Dzisiaj podaję przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Robiłam je po raz pierwszy w życiu i przyznam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem. Doceniam walory żywieniowe
Ze smakiem bez glutenuNiespecjalnie przepadam za tym sosem na co dzień... Ale trzeba przyznać, że jako dodatek do grilla stanowi świetne orzeźwienie i urozmaicenie. Składniki: ok 350 g bardzo
Ze smakiem bez glutenuNieskromnie przyznam, że najlepsza sałatka z soczewicy jaką zrobiłam i jadłam...:-) A powstała niejako "niechcący"... szukałam pomysłu na zagospodarowanie mięsa z rosołu... Smaczna, orzeźwiająca, dobra zarówno
Ze smakiem bez glutenuSezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do
Ze smakiem bez glutenuRaczej szybkie w wykonaniu. Smakują wyśmienicie - soczyste, pomidorowe nadzienie z mięsem mielonym i ryżem. Idealny, lekki obiad na lato. Przed podaniem planowałam posypać tartym
Ze smakiem bez glutenuŚwietne danie na szybki obiad po pracy. Jak większość z moich przepisów, robi się je szybko i smakuje bardzo fajnie. Danie bezglutenowe ale niestety ma wysoki
Ze smakiem bez glutenuCiekawy smak, orientalny, lekko pikantny i mocno aromatyczny. Czas wykonania - to zależy jak długo będziemy marynowali kurczaka. Ja marynowałam ok 1 godziny ale można dłużej. Samo
Ze smakiem bez glutenuJest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek
Ze smakiem bez glutenuPrzepisów na faszerowanie papryki można znaleźć całe mnóstwo. Bo też co głowa to inne składniki. I nie ma się co dziwić, bo papryka przyjmuje różne farsze
Ze smakiem bez glutenuWydaje mi się, że sałatka jarzynowa to jedna z najbardziej polskich, tradycyjnych potraw. Królowa wszelkich imprez rodzinnych. Idealna na jesienne czy zimowe stoły. No i ma
Ze smakiem bez glutenuKiedy za oknem jesienna plucha żołądek domaga się czegoś treściwego i konkretnego. U mnie wtedy doskonale sprawdzają się wszelkiego rodzaju gulasze. Pełny, bogaty smak
Ze smakiem bez glutenuDobry sposób na zagospodarowanie szynki, która poniewiera się po lodówce. Użyłam szynki z filetów drobiowych. Wyszła wzbogacona wersja zwykłych placków ziemniaczanych. U mnie
Ze smakiem bez glutenuIdealna sałatka przedświąteczna i świąteczna. U mnie sprawdza się zarówno na wigilijnym jak i wielkanocnym stole. A i później, na spotkaniach rodzinnych schodzi jak
Ze smakiem bez glutenuŚledzie marynowane w zalewie z miodu i koncentratu pomidorowego - idealny balans smaków: słonych śledzi, słodkiego miodu, kwaśnego octu i koncentratu pomidorowego. Najlepiej smakują po 3
Ze smakiem bez glutenuMoże się wydawać, że jest to bardzo skomplikowany przepis. Jest co prawda czasochłonny i pracochłonny ale jest jednocześnie bardzo prosty. A efekt, który się otrzymuje
Ze smakiem bez glutenu