
Przepis na : deser
Ten kisiel to kwintesencja jesieni. Idealny podwieczorek na deszczowy wieczór. Na pomysł wpadła Oliwka (koleżanka z klasy wciąż przynosi do szkoły kisiel, zrobiony, ale z torebki. Moja Oliweczka słusznie uważa, że "gotowe rzeczy nie są zdrowe", więc zapytała o kisiel z jabłek- czy się da zrobić), ja zajęłam się wykonaniem - powstał aromatyczny, rozgrzewający deser, który robimy już czwarty dzień z rzędu. I sądząc po komentarzach, na tym się nie skończy :) Składniki 3 duże jabłka sok z cytryny (do smaku) cukier... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...