Przepis na : kolacja
Szykuję dla was niespodziankę... W związku z nią, tchnę w mój blog nieco więcej podróżniczych smaczków. Powoli zacznę już dziś, lecz nie ujawnię jeszcze szczegółów całej operacji... Póki co, zapraszam na nutę orientu! W gruncie rzeczy, dzisiejsze danie z tytułowym pad thai'em ma niewiele wspólnego... Poza przyprawami i dodatkiem jajka... Ale! Przyprawy to klucz do kuchni orientalnej! Po moim powrocie z Tajlandii odkryłam to z bólem serca... Potrawy przyrządzane na podstawie poznanych tam smaków pozostawiały ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...