Risotto z grzybami i rozmarynem (Risotto con funghi pioppini e rosmarino)

Risotto z grzybami i rozmarynem (Risotto con funghi pioppini e rosmarino)

Risotto z grzybami i rozmarynem (Risotto con funghi pioppini e rosmarino)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI  250 g ry ż u  300 g grzybów  2 szalotki 500 ml bulionu warzywnego 150 ml białego wina 40 g masła  2-3 gałązki rozmarynu s ó l, pieprz   oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 250 g di riso 300 g di funghi pioppini 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 150 ml di vino bianco 40 g di burro 2-3 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Oczyszczone grzyby kroimy w plasterki, małe grzybki wystarczy przekroić na pół. Rozmaryn drobno siekamy. Na roztopionym maśle (10 gram) z 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, ryż, grzyby, kolacja, obiad, risotto z grzybami

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.