klopsy - 809 przepisów (strona:27/54)

Kotlety mielone jak zrazy 2701

smażenia Przygotowanie : Mięso mielone doprawić solą, czosnkiem granulowanym oraz świeżo mielonym pieprzem, dodać 1 surowe jajko. Mięso wyrobić podzielić na porcje ( u mnie każda ma około 150g). Uformować okrągłe klopsy, rozpłaszczyć, na każdą porcję mięsa nałożyć po małej łyżeczce pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórek, wędlinę oraz paprykę. Zlepić roladkę, uformować lekko natłuszczonymi dłońmi, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty

W garach u Gosi
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 133

miseczce dwa żółtka i jedno białko trzepiemy z sokiem z cytryny, dodajemy wywaru z gotujących się klopsików żeby zahartować nasz sos i wlewamy go do garnka z klopsami.  Smacznego

Rita creative
12 przepisów na pyszne wegetariańskie burgery, kotlety i klopsiki 177

bazie kaszy, tym razem z dodatkiem sera mozzarella. Kotleciki pieczone są w piekarniku. Świetne do lunchboxa. 6. Wegańskie kofty - klopsiki z cukinii i ciecierzycy Kofty to różnej wielkości klopsy i klopsiki przygotowywane w krajach arabskich i na Bałkanach. Tradycyjnie robi się je w mielonego mięsa, te są jednak wegańskie, zrobione z ciecierzycy i cukinii. 7. Tradycyjne falafele - przepis krok

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa a’la gołąbki 195

Smażyć aż wszystko lekko zmięknie, mieszać co chwilkę. Wlać passatę pomidorową, wodę, dodać majeranek, pokrojone drobno marchewki i korzeń pietruszki. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie klopsów – do miski wrzucić mięso, posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i uformować kulki. Wrzucić klopsiki do zupy, dodać ryż. Gotować na małym ogniu

Kuchnia Pokoleń
Fasolowa z klopsikami makaronowymi 210

Sycąca zupa fasolowa z nutą pomidorową i klopsikami makaronowymi. Do zupy dodałam grzyby suszone i do klopsów też. Makaron w zupie można podać na wiele sposobów. Polecam zrobić takie klopsiki bo są naprawdę dobre. Zrobiłam na próbę kilka i okazało się że za mało. Fajna zupa na rozgrzanie. przepis na zupę: 60 dkg żeberek 2 marchewki 1/3 selera 2 ziemniaki

wesoła kuchnia
KLOPS PIECZONY (PIECZEŃ RZYMSKA) (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 707

maśle klarowanym. Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulę, 1 jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie wyrobić maczając często rękę w zimnej wodzie. Następnie uformować 4 bardzo duże kotlety. Klopsy ułożyć na blaszce wysmarowanej smalcem a na wierzchu ułożyć plastry słoniny, żeby mięso nie wysychało podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180°C. Mięso piec na środkowym ruszcie przez 15-20 minut

Ola la LCHF
KLOPSIKI Z SZYNKI W SOSIE MOCNO WARZYWNYM 246

Mięciutkie, delikatne klopsiki w mocno warzywnym sosie.  Do sosu możemy dorzucić wszystkie nasze ulubione warzywa. Im warzyw więcej, tym sos będzie treściwszy, smaczniejszy i bardziej aromatyczny 😉 Składniki na klopsy: 600 g mięsa od szynki 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz słodka papryka majeranek 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 2-3 łyżki wody masło klarowane olej  mąka

Walijskie Pichcenie
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 134

przygotowanie kotletów mielonych jest bardzo proste, jednak z doświadczenia wiem, że sprawiają problem wielu osobom. Dlatego też postanowiłam kotletom poświęcić osobny post i przekażę Wam mój przepis na pyszne klopsy, takie jak u mamy :) Składniki: * 500 g mięsa mielonego, np z szynki * 1 jajko * 1 cebula * 1 bułka kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta * płaska łyżeczka soli * 1/3 łyżeczki pieprzu

Zrób to smacznie
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 236

odpał:) Klopse i polpette Lepsi są tylko nasi zachodni sąsiedzi, którzy w tym samym kwiecistym języku mówią na nie Fleischpflanzerl:) ale też Bullete i Klopse. Stąd wzięły się nasze klopsy, czyli mielone, na które mówimy też pulpety. To już zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej

Niedzielny kucharz
Buraczany chłodnik raw a’la IKEA w wersji wegańskiej 278

Najlepszy chłodnik jaki w życiu jadłam to ten z Ikea i o ile wegańskie klopsy mogę sobie tam pokulać to chłodnika już nie uraczę Za punkt honoru postanowiłam zrobić wegańską wersję tego chłodnika, a żeby było bardzie fit to do tego z samej surowizny, czyli wersja raw, a przede wszystkim zero gotowania i stania w ten upał przy garach

greenscarf
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 159

duże kawałki.  👌Dwa żółtka i jedno białko trzepiemy z sokiem z cytryny, dodajemy wywaru z gotujących się klopsików żeby rozgrzać nasz sos i wlewamy do garnka z klopsami.   👌Mieszamy w garnku na małym ogniu tak aby zawiązać sos. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych

RITA food channel
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 262

wieczór przygotowałam na niedzielne śniadanie klasykę gatunku czyli Cinnamon rolls, a po naszemu buły z cynamonem, Podobno ten wypiek pochodzi ze Szwecji, jeżeli tak, to potrafią kulać nie tylko klopsy ale i buły. Prawdę powiedziawszy te buły to tak prosty przepis, że nie miałam zamiaru go publikować, ale zapowiedź mojego Dzisiejszego śniadania na FB Wam się spodobała, więc na Wasze

greenscarf
Marokańskie klopsy z wolnowaru 316

trafiłam na przepis na super proste w przygotowaniu marokańskie klopsiki. Ilość aromatycznych przypraw powoduje, że danie jest wyjątkowo, a fakt że się wolno gotuje przez 6 godzin powoduje, że klopsy są miękkie i soczyste. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięsne klopsiki z mozzarellą 213

każda z kul owijamy dwoma cienkimi plasterkami boczku. Wrzucamy do foremki na muffinki i do pieca na 45 minut opcja termoobieg 180 ° C. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (6 klopsów): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pulpety w sosie pomidorowym 447

mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą w ilości takiej aby mięso podczas wyrabiania nie przyklejało nam się do dłoni, nie zaleca się zbyt dużej ilości bułki aby nasze klopsy nie były za twarde. Dodajemy następnie umytą i posiekaną drobno pietruszkę oraz przyprawy.  Mięso wyrabiamy dokładnie rękoma i formujemy małe kuleczki, które obtaczamy następnie w mące. Zagotowujemy wodę (nie solimy

W Moim Magicznym Domu