klopsy - 809 przepisów (strona:30/54)

ZIEMNIACZANO – MARCHEWKOWE PLACUSZKI Z SZYNKĄ 246

Przepis oglądałam na jednej stronce internetowej. Według przepisu miała powstać rolada ziemniaczana z nadzieniem. Robiłam wszystko krok po kroku według filmiku, a wyszedł klops… znaczy się nie wyszło nic, a zapowiadało się bardzo ciekawie i apetycznie. Ciasto jednak się nie skleiło i otrzymałam strzępy papki ziemniaczanej…Szkoda mi było wyrzucić jedzenia więc w efekcie końcowym zrobiłam placuszki, żeby

kuchniabellissima.wordpress.com
klopsy w sosie koperkowym 179

bułką tartą oraz przyprawami. Wyrobić gładką masę. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpety, obtaczać w mące. Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Do garnka z klopsami dorzucić koperek, wymieszać, gotować jeszcze bez przykrycia, do czasu aż sos zgęstnieje

6niebo
Klopsiki z kaszą jaglaną 133

kuchni spędziłam cały dzień. Kocham też potrawy, które są w wersji fit , a smakują one całej rodzinie i nie muszę gotować "na dwa gary". Takie właśnie są klopsy z kaszą jaglaną . Pyszne, mięciutkie i aromatyczne- zanurzone w pysznym kremowym sosie. Danie najlepiej smakuje podane z makaronem . Składniki: 50 dag mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki kaszy jaglanej jajko 1 cytryna

Pobite gary Barbary
Klopsiki w sałatce z makaronem 142

bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, pokrojoną bazylię. Mieszam i wyrabiam małe kulki z mięsa. Obtaczam w bułce tartej. Klopsiki smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Na każdym gorącym klopsie układam kawałek sera lazur. Ser rozpuści się delikatnie. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Na roszponce układam makaron, dodaję klopsiki, cienkie paski marchewki, pomidorki koktajlowe, pokrojony drobno seler naciowy

wesoła kuchnia
WEGAŃSKIE PULPETY Z SOCZEWICY W SOSIE POMIDOROWO - MORELOWYM 141

taki jest roślinny pulpet z soczewicy. Nigdy nie spróbowałam mięsnych pulpetów, bo zawsze wyglądały one dla mnie bardzo nieapetycznie. Nawet w czasach nałogowego, nieświadomego pożerania i uwielbiania mięsnych potraw, klopsy były dla mnie nie do przyjęcia. Natomiast do spożycia roślinnej wersji nie trzeba było mnie namawiać. Te soczewicowe kulki wyglądają, pachną i smakują tak, że jem je jak szaleniec. Mąż

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sznycle z mięsa wołowego z serem 119

Bardzo dobre sznycle, zawsze fajnie zrobić coś innego na obiad. Polecam. Wykonanie -mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką

Kuchnia Pokoleń
BIAŁA KIEŁBASA POD BESZAMELEM 170

podana kiełbaska jest naprawdę pyszna.Możemy podawać ją z sałatkami,surówkami i mizerią kotletami,.klopsem,smażoną rybą lub z gotowanymi jajkami.Ziemniaki wymieszane z sosem można podać jako samodzielne danie z jajem sadzonym i kefirem.A gdy zostanie coś z obiadu można zrobić z tych produktów sałatkę. 4 białe kiełbaski Ziemniaki Sos: ************* 1.5 łyżki masła 1.5 łyżki mąki Sól i świeżo zmielony

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Klops mięsny z pieczarkami 184

pewno nie zabraknie tej pieczeni.  Polecam, bo robi się ją łatwo :) Będzie o niebo lepsza od tych"wynalazków" jakie mamy do wyboru w sklepach. Ten przepis na klops też jest łatwy. Składniki : ok. 1 kg mięsa mielonego z łopatki 3 jajka bułka kajzerka 4 duże ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 5 dużych pieczarek tłuszcz do smażenia kilka plastrów

Proste Potrawy
PIECZEN RZYMSKA 107

tłuszczu części cebuli, ziemniaki i mięso przepuszczamy przez maszynkę. Do masy dodajemy jajka, musztardę, pozostałe przyprawy (z przewagą majeranku), posiekaną natkę pietruszki. Całość wyrabiamy i formujemy zgrabny, podłużny klops i wstawiamy na 40 minut do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika. Krok 2. Gdy mięso lekko się zrumieni, polewamy rosołem i pieczemy jeszcze przez 20 minut. Krok 3. Zrumienioną pieczeń

Moja Książka Kucharska
Pieczeń drobiowo-wieprzowa 173

odciśniętą bułkę,wbijamy jajka i przyprawiamy pozostałymi przyprawami.Dokładnie wyrabiamy mięso robotem lub ręcznie. Dwie keksówki smarujemy olejem, wykładamy przygotowane mięso. Keksówki wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy klopsy przez 1 godz. w temp 180° C od momentu nagrzania się piekarnika. Smacznego

kgwjanczewo
Klopsiki z ryby 107

klopsiki drobiowe, wieprzowe, wołowe...znam klopsiki z jaj, kaszy jaglanej, ryżu i czego tam więcej....ale ostatnio poznałam klopsiki z ryby. Od dawna przymierzałam się do przepisu na rybne klopsy i oto są:) SKŁADNIKI: 500 g świeżej  ryby bez skóry ( u mnie dorsz) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Mała kajzerka mleko Bułka tarta (opcjonalnie) sól pieprz papryka słodka

Kopystką po garach
Klopsiki z jajek i kaszy jaglanej 111

odkrywania, przez 15 minut. Zioła drobno siekamy. Ugotowane jajka drobno kroimy, dodajemy, wystudzoną kaszę, zioła, doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą, musztardą i curry. Wbijamy surowe jajko i mieszamy. Formujemy spłaszczone klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. DO PODANIA: u mnie z czerwonym ryżem (przepis znajdziecie Tu:: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html  , oraz fasolką szparagową z masłem i bułką

Kopystką po garach
Sznycle z mięsa wołowego i żółtkiem 143

Obawiam się trochę mięsa wołowego czy nie będą twarde, ale nie. Ku mojemu zaskoczeniu wyszły delikatne i pyszne. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę

Kuchnia Pokoleń
Klopsy w sosie grzybowym 126

niej bulionetkę (jeśli trzeba dodać jeszcze odrobinę wody wtedy konieczne jest skosztowanie czy aby przypraw nam nie trzeba dodać).  Sos przelać na czystą patelnię włożyć do niego podsmażone klopsy i dusić ok 20 min na małym ogniu. Następnie zagęścić mąką, zagotować i gotowe... Smacznego

Gaździnka warzy
Klopsiki 117

razem postanowiłam zrobić coś z mięsa mielonego, ale nic z dań, które przygotowywałam do tej pory. Owszem były duże klopsy, ale w zupełnie innym wydaniu. Nie ukrywam, że w efekcie chciałam uzyskać klopsiki podobne do znanego mi już smaku. Myślę, że nie tylko mnie w szale zakupów zdarzyło się coś zjeść w tym markecie (z własną gastronomią). Wiadome jest

Karola gotuje