Karp na wigilijnym stole może występować w różnych postaciach. Galareta, pulpeciki lub tak jak dziś klops pieczony. W każdym z tych wariantów smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 kg fileta z karpia 1 szklanka oliwek 2 jajka 1 czerstwa bułka sól i pieprz do smaku natka pietruszki według uznania bułka tarta tłuszcz do formy Wykonanie: Filety z karpia zmielić dwa razy, dodać namoczona i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i natkę pietruszki. Dodać odsączone oliwki, jeszcze raz wymieszać i przełożyć do natłuszczo... czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com