klopsy - 809 przepisów (strona:24/54)

Kulki rybne w zalewie octowej 142

sylwestrową lub imieninową, a także na Święta. Przepis na kulki rybne w zalewie octowej jest dość prosty, a na ich przygotowanie nie poświęcimy więcej czasu niż na zrobienie tradycyjnych klopsów mielonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Kulki rybne w zalewie octowej: 800 g mrożonych filetów rybnych (morszczuk, mintaj, dorsz) – po rozmrożeniu 600 g 1 jajko 1 średniej wielkości biała

Danka Pichci
Pomidorowe koszyczki makaronowe z klopsem 78

passatę pomidorową, i chwilę dalej smażę. Doprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano, chili.  Makaron ugotowany przesypuję do garnka z powrotem, dodaję ser starty/ jedną łyżkę sera zostawiam do posypania klopsów przed końcem pieczenia/, sos pomidorowy i mieszam.  Trzy łyżki sosu zostawiam  po posmarowania koszyczków przed pieczeniem.  Żeby koszyczki łatwo można było wyjąć po upieczeniu z formy wykładam

wesoła kuchnia
pyszna zupa klopsikowa kartoflanka... 65

wlać do zupy i mieszać do zagotowania.   Garnek zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut aby smaki się połączyły - bardzo smaczna, pożywna, aromatyczna, rozgrzewająca zupa kartoflanka z klopsami , zupa jest szybka i łatwa do ugotowania........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smażony filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym, danie do słoika na wyjazdy 299

doświadczył potrzeby zabrania jedzenia w podróż. Ci co wyjeżdżają do pracy mają ten problem cyklicznie. Oczywiście tak naprawdę to nie problem, przecież można machnąć fasolkę po bretońsku, bigos, flaki, klopsy… Tylko ile można jeść w kółko to samo ? Mój M. często wyjeżdża i zawsze zabiera ze sobą gotowe dania, gdyż zazwyczaj w pierwszym tygodniu ma tyle pracy, że nawet

Ogrodnik w podróży
Pulpety gotowane w sosie pomidorowym 60

dodajemy stopniowo, sprawdzając na bieżąco stopień zgęstnienia sosu.  Mimo to danie jest bardzo łatwe i trudno je zepsuć, nawet jeśli dodamy więcej lub mniej wody czy mąki. Gotowane klopsy możecie doprawić swoją ulubioną mieszanką przypraw do mięsa mielonego, podobnie doprawcie sos - u mnie to tym razem tylko sól, pieprz o odrobina oregano, ale sprawdzą się też inne suszone

Lekcje w kuchni
Klopsiki w Młodej Kapuście 58

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kapustę 1 główka młodej kapusty ok. 600 g 1 cebula 2 marchewki 250 ml bulionu sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka masła Składniki na klopsy 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 czerstwa bułka 1 jajko sól pieprz Wykonanie KLOPSIKI Bułkę rozdrobnić na mniejsze kawałki i namoczyć w odrobinie ciepłego mleka. Następnie wymieszać

Przepiski.pl
Współpraca z "Provege" 92

gyros a'la kurczak w stylu greckim   roślinny gyros a'la kurczak w stylu azjatyckim roślinny gyros a'la kurczak z cebulką wędlina roślinna a'la mortadela   klopsy sojowe z nadzieniem szpinakowym i makaronem na ostro z mieszanką warzyw azjatyckich  Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem produktów

Truskawkowa Fiesta
PIECZARKI DUSZONE Z CEBULĄ 75

jest ani pracochłonne ani tym bardziej czasochłonne. Wystarczy wszystko pokroić, chwilę poddusić i gotowe. Tak przygotowane pieczarki bardzo często zastępują nam surówkę a najczęściej podaję je do kotletów czy klopsów mielonych. Lubicie takie proste dodatki? Składniki na pieczarki duszone z cebulą : * 500 g pieczarek * 2 cebule * 2 łyżki masła * sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić

Zrób to smacznie
Kanapka z grillowaną koftą 71

bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z mięsa formujemy podłużne nie zbyt grube klopsy nadziewamy na patyczki i smażymy z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu. Bułki opiekamy na grillu, przecinamy wzdłuż nie przecinając ich do końca.  Dolną część bułki smarujemy sosem wkładamy mięso

Andzia Pichci
Wielkanocny obiad - pyszne kotlety mięsne nadziewane jajkami. Sos chrzanowo - kaparowy. 72

kolendra, cebula, czosnek, sól,  + opcjonalnie 4 łyżki bułki tartej lub kaszy manny i wody.  Całość mieszamy, ugotowane jajka na twardo formujemy z mięsem jako mini kotlety- klopsy.  Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor, ponieważ olej rzepakowy jest najlepszy do smażenia w wysokiej temp.    SOS:  3 łyżki musztardy chrzanowej

SMYKWKUCHNI
Podłużne pulpety z pieczarkami i ryżem z brokuła 64

placka, a następnie uformuj w wałek. Obtocz w panierce z pieczywa chrupkiego. Powtarzaj czynność, aż zużyjesz całą masę. Krok 5 Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju, kładź na niego klopsy. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, obracając co 2 minuty. Krok 6 W międzyczasie umyj brokuła i poszatkuj nożem na małe kawałeczki, albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach

Niedzielny kucharz
Greckie Pulpety czyli Yuvarlakia 74

naszych pulpetów, kiedy będę już ugotowane, usuń rozmaryn, liście i skórkę z cytryny, delikatnie przelej wywar do jogurtu i bardzo dobrze wymieszaj, po czym przelej z powrotem mieszankę do klopsów, potrząsaj rondlem, by się wszystko dobrze połączyło.  Na koniec nałóż pulpety, dopraw pieprzem i skórka z cytryny i podawaj z fetą i Greckim Wiejski Chleb .  Podczas

RafalCook
Gołąbkowa patelnia 11096

Składniki na Gołąbkową patelnię: 400 g wieprzowego mięsa mielonego 1 torebka (100 g) ryżu 1/2 główki kapusty (około 400 g) 1/2 średniej białej cebuli 1 jajko mąka do obtoczenia klopsów sól, pieprz 1/2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 400 ml wody 4-5 średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Sos niemiecki ( Sos Allemande) 91

muszkatułową. Sos jest pyszny, doskonały do mięs, szczególnie kurczaka oraz ryb. Sos ten był znany również w Polsce w kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku podawano go najczęściej do ryb, klopsów i rolad. Przygotowanie sosu nie powinno sprawić żadnych problemów. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że sos niemiecki zagości częściej na Waszych stołach. Sos niemiecki ( Sos Allemande ) Składniki: masło

Kuchnia Na Wypasie
Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 79

klopsikami rybnymi. Ponieważ zrobiliśmy za dużo rybnego farszu, z reszty przygotowaliśmy rybne klopsiki, wystarczyło do farszu dodać jajka i trochę bułki tartej, klopsiki zostały ugotowane bezpośrednio w bulionie. Te klopsy były jeszcze smaczniejsze, ich smak był intensywny, a one same nasiąkły bulionem. Smacznego! The post Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię