klopsy - 809 przepisów (strona:24/54)

Pulpety gotowane w sosie pomidorowym 84

dodajemy stopniowo, sprawdzając na bieżąco stopień zgęstnienia sosu.  Mimo to danie jest bardzo łatwe i trudno je zepsuć, nawet jeśli dodamy więcej lub mniej wody czy mąki. Gotowane klopsy możecie doprawić swoją ulubioną mieszanką przypraw do mięsa mielonego, podobnie doprawcie sos - u mnie to tym razem tylko sól, pieprz o odrobina oregano, ale sprawdzą się też inne suszone

Lekcje w kuchni
Klopsiki w Młodej Kapuście 85

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kapustę 1 główka młodej kapusty ok. 600 g 1 cebula 2 marchewki 250 ml bulionu sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka masła Składniki na klopsy 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 czerstwa bułka 1 jajko sól pieprz Wykonanie KLOPSIKI Bułkę rozdrobnić na mniejsze kawałki i namoczyć w odrobinie ciepłego mleka. Następnie wymieszać

Przepiski.pl
Współpraca z "Provege" 114

gyros a'la kurczak w stylu greckim   roślinny gyros a'la kurczak w stylu azjatyckim roślinny gyros a'la kurczak z cebulką wędlina roślinna a'la mortadela   klopsy sojowe z nadzieniem szpinakowym i makaronem na ostro z mieszanką warzyw azjatyckich  Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem produktów

Truskawkowa Fiesta
PIECZARKI DUSZONE Z CEBULĄ 99

jest ani pracochłonne ani tym bardziej czasochłonne. Wystarczy wszystko pokroić, chwilę poddusić i gotowe. Tak przygotowane pieczarki bardzo często zastępują nam surówkę a najczęściej podaję je do kotletów czy klopsów mielonych. Lubicie takie proste dodatki? Składniki na pieczarki duszone z cebulą : * 500 g pieczarek * 2 cebule * 2 łyżki masła * sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić

Zrób to smacznie
Kanapka z grillowaną koftą 100

bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z mięsa formujemy podłużne nie zbyt grube klopsy nadziewamy na patyczki i smażymy z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu. Bułki opiekamy na grillu, przecinamy wzdłuż nie przecinając ich do końca.  Dolną część bułki smarujemy sosem wkładamy mięso

Andzia Pichci
Wielkanocny obiad - pyszne kotlety mięsne nadziewane jajkami. Sos chrzanowo - kaparowy. 108

kolendra, cebula, czosnek, sól,  + opcjonalnie 4 łyżki bułki tartej lub kaszy manny i wody.  Całość mieszamy, ugotowane jajka na twardo formujemy z mięsem jako mini kotlety- klopsy.  Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor, ponieważ olej rzepakowy jest najlepszy do smażenia w wysokiej temp.    SOS:  3 łyżki musztardy chrzanowej

SMYKWKUCHNI
Podłużne pulpety z pieczarkami i ryżem z brokuła 92

placka, a następnie uformuj w wałek. Obtocz w panierce z pieczywa chrupkiego. Powtarzaj czynność, aż zużyjesz całą masę. Krok 5 Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju, kładź na niego klopsy. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, obracając co 2 minuty. Krok 6 W międzyczasie umyj brokuła i poszatkuj nożem na małe kawałeczki, albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach

Niedzielny kucharz
Greckie Pulpety czyli Yuvarlakia 106

naszych pulpetów, kiedy będę już ugotowane, usuń rozmaryn, liście i skórkę z cytryny, delikatnie przelej wywar do jogurtu i bardzo dobrze wymieszaj, po czym przelej z powrotem mieszankę do klopsów, potrząsaj rondlem, by się wszystko dobrze połączyło.  Na koniec nałóż pulpety, dopraw pieprzem i skórka z cytryny i podawaj z fetą i Greckim Wiejski Chleb .  Podczas

RafalCook
Gołąbkowa patelnia 11285

Składniki na Gołąbkową patelnię: 400 g wieprzowego mięsa mielonego 1 torebka (100 g) ryżu 1/2 główki kapusty (około 400 g) 1/2 średniej białej cebuli 1 jajko mąka do obtoczenia klopsów sól, pieprz 1/2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 400 ml wody 4-5 średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Sos niemiecki ( Sos Allemande) 116

muszkatułową. Sos jest pyszny, doskonały do mięs, szczególnie kurczaka oraz ryb. Sos ten był znany również w Polsce w kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku podawano go najczęściej do ryb, klopsów i rolad. Przygotowanie sosu nie powinno sprawić żadnych problemów. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że sos niemiecki zagości częściej na Waszych stołach. Sos niemiecki ( Sos Allemande ) Składniki: masło

Kuchnia Na Wypasie
Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 106

klopsikami rybnymi. Ponieważ zrobiliśmy za dużo rybnego farszu, z reszty przygotowaliśmy rybne klopsiki, wystarczyło do farszu dodać jajka i trochę bułki tartej, klopsiki zostały ugotowane bezpośrednio w bulionie. Te klopsy były jeszcze smaczniejsze, ich smak był intensywny, a one same nasiąkły bulionem. Smacznego! The post Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki w sosie pietruszkowym 98

odstawiamy na 5 minut. Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, bułkę w mleku i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie ręką, aż powstanie jednolita masa. Z masy formujemy klopsy wielkości mandarynki. Obsmażamy je na rozgrzanym oleju z obu stron przez jakieś 2 minuty. Następnie na patelnię wlewamy bulion i dusimy pulpety po około 5 minut z każdej strony

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki bez zawijania 134

Fajny pomysł na wykorzystanie ryżu który pozostał z obiadu.  Gołąbki bez zawijania. Klopsy z mięsa mielonego z ryżem i kapustą w sosie pomidorowym. Bardzo prosty i szybki do przygotowania pyszny obiad. .  6 gołąbków 250 gramów mięsa mielonego 50 gramów ryżu około 150 gramów kapusty białej pół średniej wielkości cebuli sól pieprz majeranek opcjonalnie wegeta Sos 1 kopiasta łyżka

Andzia Pichci
Gołąbki zawijane w cukinię zapiekane w sosie pomidorowym 137

paski cukinii za pomogą obieraczki do warzyw.  2. Ryż, mięso mielone, cebulę, czosnek, śmietanę i przyprawy łączymy ze sobą, wyrabiamy ręką do momentu dokładnego połączenia składników. Formujemy podłużne klopsy. Każdy klops owijamy paskami cukinii, układamy je w naczyniu żaroodpornym.  3. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki oprócz sera miksujemy do powstania gładkiej masy. Sosem zalewamy gołąbki, pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Sałatka z klopsikami 158

lekko oklepywać i uderzać nim o dno miski tak aby wybić z niego powietrze. Po 4-5 minutach wyrabiania mięso odstawić na 30 minut . Następnie formować z mięsa mini klopsy o średnicy 2-ch centymetrów. Klopsiki układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza. Klopsiki piec 30 minut. W trakcie pieczenia należy je przewrócić

MeCooks