klopsy - 809 przepisów (strona:24/54)

PIECZARKI DUSZONE Z CEBULĄ 113

jest ani pracochłonne ani tym bardziej czasochłonne. Wystarczy wszystko pokroić, chwilę poddusić i gotowe. Tak przygotowane pieczarki bardzo często zastępują nam surówkę a najczęściej podaję je do kotletów czy klopsów mielonych. Lubicie takie proste dodatki? Składniki na pieczarki duszone z cebulą : * 500 g pieczarek * 2 cebule * 2 łyżki masła * sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić

Zrób to smacznie
Kanapka z grillowaną koftą 117

bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie z mięsa formujemy podłużne nie zbyt grube klopsy nadziewamy na patyczki i smażymy z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu. Bułki opiekamy na grillu, przecinamy wzdłuż nie przecinając ich do końca.  Dolną część bułki smarujemy sosem wkładamy mięso

Andzia Pichci
Wielkanocny obiad - pyszne kotlety mięsne nadziewane jajkami. Sos chrzanowo - kaparowy. 126

kolendra, cebula, czosnek, sól,  + opcjonalnie 4 łyżki bułki tartej lub kaszy manny i wody.  Całość mieszamy, ugotowane jajka na twardo formujemy z mięsem jako mini kotlety- klopsy.  Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor, ponieważ olej rzepakowy jest najlepszy do smażenia w wysokiej temp.    SOS:  3 łyżki musztardy chrzanowej

SMYKWKUCHNI
Podłużne pulpety z pieczarkami i ryżem z brokuła 114

placka, a następnie uformuj w wałek. Obtocz w panierce z pieczywa chrupkiego. Powtarzaj czynność, aż zużyjesz całą masę. Krok 5 Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju, kładź na niego klopsy. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, obracając co 2 minuty. Krok 6 W międzyczasie umyj brokuła i poszatkuj nożem na małe kawałeczki, albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach

Niedzielny kucharz
Greckie Pulpety czyli Yuvarlakia 132

naszych pulpetów, kiedy będę już ugotowane, usuń rozmaryn, liście i skórkę z cytryny, delikatnie przelej wywar do jogurtu i bardzo dobrze wymieszaj, po czym przelej z powrotem mieszankę do klopsów, potrząsaj rondlem, by się wszystko dobrze połączyło.  Na koniec nałóż pulpety, dopraw pieprzem i skórka z cytryny i podawaj z fetą i Greckim Wiejski Chleb .  Podczas

RafalCook
Gołąbkowa patelnia 11324

Składniki na Gołąbkową patelnię: 400 g wieprzowego mięsa mielonego 1 torebka (100 g) ryżu 1/2 główki kapusty (około 400 g) 1/2 średniej białej cebuli 1 jajko mąka do obtoczenia klopsów sól, pieprz 1/2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 400 ml wody 4-5 średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Sos niemiecki ( Sos Allemande) 135

muszkatułową. Sos jest pyszny, doskonały do mięs, szczególnie kurczaka oraz ryb. Sos ten był znany również w Polsce w kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku podawano go najczęściej do ryb, klopsów i rolad. Przygotowanie sosu nie powinno sprawić żadnych problemów. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że sos niemiecki zagości częściej na Waszych stołach. Sos niemiecki ( Sos Allemande ) Składniki: masło

Kuchnia Na Wypasie
Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. 123

klopsikami rybnymi. Ponieważ zrobiliśmy za dużo rybnego farszu, z reszty przygotowaliśmy rybne klopsiki, wystarczyło do farszu dodać jajka i trochę bułki tartej, klopsiki zostały ugotowane bezpośrednio w bulionie. Te klopsy były jeszcze smaczniejsze, ich smak był intensywny, a one same nasiąkły bulionem. Smacznego! The post Pierogi z rybą. Bulion z pierogami i klopsikami z suma. appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki w sosie pietruszkowym 123

odstawiamy na 5 minut. Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, bułkę w mleku i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie ręką, aż powstanie jednolita masa. Z masy formujemy klopsy wielkości mandarynki. Obsmażamy je na rozgrzanym oleju z obu stron przez jakieś 2 minuty. Następnie na patelnię wlewamy bulion i dusimy pulpety po około 5 minut z każdej strony

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki bez zawijania 151

Fajny pomysł na wykorzystanie ryżu który pozostał z obiadu.  Gołąbki bez zawijania. Klopsy z mięsa mielonego z ryżem i kapustą w sosie pomidorowym. Bardzo prosty i szybki do przygotowania pyszny obiad. .  6 gołąbków 250 gramów mięsa mielonego 50 gramów ryżu około 150 gramów kapusty białej pół średniej wielkości cebuli sól pieprz majeranek opcjonalnie wegeta Sos 1 kopiasta łyżka

Andzia Pichci
Gołąbki zawijane w cukinię zapiekane w sosie pomidorowym 152

paski cukinii za pomogą obieraczki do warzyw.  2. Ryż, mięso mielone, cebulę, czosnek, śmietanę i przyprawy łączymy ze sobą, wyrabiamy ręką do momentu dokładnego połączenia składników. Formujemy podłużne klopsy. Każdy klops owijamy paskami cukinii, układamy je w naczyniu żaroodpornym.  3. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki oprócz sera miksujemy do powstania gładkiej masy. Sosem zalewamy gołąbki, pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Sałatka z klopsikami 189

lekko oklepywać i uderzać nim o dno miski tak aby wybić z niego powietrze. Po 4-5 minutach wyrabiania mięso odstawić na 30 minut . Następnie formować z mięsa mini klopsy o średnicy 2-ch centymetrów. Klopsiki układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza. Klopsiki piec 30 minut. W trakcie pieczenia należy je przewrócić

MeCooks
Kotlety mielone jak zrazy 161

smażenia Przygotowanie : Mięso mielone doprawić solą, czosnkiem granulowanym oraz świeżo mielonym pieprzem, dodać 1 surowe jajko. Mięso wyrobić podzielić na porcje ( u mnie każda ma około 150g). Uformować okrągłe klopsy, rozpłaszczyć, na każdą porcję mięsa nałożyć po małej łyżeczce pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórek, wędlinę oraz paprykę. Zlepić roladkę, uformować lekko natłuszczonymi dłońmi, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty

W garach u Gosi
Mielonka z piekarnika na kanapki / Baked Sandwich Meat 140

łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 - 3/4 łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, szczypta pieprzu Przepis na mielonkę z piekarnika na kanapki, przygotowanie: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wyrobić - trochę dłużej niż na klopsy lub pieczeń. Masę można umieścić w lodówce na kilka godzin lub piec od razu. Mięsną masę wyłożyć ciasno do podłużnej foremki (dokładnie ubić, by nie było dziur), piec

Lekcje w kuchni
Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis 152

Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na mielone: Soczyste Kotlety Mielone – Sprawdzony Przepis Roladki Z Mięsa Mielonego W Sosie Pulpety Jaglane W Sosie Pomidorowym Klopsy Zapiekane W Sosie Pieczarkowym Kotlety Mielone W Sosie Musztardowym Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana   Artykuł Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne