kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:39/388)

Pieczone udka na kapuście z jabłkami 71

Udka pieczone na czerwonej kapuście ze słodkimi jabłkami - pyszne połączenie. Podajemy z kaszą. Składniki: 3 udka z kurczaka, pół główki czerwonej kapusty,  2-3 jabłka, sól, pieprz, 2 łyżki przyprawy do kurczaka po staropolsku. Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki. Kurczaka posypujemy przyprawami. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy kapustę, jabłka i kurczaka na wierzch

Lena Gotuje
Kapusta modra kiszona w słoiku 160

Trochę nie pora na czerwoną kapustę , ale trudno. Przepis na tę pyszną kiszonkę zapodział mi się jakoś więc wrzucam go teraz, póki pamiętam, bo taka kiszona kapusta jest niezwykle smaczna. To gotowa surówka z kapusty w słoiku. Do zjedzenia solo albo jako dodatek do obiadu. Kiedy pojawią się młode główki będziecie mieli gotowy pomysł co z nimi zrobić. Zakiś

Smaczna Pyza
Placki z brokułów i kukurydzy 110

podawać placki z brokułów? U mnie placki były w towarzystwie ugotowanych ziemniaków, ale świetnie sprawdzi się również ryż lub dowolna kasza. Dodatkowo zrobiłem prostą sałatkę z rukolą i czerwoną kapustą, ale wprost idealnie będzie pasowała m.in. surówka z czerwonej kapusty po tajsku , czy sałatka z brokułem po azjatycku . Jeśli chodzi o sosy, to świetnie sprawdzi się np. wegański

Blendman
Zupa krem z czerwonej kapusty 78

czerwonej kapusty, bo akurat plątała mi się połówka kapusty w lodówce i nie bardzo wiedziałam, co z nią zrobić. Postanowiłam ją zmiksować i powstała zupa-krem o bardzo ładnym kolorze i mocno aromatycznym, kapuścianym smaku. Zupa jest bardzo sycąca, jeśli wyjdzie za gęsta, to można rozcieńczyć wodą lub mlekiem. Składniki: ? 1/2 małej kapusty czerwonej ? 1 cebula ? 2 marchewki(...)dodać obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę. ? Podlać 1,5 litra gorącej wody, dodać przyprawy, sól do smaku. ? Po 15 minutach gotowania dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz pokrojoną kapustę. ? Gotować do miękkości warzyw ok. 30 minut. ? Na koniec wyjąć liście laurowe, dodać ocet i tylko zagotować. ? Ugotowaną zupę zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem. ? Wlać śmietankę

To co kocham
Zupa krem z czerwonej kapusty 142

kapusty, bo akurat plątała mi się połówka kapusty w lodówce i nie bardzo wiedziałam, co z nią zrobić. Postanowiłam ją zmiksować i powstała zupa-krem o bardzo ładnym kolorze i mocno aromatycznym, kapuścianym smaku. Zupa jest bardzo sycąca, jeśli wyjdzie za gęsta, to można rozcieńczyć wodą lub mlekiem. Składniki: • 1/2 małej kapusty(...)czerwonej • 1 cebula • 2 marchewki • 1 pietruszka • 3 ziemniaki • 2 łyżki octu jabłkowego • 3 liście laurowe • 1 łyżeczka majeranku • sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oliwy • 1/2 szklanki śmietanki do zup Wykonanie:: • Pokrojoną cebulę  podsmażyć na oliwie, dodać obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę. • Podlać 1,5 litra gorącej wody, dodać przyprawy, sól

To co kocham
Zupa belgijska (Potage belge) 132

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym. Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty 2 cebule 250 g wołowiny 1 ząbek czosnku 1 jabłko 1 łyżka masła 1 łyżeczka cukru 1 liść laurowy

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty + film 150

Surówka z czerwonej kapusty to znakomity dodatek do drugiego dania , najlepiej smakuje podana z ziemniakami i każdym rodzajem mięsa. Jest szybka i prosta w przygotowaniu . Polecam serdecznie.   składniki na 4 porcje ćwiartka średniej główki kapusty czerwonej 1 cebula 1 jabłko sól pieprz przepis Kapustę szatkujemy dość drobno. Cebulę kroimy  w kostkę. Jabłko ścieramy na tarce

Smakowite Dania
Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym 221

Prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem ogórków małosolnych, stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: Pół główki kapusty czerwonej 4 ogórki małosolne 1 cebula cukrowa Pęczek natki pietruszki Pęczek szczypioru 3-4 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz Cukier Sok z cytryny Sposób przygotowania: Umytą kapustę i ogórki małosolne na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy kroimy

Bajeczna Kuchnia
Mus z kapusty ze śliwkami 36

kapusty ze śliwkami świetnie komponuje się z mięsem podany na ciepło do obiadu. Ten nieoczywisty smak zaskoczy wszystkich. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["kapusta czerwona,\r","cebula,\r","3 gar\u015bci \u015bliwek w\u0119dzonych,\r","pieprz(...)zeszkli\u0107 lekko pokrojon\u0105 drobno cebul\u0119.\r","Kapust\u0119 poszatkowa\u0107.\r","Zmiesza\u0107 kapust\u0119, cebul\u0119 i \u015bliwki. Przyprawi\u0107 i zmiksowa\u0107.\r","Dusi\u0107 razem do mi\u0119kko\u015bci.\r"],"keywords":"kapusta,w\u0119dzone \u015bliwki"} Print Mus z kapusty ze śliwkami Składniki: kapusta czerwona, cebula, 3 garści śliwek wędzonych, pieprz, odrobina masła Przygotowanie

Bardzo Gruby Smok
Sałatka na każdą okazję 73

przyprawy gyros 1 puszka czerwonej fasoli ( 240 g po odsączeniu) 1 mała czerwona cebula ok. 50 g 1 łyżka oleju rzepakowego 4 czubate łyżki pikantnego ketchupu 1 bardzo duza czerwona papryka 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 średnich ogórków konserwowych 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżka octu spirytusowego pól główki czerwonej kapusty ( po poszatkowaniu około(...)przyprawy do zalewy czerwonej kapusty: ( 125 ml oleju rzepakowego, 250 ml. wody gazowanej, 3 łyżki octu spirytusowego, pół łyżki soli, 4 łyżki cukru lub więcej do smaku) SKŁADNIKI NA SOS: 3 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka ziół do sałatek lub ziół prowansalskich 1-2 ząbki czosnku świeżego lub 1-2 łyżeczki czosnku

Olcia gotuje!
Surówka z czerwonej kiszonej kapusty, pora i jabłka 135

Składniki: 500 g czerwonej kapusty kiszonej 1/2 pora (jasna część) 1 jabłko 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy na mniejsze kawałki. Pora kroimy wzdłuż na pół a następnie w paski. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Kapustę, pora i jabłko wrzucamy do miski, polewamy

Qchnia po prostu
Surówka z sałaty lodowej 75

krok po kroku oraz wiele propozycji dodatków i zamienników sosu majonezowego. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domową surówkę z sałaty lodowej. SKŁADNIKI: 1 nieduża główka sałaty lodowej 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 1 średnia cebula pęczek koperku SKŁADNIKI NA SOS MAJONEZOWY: 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 2 łyżeczki cukru(...)posiekany w kostkę zielony ogórek typu “wąż”, kilkanaście pomidorków koktajlowych, pęczek rzodkiewki, groszek konserwowy, ogórki kiszone lub konserwowe. Zapraszam także do wypróbowania mojej pysznej surówki z czerwonej kapusty, idealnej do mięs oraz potraw ziemniaków. Surówka z czerwonej kapusty Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Czerwona kapusta z komosą ryżową i jabłkiem 211

mojej kuchni, próba bardzo udana. Przepis podpatrzony w Kuchni 01/2018, autorstwa Dominiki Wójciak. Lekki, chrupiący pomysł na kolację czy pyszny obiad, a może do lunchboxa? Lubicie takie smaki? Czerwona kapusta z komosą ryżową i jabłkiem 1/2 główki niewielkiej czerwonej kapusty 1 kwaskowe jabłko 120 g komosy ryżowej (ugotowanej wg przepisu na opakowaniu) pół pęczka natki pietruszki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty i granatu 234

Składniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce łączymy kapustę, jabłko, cebulę i pestki granatu. Polewamy olejem i mieszamy

Qchnia po prostu
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 490

musi być nawet w najprostszej postaci jak ta surówka. Czerowna kapusta i marchewka oraz trochę oleju i soku z cytryny i nic więcej nie potrzeba. składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty (ok 1 kg) 3-4 marchewki olej rzepakowy 2 łyżki oleju sezamowego sok z cytryny do smaku Czerwoną kapustę drobno pokroić lub poszatkować na szatkownicy do warzyw. Można

Monia miesza i gotuje