Zaskakujące połączenie czerwonej kapusty i jabłek. Składniki 4 szt jabłek (u nas Jonagold) 1 mała główka czerwonej kapusty (400-450 g) 100 g masła 1 cebula 50 ml czerwonego octu winnego 1,2 l bulionu wołowego 20 ml soku z cytryny koperek opcjonalnie kwaśna śmietana sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło
R'n'G Kitchenczerwonej i białej (najlepiej młodej) kapusty oraz tartej marchewki i posiekanego szczypiorku. Ciekawa i orientalna w smaku, bo doprawiona lekko pikantnym dressingiem z majonezu i pasty wasabi. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub ryb z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 marchewka starta na tarce
cool and mintyKapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa(...)kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka,dla mnie petarda. Musicie koniecznie wypróbować. ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 jabłko 1/2 zielonego grejpfruta 1 mała cebula 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) 1 łyżeczka cukru świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki
Kolorowa kuchnia Elkimoich ulubionych. Robię ją dosyć często, ale do tej pory przygotowywałam ją z białej kapusty. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Tym razem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu(...)łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki. 2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce
Danka PichciBardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę oczyścić, drobno pokroić, dodać soli i cukru do smaku, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Cebule
Tradycyjna KuchniaSURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESkładniki: 4 jajka 130 g mrożonego zielonego groszku 100 g czerwonej kapusty 60 g sałaty lodowej 30 g mąki sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Kapustę i sałatę poszatkować … Czytaj dalej Omlet z czerwoną kapustą
czarrna od kuchniBardzo łatwa, niezwykle pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem majonezu lub oleju, za którą przepadam ja i moje dzieci. Przygotujesz ją dosyć szybko. Szybko też zniknie, gdyż moje dzieci jedzą ją nie tylko jako dodatek, ale również samodzielnie na śniadanie lub kolację. Składniki w przybliżeniu. Możesz dodać mniej lub więcej poszczególnych składników.W oryginalnym przepisie podana(...)pietruszki. Niestety w niedzielę rano kiedy ją robiłam natki pietruszki nie miałam, ale za to dodałam chyba ze 4 łyżki siekanego mrożonego koperku. Będziesz potrzebować: - 1 małej główki czerwonej kapusty - do1 kg - małej cebuli ,u mnie czerwona -1 duże jabłko ,twarde i kwaśne -2 marchewki -po sporej garści siekanej pietruszki i koperku -3-4 łyżki majonezu
Z Kuchni Do Kuchnipieczywem czosnkowym, bagietką lub grzankami . Koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na sałatkę kebabową, która zachwyci wszystkich domowników. SAŁATKA KEBABOWA – PRZEPIS Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1/3 główki czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku(...)przyprawa kebab-gyros sól pieprz Przygotowanie 1. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą kebab-gyros, solą oraz pieprzem. Podsmażyć na oliwie do zarumienienia. 2. Kapustę czerwoną poszatkować, posolić i odstawić na chwilę, aby zmiękła. 3. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę pokroić w drobne piórka. 4. Do jogurtu dodać
Alle Dobre!jakoś tydzień temu, zdjęcie czekało na publikację. Dzięki zakwasowi i kapuście, smakowała trochę jak barszcz ukraiński. Dla mnie, superekstradyska. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 1/4 główki czerwonej kapusty pół litra zakwasu z buraków 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka octu winnego (lub więcej) pół łyżeczki cukru (lub więcej) pół małego pęczka(...)dodawać go do wrzącej zupy) i posypujemy poszatkowanym koperkiem. Podobne przepisy: Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Kapuśniak z soczewicą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą Artykuł Zupa z czerwoną kapustą pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovySzybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z dodatkiem majonezu. Sprawdzi się podana do mięsa jak i do ryby. Składniki: pół główki czerwonej kapusty, duża marchewka, pół cebuli, sól, pieprz, duża łyżka majonezu Przygotowanie: Z kapusty wycinamy twardą część. Szatkujemy. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, Cebulę drobno kroimy. Warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez
Lena GotujeZbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa. kapusta czerwona 1/2 sztuki sok z kiszonej kapusty białej 1 łyżka kminek 1/2 łyżeczki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie całe 8 sztuk sól do smaku 3 łyżeczki woda 300 ml Przygotowałam słoik 3/4 l. Wyparzyłam i wysuszyłam
AZgotuj!ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy Składniki – 4 porcje: Czerwona kapusta – ½ główki Pomarańcza – 1 sztuka Granat – 1 sztuka Pestki dyni – 2 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Miód – 1 łyżka
Kuchnia Bon AppetitViolaPassion Bardzo ważna część do każdego obiadu surówka. Bez niej nasze danie byłoby nie kompletne. Dziś chciałabym wam pokazać wam surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Składniki: Główka mała czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 3 łyżki majonezu Sposób: Kapustę kroimy na pół
Viola cooks with passion