kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:34/388)

surówka / sałatka z kapusty 346

składniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z 1/4 cytryny 2 łyżki musztardy Dijon sól, pieprz 1/4 pęczka pietruszki wykonanie: Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę. Białą i czerwoną kapustę szatkujemy, lekko

Domowy Smak Jedzenia
duszona czerwona kapusta z jabłkiem... 66

Składniki: kapusta czerwona 1 główka średnia, smalec 1 łyżka, jabłko 1 sztuka większe, cebula 1 sztuka średnia, goździki 4 sztuki, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, sól 2 łyżeczki, cukier 2-3 łyżki, ocet winny 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka Kapustę drobno pokroić do miski i zalać(...)jabłko obrane ze skórki. Wsypać sparzoną kapustę, dodać sól, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty na mniejszym ogniu. Na koniec dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie i wymieszać, gotować z 2 minuty. Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty - doskonała duszona czerwona kapusta z jabłkiem, goździkami

W Mojej Kuchni Lubię
Najszybsza i najsmaczniejsza surówka z kapusty pekińskiej 81

bardziej oryginalnego, polecam surówkę z czerwonej kapusty z rodzynkami i ziarnami słonecznika. Dlaczego surówka z kapusty pekińskiej jest gorzka? Surówka z kapusty pekińskiej może być gorzka z kilku powodów. Po pierwsze, sama kapusta pekińska może mieć naturalnie lekko gorzki posmak, szczególnie jeśli była przechowywana długo lub niewłaściwie. Po drugie, jeśli kapusta jest przekrojona i pozostawiona na jakiś czas przed(...)wybrać młodą, świeżą kapustę, która zazwyczaj jest mniej gorzka. Co innego można zrobić z kapusty pekińskiej? Kapusta pekińska jest bardzo wszechstronnym warzywem, które można wykorzystać na wiele sposobów poza zrobieniem z niej surówki. Oto kilka pomysłów: Sałatki – Kapusta pekińska świetnie sprawdza się jako baza dla sałatek, zwłaszcza w sałatkach warstwowych. Zapiekanki – Możesz użyć kapusty pekińskiej jako jednego

Via Gusto
Kurczak zapiekany z brokułem 79

całej rodziny. Kurczak jest bardzo soczysty, mięciutki, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki. Co do surówki polecam Wam tą z czerwonej kapusty: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Filet z kurczaka zapiekany z brokułem to bardzo smaczny obiad, który można przygotować w bardzo krótkim czasie. Można go bardzo szybko odgrzać, dlatego też śmiało

Alle Dobre!
Sałatka tęczowa z dressingiem miodowym 140

czerwonej kapusty  • 1 ugotowany czerwony burak sól świeżo zmielony pieprz • 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem • 1 łyżka miodu kwiatowego • 2 łyżeczki soku z limonki • 2 łyżki posiekanej  pietruszki Przygotowanie: Marchew obrać i drobno pokroić. Papryki umyć, przepołowić , oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Usunąć głąb z czerwonej kapusty, resztę drobno poszatkować. Buraka pokroić

KUCHNIA POLSKA
Bigos z czerwonej kapusty 134

pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu mięsnego 1/2 litra passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu pikantnego 3 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 200 g cukinii 1/2 główki kapusty czerwonej 1 szklanka kapusty kiszonej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku mielonego sól, pieprz Przygotowanie Mięso przekładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (około 3 litry ), dodajemy ½ łyżeczki soli, ziele angielskie(...)czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ugotowane grzyby suszone i pokrojone w paski, posiekaną natkę i kapustę kiszoną. Gotujemy na średnim ogniu przez 60 min. Następnie dodajemy kapustę poszatkowaną kapustę czerwoną i pokrojoną w zapałkę cukinię. Wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem przez 40 min. Często mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Czerwona kapusta w mleczku kokosowym 166

Okazuje się że nie tylko młoda kapusta, ale i czerwona kapusta kocha mleczko kokosowe. Tak, to prawda. Kapusta podkręcona smakiem wina, pomarańczy, octu balsamicznego z dodatkiem mleczka kokosowego to mieszanka wyjątkowo smaczna. Małżeństwo wręcz idealne. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klasyczne przepisy na surówki 71

selera. Dodajemy do tego poszatkowane orzechy, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  4. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki(...)soku z cytryny sól pieprz   Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień. 5. Surówka z selera, marchewki

Kardamonovy
Klasyczne przepisy na surówki 91

selera. Dodajemy do tego poszatkowane orzechy, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  4. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki(...)soku z cytryny sól pieprz   Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień. 5. Surówka z selera, marchewki

Kardamonovy
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW 195

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką 109

Kolejny dodatek do bułek z szarpaną wieprzowiną. Ciężko mi sobie wyobrazić je bez coleslawa lub podobnej surówki. Tym razem zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i koperkiem. Wyszła w dechę.  Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki(...)sosu z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty 163

często szukacie przepisów na surówkę do obiadu. Dużym zainteresowaniem cieszą się przepisy na surówkę z kapusty pekińskiej oraz coleslaw . Postanowiłam zaprezentować kolejną obiadową klasykę – surówkę z czerwonej kapusty 1/2 główki średniej wielkości czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 średnia marchewka 1 jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżka

Bullio
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII 230

Nieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Surówka z czerwonej kapusty ala chińczyk 2413

zrobienie tej surówki z czerwonej kapusty i powiem wam, że jestem pozytywnie zaskoczona. Smakuje rewelacyjnie ale jest trochę bardziej chrupiąca od białej. Jednak mi to nie przeszkadzało. Proponuję kapustę bardzo drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Zapraszam na surówkę z białej kapusty klik. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty Zalewa: 1 szkl wody mineralnej gazowanej

Ala piecze i gotuje
Ziołowe burgery z piersi kurczaka z marynowaną czerwoną kapustą 267

Uprzedzając pytania - nie, nie są suche! Wręcz przeciwnie - w  środku mięciutkie i wilgotne, a na wierzchu chrupiące. Ja podałam je z pełnoziarnistą bułką, sałatą i cienko posiekaną czerwoną kapustą zamarynowaną w oliwie, occie winnym i miodzie. Ja zakochałam się w tej kanapce!        Składniki (na 6-8 burgerów): 0,5 kg zmielonego fileta z kurczaka(...)cytryny 2 cebulki dymki - bez szczypioru 1 wiejskie jajko sól, pieprz do smaku bułka tarta i parmezan (opcjonalnie) do panierowania i olej do smażenia 0,5 małej czerwonej kapusty 1 mała cebula czerwona natka pietruszki łyżka oliwy łyżka octu winnego łyżka miodu sól, pieprz   Przygotowanie: Mięso wymieszać z ziołami, drobno posiekaną chili i dymką, skórką

Kulinarne Inspiracje