kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:34/357)

Surówka z czerwonej kapusty z sezamem 250

Uwielbiam czerwoną kapustę. Do wieprzowiny lub wołowiny nie ma lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól

Czerwień i błękit
Schab duszony po myśliwsku 66

Schab duszony po myśliwsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Karczek pieczony po chłopsku Pieczone żeberka w miodzie Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Artykuł Schab duszony po myśliwsku pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kotlety Mielone Pod Pieczarkową Kołderką 65

dodatkiem tradycyjnych ziemniaków i surówką. Jestem pewna, że i Wam posmakują pyszne i domowe kotlety mielone pod pieczarkową pierzynką. Co do surówki polecam Wam tą z czerwonej kapusty, tutaj przepis: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY PRZEPIS NA KOTLETY MIELONE POD PIECZARKOWĄ KOŁDERKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g mięsa mielonego (wieprzowe/drobiowe) 2 jajka 1 łyżka musztardy 1 mała cebula

Przepiski.pl
Naleśniki szpinakowe wegańskie 139

pietruszki 130 g świeżego szpinaku 1 szczypta soli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku opcjonalnie odrobina oleju kokosowego do smażenia lub innego roślinnego Dodatkowo do podania naleśników surówka z czerwonej kapusty czerwona papryka hummus sałata lub kapusta pekińska lub pak choi ostra pasta z papryczek tofu... Instructions Przygotowania naleśników Do blendera wlać wodę dodać mąkę, umyty osuszony szpinak, sól

SprawdzonaKuchnia.pl
Relacja z SeeBloggers 25-26.07.2015 219

stylu eko" z ekipą gdyńskiego Feed My Soul Bistro. Uczyliśmy się jak przygotować pyszne, zdrowe i tanie dania z sezonowych produktów. I powiem Wam, ze pesto z czerwonej kapusty rozwaliło system ;) Pesto z czerwonej kapusty. Widzicie ten piękny kolor? :) Kolejne wrsztaty prowadził Joseph Seeletso. Józek to równy gość. Widać było, ze gotowanie to jego pasja, aż miło było

Zawsze głodna!
Modra kapusta 181

Kiedy byłam dzieckiem patrzyłam jak babcia zakwasza czerwoną kapustę. Kiedy zmieniała kolor mówiłam, że to czary :) Swoją modrą kapustę podałam schłodzoną jako dodatek do  kurczaka w majeranku . Modra kapusta Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty – moja miała średnicę około 15 cm 1 duże kwaśnie jabłko 1-2 cebule ocet spirytusowy lub winny sól pieprz cukier olej Wykonanie

Kuchenne zapiski Edyty
Czerwona kapusta kwaszona na zimę 101

sklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki. Składniki: 3 kilogramy czerwonej kapusty 60 gram soli Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, kroimy na mniejsze części, szatkujemy na szatkownicy, przekładamy do miski, dodajemy sól, dokładnie mieszamy. Kapustę pozostawiamy do momentu aż puści sok, przekładamy do umytych

Bajeczna Kuchnia
BARSZCZ Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SOCZEWICĄ 96

cebula 1 marchewka 1 pietruszka plaster selera 3 ząbki czosnku 2 średnie pieczone buraki * 3 średnie  ziemniaki kawałek pora (tylko biała i jasnozielona część) 1/4 małej główki czerwonej kapusty 1/2 puszki soczewicy 1/4 szklanki czerwonego lub białego wytrawnego wina 2 l bulionu 4 łyżki soku z cytryny lub zakwasu z buraków / można dać więcej PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony(...)umiarkowanym ogniu, 2 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy starte warzywa i kawałki pora. Smażymy 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Uważamy, aby nie przypalić. Dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Smażymy 3 minuty. Zwiększamy ogień i dolewamy wino. Chwilę wygotowujemy.  Dolewamy bulion, zagotowujemy

cool and minty
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami 146

Danie które dziś przedstawiam to pyszne danie obiadowe. Wybierzcie ulubione kiełbaski, a czerwona kapusta i jabłka zrobią resztę. Polecam serdecznie. Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa z czerwonej kapusty i jabłek 108

Zaskakujące połączenie czerwonej kapusty i jabłek. Składniki 4 szt jabłek (u nas Jonagold) 1 mała główka czerwonej kapusty (400-450 g) 100 g masła 1 cebula 50 ml czerwonego octu winnego 1,2 l bulionu wołowego 20 ml soku z cytryny koperek opcjonalnie kwaśna śmietana sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło

R'n'G Kitchen
ORIENTALNA SURÓWKA COLESLAW 115

czerwonej i białej (najlepiej młodej) kapusty   oraz tartej marchewki i posiekanego szczypiorku. Ciekawa i orientalna w smaku, bo doprawiona lekko pikantnym dressingiem z majonezu i pasty wasabi. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub ryb z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 marchewka starta na tarce

cool and minty
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty 131

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa(...)kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka,dla mnie petarda. Musicie koniecznie wypróbować. ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 jabłko 1/2 zielonego grejpfruta 1 mała cebula 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)  1 łyżeczka cukru  świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z czerwonej kapusty a’la Coleslaw 98

moich ulubionych. Robię ją dosyć często, ale do tej pory przygotowywałam ją z białej kapusty. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Tym razem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu(...)łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki.  2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce

Danka Pichci
Kapusta czerwona na winie do obiadu 164

Bardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę oczyścić, drobno pokroić, dodać soli i cukru do smaku, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Cebule

Tradycyjna Kuchnia