kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:30/388)

Surówka z czerwonej kapusty 142

Smaczna surówka obiadowa z czerwonej kapusty. Składniki: pół główki czerwonej kapusty mały por marchew sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu (lub jogurtu) sól i pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie odciskamy ewentualny nadmiar wody, dodajemy startą marchew i pora pokrojonego w półplasterki. Dodajemy również sok z cytryny, pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Modra kapusta zasmażana [PRZEPIS] 184

Ta kapusta nie jest jedyną wersją kapusty zasmażanej jaką zdarza nam się serwować. Według tego przepisu przygotujecie delikatną, nietłustą kapustę na ciepło. Jak ją przygotować?ZOBACZ

Jakugotujesz.pl
Surówka z czerwonej kapusty 156

znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu.   Składniki : ćwierć główki kapusty czerwonej marchewka lub dwie jabłko oliwa Kapustę poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać oliwą i ponownie

Weekendy w domu i ogrodzie
Czerwona kapusta zasmażana 189

uzewnętrznianie swoich oscarowych poglądów - w końcu to blog kulinarny - więc na tym króciutkim komentarzu poprzestanę. Jestem naprawdę zmęczona po nocnych emocjach, toteż dzisiaj przepis szybki, łatwy i przyjemny. CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA Składniki: - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 czerwona cebula - 1 łyżka cukru (opcjonalnie) - 3 łyżki octu winnego jabłkowego - masło - liść laurowy - ziele angielskie - sól Przygotowanie: Kapustę

Życie zamknięte w smaku
Surówka z czerwonej kapusty z boczkiem i awokado 184

czerwonej kapusty, a więc jest. Mam nadzieję, że sprosta oczekiwaniom. Moim zdaniem to surówka petarda. Poszatkowana kapusta, miękkie awokado i chrupiący boczek, który dodaje tego czegoś. Do tego sok z cytryny i musztarda. Pycha! Wypróbujcie jako dodatek do obiadu lub kolacja z kromką chleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: kapusta czerwona – 300g(...)awokado – ½ sztuki cebula czerwona – ¼ sztuki boczek wędzony – 100g musztarda – ½ łyżeczki majonez – ½ łyżeczki sok z cytryny – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkuj, awokado obierz i pokrój w niedużą kostkę, cebulę pokrój w piórka, boczek pokrój w wąskie paseczki i podsmaż na suchej patelni. Wszystko przełóż do głębokiej miski. Dodaj musztardę, majonez

wiecejwarzyw.pl
SURÓWKA COLESLAW 451

dowolnie. Warzywa można kolejno wrzucać do malaksera, lub po prostu  zetrzeć na szatkownicy lub tarce o grubych oczkach. Składniki: połowa małej główki białej kapusty ćwierć małej główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki połowa kalarepy 6 rzodkiewek 1 lub połowa niedużego fenkułu czyli kopru włoskiego dymka lub średniej wielkości cebula pół papryczki(...)bałkańskiego około 300g 1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie) 1 łyżka musztardy (dijon / francuska/ inna ulubiona) sól do smaku świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowałam warzywa. Kolejno szatkowałam białą i czerwoną kapustę. Marchewkę.   Kalarepkę.    Czerwoną paprykę.    Rzodkiewki.    Fenkuł.    Dymkę i papryczkę chili.  Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny

potrawyregionalne
Sałatka z czerwonej kapusty i kurczaka 73

Sycąca, przyjemnie chrupiąca i przepyszna — taka właśnie jest sałatka z czerwonej kapusty i kurczaka. Artykuł Sałatka z czerwonej kapusty i kurczaka pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi 58

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi to pyszny dodatek do obiadu lub do dań z grilla. Artykuł Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchwi pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Kapusta czerwona z jabłkiem 166

Kapusta czerwona z jabłkiem to moja  dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek  do  obiadu. Świetnie smakuje na ciepło  jak i na zimno. Polecam:) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 kwaśne jabłko cebula olej ocet cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 162

Lubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z czerwonej kapusty 173

Jeśli lubicie sałatki z czerwonej kapusty, mam dla Was smaczną propozycję. Pasuje do każdego dania mięsnego :) Składniki: pół niewielkiej kapusty czerwonej 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 mała cebula duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 1łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko

Smak mojego domu
Sałatka z czerwonej kapusty z chrzanem 196

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej chrzan, koloru kapusta, a konsystencji majonez. Pasuje do wszystkich dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Nadaje im charakteru :) Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 duża marchewka 1 cebula sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki chrzanu 3 duże łyżki(...)majonezu 1 płaska łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Warzywa łączymy, solimy i pieprzymy do smaku (dość dużo), mieszamy. Chrzan, majonez, cukier puder mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aby się przegryzła. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka z czerwonej kapusty 210

Dzisiaj zapraszam na surówkę z czerwonej kapusty, która idealnie pasuje do dań mięsnych. Surówka jest prosta do zrobienia i bardzo dobra. Dobrze jest zrobić ją kilka godzin przed podaniem. Jest wówczas jeszcze lepsza. Składniki: pół malutkiej czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 jabłko sól i pieprz do smaku kilka łyżek oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę szatkujemy

Smak mojego domu
Zupa z czerwoną kapustą 183

szaleć z zupkami to szaleć ..no i jest zupka fioletowa...z czerwoną kapustą..a co ? dla odmiany trza coś innego ugotować.. kawałek czerwonej kapusty  1 czerwona cebula marchewka  bulion 1 jabłko  kilka ziemniaków listek laurowy, ziele angielskie domowa vegeta sól, pieprz śmietana Cebulę i kapustę pokroić,przełożyć do garnuszka.Wlać trochę bulionu

Moje domowe kucharzenie
Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem 187

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem.  Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru(...)pudru sól i pieprz do smaku 2 duże łyżki majonezu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Cebulę drobno kroimy, dodajemy do kapusty. Dodajemy koperek, czosnek, cukier puder, pieprz, majonez oraz sól do smaku. Całość mieszamy. Sałatkę wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Smak mojego domu