kakao - 6140 przepisów (strona:121/410)

Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15033

InfusionsT oraz Basics Round .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 120g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić(...)smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać

Mała Cukierenka
Torcik z Kremem Patissiere Toffee i Musem Malinowym 184

stronę, przepis lub sklep, w którym można nabyć produkt. Składniki na tort o średnicy 18cm: 3 jajka 75 g cukru, drobnego do wypieków 55 g mąki pszennej 12 g kakao 20 g masła, roztopionego i wystudzonego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywną pianę z połową cukru. Żółtka miksujemy z drugą połową cukru. Do białek(...)dodajemy żółtka i mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i kakao, musimy wymieszać składniki szpatułką, a na koniec wlewamy roztopione i wystudzone masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. KREM PATISSIERE TOFFEE

Blondynka Gotuje
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 999

składniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną z kakao oraz proszkiem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Dwukolorowa owsianka z truskawkami i kiwi 137

sposób  uczynimy nasze śniadanko nie tylko pyszne, ale również bardzo wartościowe :) Składniki : 300 ml mleka 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka otrębów pszennych 1 łyżeczka ciemnego kakao   Dodatkowo : truskawki, kiwi   Płatki umieścić w garnku o grubym dnie i zalać mlekiem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Przełożyć do miseczki ok 3/4 owsianki, do pozostałej części(...)dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na białą masę.  Podawać na gorąco z kawałkami truskawek i kiwi. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
NAJLEPSZY TATA NA ŚWIECIE I CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONEJ FASOLI 228

TATĘ NA ŚWIECIE! CZEKOLADOWE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI /zmodyfikowany, źródło: Fit jest Git ; /  2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 3 jajka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1/3 szklanki ksylitolu (dodałam od siebie) 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli  Fasolę czerwoną płuczę na sicie i miksuję blenderem na gładką masę. Dodaję jajka, cukier, kakao, sól

W kuchni Karmel-itki
Cupcakes Kawowe z Bitą Śmietaną i Truskawkami 139

szczęście smak pozostał. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 3 łyżeczki kawy espresso lub kawy rozpuszczalnej w proszku 2 jajka 1 łyżka likieru kawowego (ja użyłam Coffee Canari ) Kawowa Bita Śmietana: 250 ml śmietanki kremówki 1-2 łyżeczki cukru pudru(...)użyłam typu Crema) DODATKOWO użyłam: kilkanaście truskawek mikro wiórki czekoladowe mleczne mini rurki duo Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao przesiewamy do miseczki. W drugiej misce masło miksujemy na puszystą masę. Następnie wsypujemy cukier  i miksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę

Blondynka Gotuje
Naleśniki łaciate pod pachnącą piwonią 145

truskawkami i twarogiem to oferta nie do odrzucenia! zadowólmy naszych starszych i młodszych milusińskich takim daniem... Składniki: 2 szklanki mleka 2 jajka 200 g mąki pszennej sól 1 łyżka kakao olej Nadzienie 200 gram twarogu 2 banany z grilla 2 łyżki soku z cytryny 1 cukier wanilinowy 2 łyżki miodu 1 mała śmietana kwaśna 18% Wykonanie: Mleko przelewamy do miski(...)dodajemy jajka, mąkę oraz szczyptę soli miksujemy dokładnie aby ciasto było bez grudek, połowę ciasta przelewamy do drugiej miski dodajemy kakao. Rozgrzewamy patelnie, smarujemy odrobiną oleju. Na patelnię wlewamy odrobinę ciasta białego robiąc okrąg, następnie obok ciasta białego dodajemy ciasto kakaowe również robiąc okrąg i tak na przemian wlewamy ciasto aż będziemy mieli cały placek naleśnikowy. W ten sposób smażymy

kgwjanczewo
Migdałowe muffiny z truskawkami kakaowym marcepanem i truskawkową bitą śmietaną. 213

mąki TYP420 -180 gram jogurtu naturalnego -90 gram oleju rzepakowego -łyżeczka likieru migdałowego -5 jaj -kubek cukru pudru -łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka sody -szczypta soli -kawałki marcepanu z kakaem -220 ml śmietany 36% -garść truskawek -łyżka kopiasta cukru pudru -żelatyna Jajka rozbijamy mikserem, dodajemy olej i jogurt naturalny oraz likier migdałowy, łączymy w jedno. Mąkę, cukier, proszek i sodę(...)Śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego i wybranej końcówki umieszczamy na wierzchu ciasta, dekorujemy kawałkami truskawek. Marcepan kakaowy: -200 gram migdałów zmielonych -180 gram cukru pudru -łyżeczka likieru migdałowego -łyżka kakao. Wszystkie składniki zagniatamy do jednolitej masy, zamykamy szczelnie w formie walca w folii spożywczej, przechowujemy w lodówce. Smaczności

BaRepas
Muffinki czekoladowe z truskawkami, czekoladą, siekanymi migdałami i kremem kawowym 244

deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120 g mąki pszennej, 25 g kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g cukru, 30 g rozpuszczonego masła, 75 ml maślanki, 1 jajko, 100 g konfitury truskawkowej 200 g mascarpone(...)śmietanki 30 %, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wrzątku + 1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej gorzka czekolada, siekane migdały, truskawki W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki - mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól oraz cukier. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki - rozpuszczone i przestudzone masło, maślankę, roztrzepane jajko oraz konfiturę truskawkową. Następnie mokre składniki wlać do suchych

Plate of Joy
Tort szachownica 193

minut (w małej tortownicy - ok. 20 cm średnicy) w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ciemny: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Biszkopt ciemny przygotowujemy tak jak jasny. Na końcu dodajemy kakao. Krem: 1 budyń waniliowy pół litra mleka 1 kostka masła Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy

Salonik smaków
Muffinka gigantka (Giant Cupcake) z niespodzianką 146

babeczek dla posiadających formę do muffinki gigantki (giant cupcake) dla chcących sprawić radość najmłodszym (i nie tylko) :) Składniki na ciasto: 375 g mąki 300 g cukru pudru 5 łyżek kakao 5 jajek 330 g oleju Kujawskiego 330 g mleka 5 łyżek golden syropu lub sztucznego miodu ¾ łyżeczki sody Składniki na krem z nutą pomarańczową: 250g masła 500g cukru pudru(...)tłuszczem (np. miękkim masłem) a na jej dolną położyć krążek papieru do pieczenia.Należy bardzo dokładnie pokryć tłuszczem wszystkie zakamarki formy. Do dużej miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę, kakao i cukier puder. W osobnym naczyniu połączyć mokre składniki: olej, mleko, jaja i sztuczny miód/golden syrup. Mieszankę mokrych składników wlać do suchych. Zmiksować razem, aż do momentu

Mania Wypiekania
Pyszna kawka z wysoką pianką 130

Pyszna, po prostu pyszna karmelowa kawka! Prosta w przygotowaniu. Do picia przez rureczki. Składniki -kawa rozpuszczalna u mnie DE Carmelowe -mleko 3.2% -kakao naturalne u mnie od  Skworcu -miód -spieniacz do mleka Zagotuj mleko, wsyp kawę i zamieszaj. Dosmacz miodem. Za pomocą spieniacza do mleka przygotuj pianę. Dołóż do kawy. Włóż rurki, serwuj posypane kakao. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Domowe kokosowe ptasie mleczko - 250 kcal, bez chemii 151

łyżeczka soku z cytryny opcjonalnie ziarenka z 1 laski wanilii Polewa: 1 łyżka wrzącej wody 1 łyżka ksylitolu 30 g oleju kokosowego nierafinowanego - powinien pachnieć kokosem 1 łyżka kakao niesłodzonego 1. Mleczko kokosowe doprowadź do wrzenia w małym rondlu. 2. Dodaj żelatynę i ksylitol, wymieszaj. Doprowadź ponownie do wrzenia, zdejmij z ognia, dodaj wanilię i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj(...)lodówki aż stężeje. 7. Przygotuj polewę - w kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody. 8. Dodaj olej kokosowy, a gdy się rozpuści zdejmij z ognia, dodaj przesiane przez sito kakao i energicznie mieszaj do uzyskania gładkiej masy. 9. Gdy polewa lekko przestygnie, posmaruj nią stężałe ptasie mleczko (najlepiej za pomocą pędzla). 10. Włóż ponownie do lodówki aż wszystko zastygnie

Powiedz dietom nie
Muffinki Oreo 113

Składniki na ciasto: 2 jajka 200g mąki 175g cukru 25g rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 75ml gorącej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) 75g  mielonych orzechów włoskich lub wiórków kokosowych 100g jogurtu naturalnego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej szczypta soli ciasteczka Oreo (ok. 12-20 szt. - w zależności od wielkości blaszki, którą mamy) Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło(...)wraz z kakao i gorącą wodą. Ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać i wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Do mąki dodać mielone orzechy/wiórki. Do ubitych jajek dodawać na zmianę: łyżkę jogurtu, łyżkę masy kakaowej, łyżkę mąki i miksować, do skończenia się składników. Miksować tylko do połączenia się składników - nie za długo. Do pieczenia

Mania Wypiekania
Tort "Marysieńka" 166

pyszny tort dla mających orzechy włoskie   dla tych, które torty zazwyczaj "zamulają" Składniki na ciasto ciemne: 7 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie ciasta ciemnego : Ubić białka na sztywną pianę, dodać do niego żółtka, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia zmieszany z przesianą mąką. Wymieszać. Piec w temperaturze

Mania Wypiekania