kakao - 6140 przepisów (strona:130/410)

Białkowe kluski 186

tego typu rzeczy, ale wyszły bez problemu ;) Składniki (12 klusek): 200g sera białego chudego 1 białko z małego jajka (ja użyłam jajek M) 1 łyżeczka stewii sos: miód + kakao Sposób przygotowania: Twaróg odciskamy w rękach lub przez bawełniany ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru wody wyrabiamy ser rękami, żeby stworzył jednolitą, zbitą masę dodajemy białko, stewię(...)udało mi się ulepić kluseczki) wrzucamy delikatnie kluski do wrzątku, należy je lekko przemieszać gotujemy na małym ogniu około 1 minutę od wypłynięcia gotowe kluski polałam mieszanką miodu i kakao ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe gofry kakaowe 182

jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka serka Emilka 1 łyżeczka proszku do p. 1 łyżka ciemnego kakao  1 łyżeczka cukru trzcinowego lub innego słodzidła (ciągle czekam na dostawę stewii) jako dodatek na gofry wykorzystałam jogurt i dżem niskosłodzony Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, otręby, jogurt, serek, proszek(...)kakao, cukier mieszamy odstawiamy na około 5-10 minut, aż otręby spęcznieją białka ubijamy, tak żeby się spieniły, ale zostały jeszcze lekko płynne dodajemy je do pozostałej masy pieczemy w gofrownicy lekko wysmarowanej oliwą z oliwek ja najpierw zostawiłam gofrownicę otwartą na jakiej 3 minuty i dopiero potem zamknęłam, opiekałam, aż nie było oporu przy otwarciu gofrownicy, a gofry się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mini serniczek na śniadanie 149

widzę za oknem nie potwierdza jego słów) Składniki (1 porcja): 1 jajko 5 łyżek serka białego Emilka 1 łyżka kaszki manny firmy Kupiec 1.5 łyżki stewii 0, łyżeczki kakao aromat waniliowy Sposób przygotowania: Białko ubić na sztywną pianę ser,żółtko, kaszkę, stewię, aromat wymieszać dodać białko i delikatnie wymieszać przekładamy masę do małego żaroodpornego naczynia, pozostawiając około 1 łyżki masy(...)pozostałego ciasta dodać kakao i wyłożyć na jasną masę piec około 20 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z kaszy jaglanej z daktylami i jabłkiem 205

godnego pochwały ;) Składniki (1 porcja): 0,5 szklanki kaszy jaglanej firmy Kupiec 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody łyżeczka miodu około 8 daktyli 1 łyżeczka kakao 0,5-1 jabłko Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy z wodą, mlekiem i miodem zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu (możemy dolać wody jak będzie za mało) daktyle kroimy w kostkę(...)przykrywamy talerzykiem, żeby nam zmiękły jabłko obieramy i trzemy na tarce kaszą jaglaną wykładamy spód i boki naczynia żaroodpornego (pozostawiając część na przykrycie góry) mocno dociskając mieszamy jabłka, daktyle, kakao i wykładamy do naczynia na kaszę przykrywamy górę resztą kaszy pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Razowe ciasto bananowe 159

pieczenia 4 dojrzałe banany 0,5 szklanki rodzynek (myślałam też o daktylach, są bardziej słodkie, ale niestety akurat nie miałam pod ręką) 4 jajka łyżeczka cynamonu łyżeczka ciemnego kakao 2 łyżki oleju z orzechów laskowych firmy Oleofarm (dał genialny aromat, BOMBA!, oczywiście można go pominąć) jeśli lubicie mocno słodkie ciasta możecie dodać jeszcze jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem(...)czasie możemy wrzucić je do blendera (wraz z wodą) i zmiksować na miazgę z bananami dodajemy jajka, olej miksujemy mieszamy suche składniki (mąkę, proszek do p.,cynamon, kakao) pieczemy w temp. (nie mam pewności) 170-180 stopni przez około 45 minut (najlepiej badać drewnianym patyczkiem czy nie ma w środku surowego ciasta) jeśli góra zacznie się spalać, przykrywamy papierem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasto fasolowe z kawową nutą ;) 187

Wyszło pysznie wilgotne. Składniki (mała keksówka): 2 jajka 2 garści rodzynek 4 łyżki otrębów pszennych  3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (po raz pierwszy użyłam kakaa firmy Wedel, rewelacja, w całej kuchni pachniało czekoladą:)) 1 łyżka miodu 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki zaparzonej kawy (ja skorzystałam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Brownie z awokado 173

wilgotne i czekoladowe ;) A teraz odrobina prywaty. Zna ktoś w Poznaniu dobrego i względnie taniego fryzjera? ;) Składniki (na małą prostokątną blaszkę): 1 bardzo dojrzałe awokado 1-2 łyżki odtłuszczonego kakao (ostatnio stałam się fanką kakaa firmy Wedel, pachnie niesamowicie czekoladowo) 0,5 szklanki otrębów owianych zmielonych na mąkę 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 łyżki miodu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe kule z udziałem awokado ;) 124

Moniki N. (to za ten komentarz na fanpage;)) ;) Znów awokado rządzi ;) wyszło pysznie! Składniki (około 7 kul): bardzo dojrzałe awokado 0,5 szklanki otrębów owsianych 1-2 łyżeczki odtłuszczonego kakao (polecam firmę Wedel- to nie jest sponsoring;p) 2 łyżki miodu 1-2 łyżki ksylitolu firmy Oleofarm (ilość wg. smaku) Sposób przygotowania: Awokado obieramy i kroimy w kostkę awokado, miód(...)ksylitol, kakao blendujemy na jednolitą masę dodajemy otręby, mieszamy odstawiamy na kilka minut żeby otręby spęczniały wykładamy po około 1 łyżce masy na folię spożywczą i zwijamy w kulkę jak cukierek ;)      6. tak przygotowane kule wstawiamy na około godzinę do lodówki SMACZNEGO ! ! ! ;) Wald to dla Ciebie: :) Zostałam nominowana przez Julę do Liebster Blog Award, bardzo dziękuję

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 160

dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę i ksylitol, a następnie zalewamy nim rodzynki, odstawiamy(...)ciasta dodajemy mleko, rodzynki, orzechy, otręby, olejek rumowy oraz krem z awokado (w razie potrzeby dosładzamy) formujemy w rękach kule dość dużej wielkości, a następnie obtaczamy część kul w kakao, a część we wiórkach kokosowych gotowe bajaderki wkładamy na kilka godzin do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnoziarniste pierniki 132

żytnich szklanka płatków owsianych szklanka płatków jęczmiennych szklanka otrębów pszennych szklanka  lnu mielonego firmy Oleofarm 5 łyżek domowej przyprawy do piernika  0,5 łyżeczki amoniaku czubata łyżka kakao 2 jajka 2 łyżki oleju z orzechów włoskich firmy Oleofarm 0,5 szklanki płynnego miodu 3 łyżki mleka  5 łyżek  ksylitolu  Sposób przygotowania: Miód, ksylitol, olej(...)żółtka ucieramy mikserem otręby i płatki owsiane mielimy na mąkę mieszamy suche składniki (otręby, płatki, len, przyprawę do piernika, amoniak, kakao) dodajemy je do żółtek i miodu, mieszamy białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do ciasta mieszamy wszystko, a następnie wyrabiamy ręcznie kiedy ciasto jest gotowe, najlepiej spróbować czy jest dość słodkie i w razie czego dosłodzić

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasto bez cukru i mąki 163

LEPSZY OD MINIONEGO! :) :* Ciasto pyszne czekoladowe i zdrowe! mniaaaaam! Składniki (forma 15x10cm)/całość około 660kcal/: 2 jajka 100g daktyle BIO Fresano  240g fasoli czerwonej konserwowej  10g kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano płaska łyżeczka sody Sposób przygotowania: Fasole dokładnie przepłukujemy wodą do blendera wrzucamy fasolę, daktyle, żółtka z jajek, kakao, sodę, miksujemy na jednolitą masę białka ubijamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Owsiany pudding czyli pełnowartościowe i pyszne śniadanie 110

chipsów kokosowych eko FRESANO lub wiórków kokosowych 10g orzechów ziemnych lub 9g masła orzechowego 7g orzechów włoskich  30g chudego twarożku  50 g dojrzałego banana 5g  kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano   0,25-0,5 łyżeczki cynamonu pół szklanki gorącego mleka Sposób przygotowania: Płatki mielimy na mąkę kokos wrzucamy do blendera, mielimy dodajemy orzechy, mielimy z kokosem(...)najdrobniej jak się da twaróg z bananem blendujemy na jednolitą masę do banana i twarogu dodajemy zmielone płatki, kokos z orzechami, kakao i cynamon, blendujemy wszytsko dodajemy mleko, chwile miksujemy przekładamy do miseczki i jemy, yuummy! SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kulki z awokado 125

takie życie! nie jak w Madrycie ;/ Składniki (na około 11 sztuk)/całość 755kcal, sztuka/68kcal/: 100g dojrzałego awokado 100g  daktyle BIO Fresano  0,5g  kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano 30g migdałów BIO Fresano 20g amarantusa ekspandowanego NATURALNA SPIŻARNIA + około 10g do obtoczenia kulek Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut awokado obieramy blendujemy(...)kakao na miazgę dodajemy odcedzone daktyle, migdały, blendujemy (nie musi być gładka masa) dodajemy amarantus, mieszamy lepimy w rękach kulki, które następnie obtaczamy w amarantusie wstawiamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kakaowe placuszki z bananem, ryżem i orzachami brazylijskimi 160

musicie mi to wybaczyć ale teraz przez jakiś czas tak będzie Składniki /całość około 526 kcal/ 2 jajka 50g twarożku 100g dojrzałego banana 15g orzechów brazylijskich BIO 5g kakao 1% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 30g brązowego ryżu firmy Kupiec cynamon 1/3 łyżeczki sody Sposób przygotowani: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka(...)twarożek, banana i ryż, blendujemy na koniec dodajemy kakao, sodę, cynamon i orzechy, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając przed każdym plackiem patelnie oliwą/ żeby lepiej odchodziły i szybciej smażyły możemy przykryć patelnię pokrywką/ SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pleśniak z truskawkami 156

kostka margaryny 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek 3,5 łyżki śmietany 18% 3,5 łyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Piana: 6 białek 3 łyżeczki kisielu truskawkowego 1 szklanka cukru Dodatkowo: 40 dag truskawek PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem i margaryną. Dodaję żółtka, cukry, śmietanę, wodę oraz(...)proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na trzy części, jedną większą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszych części dodaję kakao i zagniatam ponownie ciasto. Większą część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę (wym. 25cmx35cm). Mniejsze porcje ciasta wkładam na godzinę do zamrażalnika. 2. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję kisiel oraz cukier. Ubijam. 3. Na cieście

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania