kaczki - 2575 przepisów (strona:62/172)

OFDS - ciąg dalszy / 10.08.12. Jedzenie i Grzegorz Łapanowski. 223

przypraw, którą stosują kucharze w tymże hotelu.   Oczywiście, to co panowie ugotowali na scenie, poszło w obieg po widowni. Poczęstowano nas MAKARONEM PO TAJSKU Z KORZENNĄ KACZKĄ. Oraz KORZENNĄ POLĘDWICZKĘ Z KACZKI NA PUREE Z BATATÓW. Trafiłam też na koziołki poznańskie, które o 12.00 trykając się główkami, pozdrawiały turystów. Chadzał pomiędzy straganami kosztując wszystkiego, co tylko się dało

W kuchni Karmel-itki
Filet z kaczki w gruszkowo-serowym sosie 70

polecam, ale w te upały, to chyba nie na miejscu ;) więc zwyczajnie zachęcam do skorzystania z przepisu. Arek Gie     Składniki:         4 filety z kaczki 1 łyżka smalcu z kaczki 1 mała cebula 500 g gruszek 100 g niebieskiego sera pleśniowego 1 łyżka majeranku 1 szczypta cynamonu sól, pieprz         Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Pasztet z kaczki z pistacjami 103

chrupiący dzięki orzechom. Ładnie się kroi ukazując zielonkawe pistacje. Najlepiej smakował z sosem żurawinowym i był niekwestionowanym królem wszystkich świątecznych wędlin, bo wyszedł jako pierwszy. Składniki: ? 1 gotowana kaczka z rosołu ? warzywa z rosołu – 3 marchewki, pietruszka, kawałek selera i 3 całe cebule ? 1 szklanka ugotowanego ryżu ? 1/2 szklanki tłuszczu zdjętego z wierzchu rosołu ? 3 jajka ? 200 g obranych(...)pistacji ? sól, pieprz do smaku ? 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej ? 1 łyżeczka majeranku Wykonanie: ? W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, ugotowany ryż i warzywa z rosołu. ? Dodać tłuszcz, jajka i przyprawy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. ? Wymieszać mięso z pistacjami. ? Mięso przełożyć do foremek, u mnie wyszły 3 jednorazowe, aluminiowe keksówki. ? Piec w temp. 180 st.C

To co kocham
Kaczka po pekińsku 120

Kaczka z chrupiącą skórką. Serwuję z pieczoną marchewką i białą rzepą. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link). MIEJSCE 5 – Kaczka po pekińsku Pozostałe potrawy znajdziecie

Bullio
Pyszny rosół z kaczki 97

Pyszny rosół z kaczki to sycąca i rozgrzewająca zupa, którą pamiętam z dzieciństwa. Moja babcia często gotowała taki rosół, a … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pyszny <span>rosół z kaczki</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Keto ramen z kaczki (Paleo, LowCarb) 161

Szybkie i proste danie obiadowe, zwłaszcza gdy jest się w posiadaniu wcześniej ugotowanego bulionu. Keto ramen z kaczki to wierna imitacja zupy, która szturmem podbiła japońskie (i nie tylko) stoły. Pełna smaku i wartości odżywczych stanowi pełnowartościowy posiłek. Artykuł Keto ramen z kaczki (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Kaczka w sosie winnym 92

Soczysta kaczka w sosie winnym podana na sałacie, polana wybornym sosem z czerwonego wina z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane piersi można podać nie tylko do sałaty. Można wykorzystać je do przygotowania pysznych kanapek, a z dodatkiem ryżu lub smażonych ziemniaków będą solidnym daniem obiadowym. Sos przygotowałam z czerwonego wina z lekko słodkimi szarotkami i żurawiną, to... Read More Artykuł Kaczka

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa pho z pieczona kaczka 145

Kolejna wersja przepysznej wietnamskiej zupy pho. Tym razem zrobiłam ją na pieczonej kaczce i pieczonych warzywach oraz porcji wołowiny. Wywar tradycyjne powstał w wolnowarze, ale oczywiście poniżej wersja dla tych którzy wolnowaru nie posiadają. Zupa wyszła przepyszna jak zawsze, a dodatek delikatnej piersi z kaczki lub pieczonego udka był idealnym zwieńczeniem każdej miseczki zupy. Za niewielkie pieniądze można mieć rewelacyjny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kaczka w sosie curry 123

Inna propozycja na piersi z kaczki. Zachęcam do poznawania innych smaków. Zdjąć skórę z piersi kaczych. Piersi pokroić w plasterki o grubości 1 cm, następnie przekroić na pół. Do miski wlać olej, wsypać chińską przyprawę pięć smaków, sok z pomarańczy oraz skórkę. Wcześniej trzeba sparzyć pomarańczę, następnie zetrzeć skórkę. Uważajcie żeby nie zebrać białą część. Dodać mięso, wymieszać. Wstawić(...)lodówki na 30 minut. Dynię obrać ze skóry i wyciąć nasionka i błonki. Pokroić dynię w drobną kostkę. Woka rozgrzać, na rozgrzany wok wrzucić skóry z kaczki. Smażyć aż stopi się z nich tłuszcz. Następnie skóry wyrzucić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić dynię, wymieszać. Po chwili wlać wodę i gotować aż dynia będzie miękka. Zdjąć wszystko z patelni. Na patelnię wlać

Kuchnia Pokoleń
Bazyliowa pierś z kaczki podana ze swieżą kapustą i młodymi ziemniakami. 123

Jutro niedziela i kolejny problem... a mianowicie co smacznego przygotować jutro na obiad?! już pędzę z pomocą. Zapraszam na pierś z kaczki ze świeżą kapustą i młodymi ziemniakami.  Zapraszam!  S kładniki; 3 piersi z kaczki sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki suszonej bazylii  Skworcu Kapusta; 1 mała główka średniej kapusty 2 parówki 1 cebula

Radość kipiąca uśmiechem.
Francuski smalec rillettes 133

Robiąc kaczkę konfitowaną , przygotowane w ten sposób udka wykorzystaliśmy do zrobienia rillettes , czyli francuskiego smalcu . Pomysł na to smarowidło do pieczywa poznaliśmy, uczestnicząc w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Łukasza Konika i przekazaliśmy go dalej częstując nim Koleżanki z pracy. Gdy ktoś nie ma czasu na konfitowanie kaczki, może użyć mięsa pozostałego z pieczenia i zalać go wytopionym tłuszczem – sposób

niecodziennikpary
Pieczona kaczka z jabłkami 153

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin W naszym domu pieczona kaczka z jabłkami to klasyk na każdym rodzinnym spotkaniu. Dlatego jest idealną opcją na niedzielny czy świąteczny obiad. The post Pieczona kaczka z jabłkami appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Kacze udka confit z sosem pomarańczowym 189

Kacze udka confit z sosem pomarańczowym Kacze udka confit to wyborna klasyka kuchni francuskiej . Ideał sztuki kulinarnej . Tak przyrządzona kaczka , pozostaje soczysta , mięciutka ,a do tego mimo iż gotuje się w tłuszczu , wcale tłusta nie jest . Metoda confitowania mięsa to stara tradycja , można w ten sposób przyrządzać wiele gatunków ze znakomitym efektem . Sos pomarańczowy to równie genialny element dania , podkreśla(...)powoli to cała tajemnica . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Confitujemy do czasu , aż mięso po nakłuciu widelcem będzie odchodzić od kości . Trwa to różnie w zależności od wielkości udek , wieku użytej kaczki itp. , od godziny do nawet dwóch . Czas na sos pomarańczowy . W rondelku rozpuszczamy cukier i lekko karmelizujemy , ma być złocisty . Powoli dolewamy do niego sok pomarańczowy , cały czas mieszając

Ogrodnik w podróży
Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym 238

Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym K olejna propozycja na pyszny i nieco odświętny obiad. Konfitowana kaczka jest świetnym rozwiązaniem na przyjęcia, gdyż mięso można przygotować nawet kilka dni wcześniej i jedynie podpiec je przez kilkanaście minut przed podaniem. Biorąc pod uwagę fakt, iż sos też nadaje się do przygotowania z wyprzedzeniem danie to jest więc idealne zawsze wtedy(...)kiedy chcemy podać coś imponującego i bezstresowego Składniki na 4 porcje: 4 kacze udka 1 szkl bulionu drobiowego (najlepiej z kaczki ale może być też z kurczaka) 1 szkl soku pomarańczowego, niesłodzonego 2 cm świeżego imbiru, pokrojonego w cienkie plasterki 5-6 kawałków imbiru marynowanego ze słoiczka (takiego jak do sushi) 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kawałek cynamonu

olalacooking
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 263

Pyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka(...)rozgrzanego do 190ºC na 30 – 35 minut. DIP ŻURAWINOWY Żurawinę wcześniej namaczamy w wodzie. Odcedzoną łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy przy pomocy blendera. Artykuł Pieczone pierożki z farszem z kaczki pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia