
Świąteczna Kaczka z żurawiną Filet z kaczki w sosie z dodatkiem żurawiny. Pyszna potrawa na świąteczny niedzielny obiad. Składnik: · 1 pierś z kaczki · 1 cebula · Szczypta czosnku · Olej do smażenia · 2 łyżki przecieru pomidorowego · 2 łyżki ketchupu pikantnego · 1 kostka rosołowa · 1 słoik żurawiny do mięsa · Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, jak ma kość wyjmujemy, solimy i układamy w w... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...