Kaczka, kaczuszka. Pyszna jest. I nóżki ma takie piękne, ładnie zbudowane. Tylko zęby w nie wbić Kiedyś już gościła u nas na blogu. Ale wtedy piersi były grane. Oczywiście piersi z kaczki i w dodatku przyrządzone przez mistrzów kuchni wietnamskiej … Czytaj dalej
slodkokwasnaplSkładniki : ok. 70 dag ugotowanego mięsa z kaczki ok. surowego boczku duża cebula kilka suszonych grzybów 3 jajka ok. 5 łyżek kaszy manny sól, pieprz, majeranek, papryka ostra Przygotowanie : Ugotowane mięso z kaczki oraz surowy boczek zmielić Dodać jajka, kaszę mannę, przesmażoną, wpierw pokrojoną na drobno cebulę oraz rozkruszone grzyby oraz przyprawy, doprawić do swojego smaku- wyrobić najlepiej ręką(...)składniki dobrze sie połączyły Piekłam w foremce 34x12 cm w temp. 180*C przez ok. 45 min. Mięso z kaczki było wpierw ugotowane z dodatkami warzywnymi w rosole. Do klopsa można dodać również warzywa z rosołu np. marchew, pietruszką i również je zmielić Jeśli mięso po połączeniu wszystkich składników będzie za suche można dodać kilka łyżek rosołu. Myślę
Proste Potrawyilości skomplikowanych narzędzi czy technik. Wystarczy odpowiednio przygotować mięso i zachować odpowiedni czas pieczenia. Przygotowanie mięsa i przyprawy Wybór mięsa: Wybierz świeże i jakościowe udka z kurczaka, indyka lub kaczki. Upewnij się, że mięso jest dobrze oczyszczone z nadmiaru tłuszczu i skóry. Przyprawy i marynata: Przyprawienie mięsa to kluczowy element sukcesu pieczenia. Możesz wybrać różnorodne przyprawy, takie jak papryka, curry(...)indyka, miód, musztarda, czosnek, sól, pieprz. Nacieramy mięso mieszanką miodu, musztardy i czosnku. Pieczemy w piekarniku przez 50-60 minut, aż mięso będzie soczyste i delikatnie przypieczone. Udka kaczki z pomarańczą i imbirem: Składniki: udka z kaczki, sok z pomarańczy, starty imbir, miód, sól, pieprz. Mieszankę soku z pomarańczy, startego imbiru i miodu użyj do marynowania mięsa. Pieczemy w piekarniku
Podstawy Gotowaniarównież przepisy na dania bogato okraszone topioną słoniną, która była niegdyś rarytasem. Bób z Procisnego należy do takich właśnie dań. Skwarki wytapia się razem z pokrojoną drobno skórą z kaczki lub gęsi i smaży razem z cebulą i czosnkiem. Na koniec dodaje się siekany koperek. To danie należy jeść na gorąco – solo lub z gotowanymi ziemniakami. Bób z Procisnego – kuchnia(...)podkarpacka Składniki: 500 g bobu 2 ząbki czosnku kawałeczek słoniny (oryginalnie 2 łyżki sadła) 1 cebula 150 g skóry z kaczki lub gęsi (np. skóra z 1 udka) sól koperek Słoninę i skórę kaczki kroimy w małą kostkę. Wrzucamy wszystko na patelnię i wytapiamy skwarki na małym ogniu, a kiedy zaczną się rumienić, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Solimy
Trzeci talerzraczej nie przejdzie (My już podjął decyzję). Miałam w planie podać inne rzeczy, ale coś mi się wydaje, że moje plany będę sukcesywnie zmieniać. Jutro na przykład robię kaczkę, która jest zrobiona jedynie pod bloga. Nie nie, na święta jej nie zrobię. Mhm… Na dziś tyle, lecę zająć się kaczką, później kolejna świąteczna przystawka i surówka do kaczki. Jutro
Kardamonovyraczej nie przejdzie (My już podjął decyzję). Miałam w planie podać inne rzeczy, ale coś mi się wydaje, że moje plany będę sukcesywnie zmieniać. Jutro na przykład robię kaczkę, która jest zrobiona jedynie pod bloga. Nie nie, na święta jej nie zrobię. Mhm… Na dziś tyle, lecę zająć się kaczką, później kolejna świąteczna przystawka i surówka do kaczki. Jutro
Kardamonovynagrzeje pika i informuje Cię, że już teraz możesz dołożyć jedzenie. Ma dużą misę ( 6,2 l ) w której już kilkukrotnie zrobiłam rosół, pho. Ostatnio przygotowałam w tym urządzeniu : kaczkę pieczoną udka z kurczaka z warzywami pho na resztkach z pieczonej kaczki rosół na kaczce – jeden z najlepszych w moim życiu ! kieszonki z ciasta franucuskiego z pysznym nadzieniem
Kuchnia na wzgórzuprzypada na 24 grudnia. Dania wigilijne są proste i smaczne. Najważniejsze to sałatka ziemniaczana i pieczona kiełbasa. Bardzo uroczyście obchodzi się pierwszy dzień świąt. Na stołach króluje pieczona gęś, kaczka podawana z drożdżowymi knedlami oraz czerwoną kapustą, indyk i dziczyzna. Karpia w Niemczech spożywa się w Sylwestra. W Święta nie może zabraknąć tradycyjnego ciasta nazywanego stollen. Ten bakaliowym wypiek przypomina(...)kraju przybył m.in. do Polski. Boże Narodzenie w Austrii Dla Austrii charakterystyczna jest różnorodność w obyczajach świątecznych. W Wiedniu głównym punktem kolacji wigilijnej jest karp, natomiast w Karyntii- pieczona kaczka. W większości regionów wieczerza składa się tylko i wyłącznie z dań postnych. Królują ryby. Na deser Austriacy jedzą różnego rodzaju ciasteczka. Na świątecznym stole nie może zabraknąć ciasta składającego się
ProstePesto.pldużych pieczarek 200 g tofu wędzone 70 g kukurydzy z puszki 1/2 papryki czerwonej natka pietruszki 180 g pasty z suszonych pomidorów 5 pomidorów suszonych 2 piersi z kaczki 1 bakłażan bagietka pszenna olej rzepakowy sól, pieprz, suszone pomidory przyprawa, majeranek mieszanka ziołowa przyprawy, czosnek granulowany Pierś z kaczki nacinam na krzyż od strony skóry. Posypuję solą, pieprzem ,majerankiem(...)grillu i grilluję około 12 minut. Bakłażan kroję wzdłuż smaruję olejem, posypuję ziołami. Grilluję z każdej strony. Bagietkę kroję na kromki i też grilluję. Pieczarki podaję z plastrami kaczki, bakłażanem, grzankami i pastą z pomidorów
wesoła kuchniaRosół jak mówi tradycja jest spożywany w niedzielę przy wspólnym stole z rodziną! Warto wypróbować rosół z kaczki. Smak jest o wiele lepszy niż z tradycyjnego kurczaka! Składniki: 2-4 porcje 2 szt udek z kaczki 100g makaronu suchego 2 szt marchewki 20g suszonej włoszczyzny jarzynka bez soli 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2l wody(...)Sposób przygotowania: Umyte i oczyszczone udka kaczki zalać w garnku zimną wodą. Gotować ok. 1 godziny. Dodać pokrojone marchewki, suszoną włoszczyznę, jarzynkę bez soli, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotować kolejne 30 minut. W oddzielnym garnku do wrzącej, osolonej wodzie wrzucić makaron. Gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smacznego
Truskawkowa FiestaPyszna soczysta pierś z kaczki którą podałam z sałatką i sosem truskawkowym. Powiem wam że nic więcej nie potrzeba do tego dania. Możecie podać z grzankami. Uwielbiam sosy owocowe do mięs. 2 piersi z kaczki 2 garście rukoli 1 kulka mozzarelli 10 oliwek czarnych 20 dkg truskawek 1 cebula czerwona sos: 1 łyżka sosu balsamico 2 łyżki(...)octu balsamicznego sól, pieprz 1 szalotka 50 ml wina czerwonego 20 dkg truskawek 1 łyżeczka miodu Pierś z kaczki myję osuszam. Skórę nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem. Na zimnej patelni układam piersi skórą do dołu. Smażę 7 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej strony. Mięso odkładam na talerz przykrywam folią i odstawiam na 10 minut
wesoła kuchniaKaczka z warzywami Moja rodzina uwielbia czarninę, ale co zrobić z pozostałym mięsem ( udka, piersi) można upiec tradycyjnie z marchewką, ale również można przygotować moim nowym sposobem. Polecam. 4 porcje 40 minut czas przygotowania Składniki: · Jedna pierś z kaczki · 2 udka z kaczki
Kulinarna Chwila