kaczki - 2575 przepisów (strona:71/172)

PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM ŻURAWINOWYM 248

Aromatyczna, soczysta i rozsiewająca zapach po całym domu PIERŚ Z... Artykuł PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM ŻURAWINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 222

Święta już za pasem, przypominam więc moje ulubione świąteczne przepisy! Mam nadzieję, ze zainspirują Was do urozmaicenia świątecznego stołu Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą Sałatka śledziowa z buraczkami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Szybka sałatka z tuńczykiem Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami Śledzie w sosie miodowo-musztardowym Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp(...)karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami Świąteczne choinki bezowe Śledzie wigilijne

karmelowy
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 223

wyłóż na talerze, polej sosem, w którym stała się makaronem, posyp prażoną cebulą, tartym parmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle.   Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka ♥ Muffiny marchewkowe z orzechami włoskimi i polewą jogurtowo-czekoladową

Eat me! Fit me!
Nogi z kaczki po góralsku 147

Zaraz wyjaśniam.... w kaczej skórze jest sporo tłuszczu, więc postanowiłam zrobić kaczy smalec na sposób francuski z mięsem. Przepis na nogi kacze w kapuście i smalec poniżej. Nogi z kaczki po góralsku 5  kaczych nóżek 1/2 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula 1/2 szklanki wytrawnego wina 1 łyżeczka majeranku 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki sól i pieprz(...)smaku Nogi kaczki umyj i osusz. Zepnij skórę razem przy pomocy szpilek do mięsa, by mięso nie wystawało. Na patelni ułóż mięso po czym wstaw na ogień. Przesmaż mięso ze wszystkich stron i wytop jak najwięcej tłuszczu. Zlej nadmiar tłuszczu, podlej winem. Gdy alkohol odparuje oprósz mięso solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj mięso kapustą kiszoną i duś mięso na niewielkim

Gotuj Sam!
Świąteczna żurawina z pomarańczami i cynamonem 188

razem w wydaniu świątecznym czyli pachnąca pomarańczami, cynamonem i goździkami. Taka żurawina będzie idealna do świątecznych mięs, szczególnie do pieczonego indyka lub pasztetu z kaczki. Co prawda u mnie w tym roku pieczonego indyka nie będzie, ale pasztet z kaczki już upiekłam. Składniki: • 1 kg żurawiny • 300 g cukru • skórka

To co kocham
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 123

tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują się miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem

Z Kuchni Do Kuchni
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 170

tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z  sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką z  Talerza pokus , z którą bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Czernina, czarna polewka 212

Czernina, czarna polewka lub inaczej czarna zalewajka, to polska zupa ugotowana na bazie rosołu i krwi z kaczki  z charakterystycznym słodko-kwaśnym posmakiem. Ma tyluż zwolenników co przeciwników. Kiedyś bardzo często gościła na polskich stołach. Dziś pojawia się rzadziej, ale warto o niej wspomnieć, bo to jeden z tradycyjnych przepisów kuchni staropolskiej. Robi się ją przy okazji przyrządzania(...)pieczonej kaczki . Czernina, czarna polewka Czas przygotowania: 4 godziny Składniki na rosół: 2 kacze szyjki 2 skrzydełka podroby 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera cebula kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu 3 listki laurowe sól Czernina: 250 ml kaczej krwi 2 łyżki octu 50 g suszonych śliwek 1/2 szklanki suszonych jabłek 2 łyżki mąki pszennej 4 ziarenka jałowca

Kulinarne przygody Gatity
PIERSI Z KACZKI W SOSIE ŻURAWINOWO - WIŚNIOWYM 162

czasu, aby przygotować kacze piersi, które leżakowały w moim zamrażalniku. Wyszły bardzo smaczne, choć na życzenie mojej córki niezbyt krwiste. Polecam, to nie jest trudne. SKŁADNIKI: 2 piersi z kaczki ze skórą sól pieprz 1 szklanka świeżej żurawiny 10-12 wiśni (mrożonych) 2 łyżki miodu kilka kropel soku z cytryny 2-3 łyżki białego wina A jak to zrobić: Piersi(...)kaczki naciąć od strony skóry w kratkę do głębokości mięsa, natrzeć solą i pieprzem. Tak przygotowane położyć skórą do dołu na zimną patelnię i smażyć do momentu wytopienia się tłuszczu i ze złocenia skórki. Mięso odwrócić i smażyć jeszcze około 3 minuty. Usmażone piersi przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Pierś kaczki w sosie ze świeżych śliwek 121

Pierś kaczki to wdzięczny produkt. Dobrze przyrządzona jest delikatna i soczysta o bardzo charakterystycznym smaku. Warto wzbogacić ten smak o dodatkowe nuty - jak na przykład świeże śliwki i wytrawne wino. W połączeniu z delikatnie czosnkową kaczką z nutą rozmarynu tworzy się nam pyszna kompozycja

Milion Smaków
Pierś z kaczki 121

Witam w Nowym Roku ! Chciałam życzyć wszystkim dużo pięknych chwil i dużo pysznego jedzenia :) Zawsze wzbraniałam się przed przyg o t o waniem kaczki. Nasłuchałam się, że bardz o trudn o ją d o brze przyg ot ować , otóż wcale nie . Wystarczy dobry przepis, którym dziś chciałam się z Wami podzielić. Jest t o pierś kaczki zamaryn owana w jabłkach

Biały fartuszek
Po co mi ten blog… 164

będą moderowane. Czemu? Na przykład dlatego (cytat z ostatniego):   „Zamiast piwa z przyprawami korzennymi użyłam wina, zamiast 24h marynowania było 36h. Reszta jak w opisie. I kaczka była bardzo przesolona i niedobra.”   Przyznam szczerze, że mną lekko zatelepało. Komentarza nie zatwierdziłam, więc na stronie się nie wyświetli, za to odpisałam Pani – na pewnie fikcyjny adres mailowy który podała(...)pojawiła się elektryczna waga – pieczenie stało się powtarzalne, przewidywalne, po prostu przyjemnie satysfakcjonujące.   Nie wymyślisz niczego nowego w przepisie na biszkopt czy ciasto ptysiowe, ale może sos do kaczki będzie dobry też do ciemnego mięsa kurczaka? A jeśli zamiast bułki tartej użyjesz otrębów, może wchłoną mniej tłuszczu? Zamiast pasty chili może dasz coś łagodniejszego, wiedząc że domownicy nie lubią

Karo in the Kitchen
Francuska orzechowa tarta z kaczką na jesienny piknik! 178

jedyny i niepowtarzalny sposób. Ja wyczarowałam w kuchni przepyszne danie, rodem z kuchni francuskiej. Bardzo aromatyczna i korzenna tarta z dużą ilością orzechów, karmelizowaną czerwoną cebulą, mięsem z pieczonej kaczki, chrupiącym boczkiem i chrupiącymi zielonymi jabłuszkami kaparowymi. Tą tartę po prostu trzeba chociaż raz zrobić podczas jesieni, jest bardzo chrupiąca, bogata w smaku i obłędnie dobra. Tarta jest łatwa(...)ciastem i nakłuwamy widelcem. Wykładamy farsz.  FARSZ: - orzechy włoskie zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut, dzięki temu usuniesz z nich goryczkę - połowę orzechów zmiksuj z mięsem z kaczki, olejem i dwoma białkami, dopraw solą i pieprzem - na ciasto wykładamy plastry boczku tak aby połowa ich długości była poza tartą (potem będziemy je zawijać), następnie wykładamy masę orzechowo -mięsną

SMYKWKUCHNI
ROSÓŁ 171

ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo  1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki  gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam z kaczki ale nie zawsze jest pod ręką) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania