jezyny - 1510 przepisów (strona:37/101)

Perfekcyjny kolagen od Aleex 165

osób, które nie lubią lub nie mogą połykać kapsułek (także dla dzieci) Perfect Coll proponuje suplement diety PC WITAMINĘ C 500 łatwo przyswajalną, rozpuszczalną, pozyskaną z aceroli z jeżyną. Ta naturalna witamina C ma uniwersalną postać rozpuszczalnego proszku – można go rozpuścić w letniej wodzie lub dodać do każdego posiłku np. jogurtu, koktajlu. Ta witamina ma pyszny jeżynowy smak, uzyskany dzięki(...)dodatkowi mikronizowanej jeżyny. Jest idealna dla dzieci, osób starszych i uprawiających sport, ponieważ można z niej przygotować doskonały napój na trening, zapewniający energię. Dlaczego produkty Perfect Coll? Bo są najlepsze na świecie. Bo są ekskluzywne, ale nie kosztują zbyt dużo. Bo są bardzo wydajne. I działają! Sama używam ich od kilku miesięcy i nie zamieniłabym na nic innego. Kupcie

W mojej kuchni
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 102

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła(...)owoców na wierzch ciasta (użyłam borówek i jeżyn) Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać energicznie widelcem z jogurtem i jajkami. Dodać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać (wystarczy zamieszać łyżką, nie trzeba używać miksera). Na wierzchu ułożyć owoce. Piec około 50 minut w temperaturze 175°C. Można posypać cukrem pudrem

Bullio
Ciasto z patelni z jeżynami 177

cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 60 ml oleju 300 g mąki pszennej Lubella idealna do tortów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 gram jeżyn Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy jogurt oraz olej, miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, teraz mieszamy(...)już drewnianą łyżką.  Patelnię z nieprzywierającym dnem smarujemy olejem i rozgrzewamy. Ciasto przekładamy na patelnię, wyrównujemy łyżką, nakładamy jeżyny i przykrywamy szczelnie przykrywką. Jeśli ma otwór, należy go zakleić. Ciasto pieczemy na najmniejszym palniku i ogniu przez ok. 30-40 minut, następnie ostrożnie odwracamy na drugą stronę i zapiekamy ok. 10 minut do tzw. suchego patyczka. Najlepiej ciasto przełożyć

Życie zaczyna się w kuchni
NALEŚNIKI Z MASĄ JEŻYNOWO-KREMOWĄ, BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 137

szklanki mąki, 250 ml mleka, 2 jajka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, łyżka oleju. Składniki na masę jeżynową: 350 g jogurtu naturalnego, 250 g mascarpone, 125 g jeżyn, 2 łyżki cukru pudru. Dodatkowo: 200 g śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 100 g borówek, kilka czereśni do dekoracji, płatki migdałów. Przygotowanie: Składniki ci asta łączę, smażę naleśniki na dobrze rozgrzanej(...)patelni bez tłuszczu. Studzę. Przygotowuję masę do naleśników: dokładnie miksuję jogurt, mascarpone, jeżyny i cukier. Następnie chłodzę w lodówce. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Naleśniki smaruję przygotowaną masą, zwijam w rulony, układam na talerzu. Wierzch smaruję ubitą śmietaną, całość posypuję borówkami i płatkami migdałów. Dekoruję czereś niami

JejKuchnia
To się je czyli ziołowy spacer w ramach akcja "Cała Polska widzi zioła" 140

było w okolicy drogi. Pierwsze skarby odnalazłem już na początku szlaku u podnóża góry. I tak oto oczom moim ukazał się cały kocioł 3 użytecznych roślin. Pokrzywa, jeżyna oraz przytulia. Sytuacja prawie jak pomnik trzech orłów w Szczecinie, symbolizujących 3 pokolenia, bo na pokrzywę było już za późno (przynajmniej na tą :) ), na jeżynę za wcześnie, (chyba, że chcemy zrobić herbatę

Kryzysowa Książka Kucharska
68 przepisów na koktajle 312

miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Koktajl warzywny na maślance Koktajl z egzotycznych owoców Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl z mieszanych owoców lata Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl(...)zielonym jęczmieniem Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Koktajl truskawkowy z suszonymi jagodami goji Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym

Moja smaczna kuchnia
Smoothie jagodowy 123

kilku kilogramach. Tym samym wygrałam, bo jako jedyna obstawiałam, że będą w lesie jagody. Jako jedyna obstawiałam też grzyby, ale niestety było zbyt sucho. Znalazłam za to trochę jeżyn :) Składniki na smoothie jagodowy (6 porcji): jagody około 1 kg jeżyny 30 - 35 sztuk (tyle znalazłam; opcjonalnie) 2 duże jogurty naturalne 6 łyżeczek cukru Owoce umyć i przesypać do garnka. Zalać

Karola gotuje
Fiołkowe gofry 207

soli 1 łyżka cukru 2 jajka 3 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody krem: 250 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny pełne 1 szklanka jeżyn mrożonych 1/2 cytryny 1 garść fiołków kwiatów 2 łyżki cukru 200 ml jogurtu greckiego Do miski przesiewam mąkę, dodaję cukier, proszek do pieczenia. Do drugiej miski wlewam wodę, dodaję oliwę(...)mokre przelewam do składników suchych i mieszam. Gofrownicę rozgrzewam, smaruję pędzelkiem oliwą i wylewam ciasto. Piekę około 10 minut, to zależy od mocy gofrownicy. Żelatynę namaczam w łyżce wody. Jeżyny przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny i chwilę je podgrzewam aż będzie można przetrzeć je przez sitko. Do soku dodaję cukier, podgrzewam aż będzie gorący, zdejmuję z ognia

wesoła kuchnia
MROŻONY JOGURT JEŻYNOWO ANANASOWY 128

zajmuje dużo czasu, wręcz marne 10 minut, ale za to czas oczekiwania jest "trochę" dłuższy. Jednak wolę się poświecić, bo wiem, że nie będę tego żałować . Składniki: jeżyny 300 gram ananas 200 gram (świeży lub mrożony i dojrzały) jogurt grecki 5 kopiastych łyżek śmietana kremówka 100 ml. miód płynny 1 łyżka sok z cytryny 1- 2 łyżki Sposób przygotowania: Jeżyny

Kuchnia Paulettes
SOKI LIFEBERRY - RECENZJA 177

dodając wody oraz kostki lodu i posłodzić miodem. Do soków kwaśnych lub bardzo kwaśnych należą soki :  - z malin - z czarnej porzeczki - z agrestu - z kiwi - z żurawiny - z jeżyny - z brusznicy Tych soków raczej nie da się wypić samych. Natomiast najlepiej smakują soki słodkie, do których należą soki: - z borówki - z truskawek - ananasowy - z winogron - z banana Je oczywiście(...)inne 100% soki przecierowe: - sok z malin - sok z truskawek - sok z czarnej porzeczki - sok ananasowy -sok z agrestu - sok z kiwi - sok żurawiny - sok z winogron - sok z jeżyn - sok z brusznicy - sok z banana oraz soki wielosmakowe: - borówka 65% + malina 35% - borówka 70% + czarna porzeczka 30% - borówka 50% + truskawka 50% - borówka 50% + agrest 50% - borówka 50% + truskawka

Kuchnia MagdaLeny
BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI TORT URODZINOWY 214

Masa: 6 szklanek moczonych nerkowców, 1 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1 szklanka syropu z agawy, sok z 2 cytryn, 1 1/2 łyżeczka sproszkowanej wanilii, 30 dkg borówek, 30 dkg jeżyn, maliny, jeżyny i borówki do dekoracji. Wykonanie: Migdały i daktyle blendujemy na sucho. Wyjmujemy z kielicha blendera, dodajemy odrobinę wody i formujemy ciasto, którym wylepiamy tortownicę. Umieszczamy w lodówce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Orkiszowo - orzechowe mini pączki z czekoladą. 121

same dobroci i w tym kilka nowinek.  Pączki wyszły puszyste i mocno orzechowe.  W środku ukrywał się krem czekoladowo - orzechowy,  którego słodki smak złagodziły kwaskowate, dojrzałe jeżyny.  Pyszności! PRZEPIS => ORKISZOWO - ORZECHOWE PĄCZKI Z CZEKOLADĄ /przepis własny/ Składniki: 25 g mąki orkiszowej 25 g mąki z quinoa Quinua Real 15 g kaszki orkiszowej Nominal 1 jajko(...)łyżka kremu z orzechów włoskich z nasionami konopii Amandin ok. 40 ml mleka z orzechów macadamia Amandin + łyżka kremu z orzechów laskowych z kakao Amandin do nadziania Opcjonalne dodatki: jeżyny figa popping z canihua jogurt słodzony syropem z quinoa Quinua Real Przygotowanie: Żółtko utrzeć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.  Resztę składników

Poranek na słodko
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 248

mają chęć na coś innego, przygotowałam sernik - a jakże! Moje urodziny bez sernika byłyby przecież nieważne... Miałam na niego na początku zupełnie inny pomysł. Mus miał być jeżynowy, z jeżyn zebranych na polance nieopodal domu. Okazało się jednak, że ktoś mnie ubiegł, i niemal wszystkie owoce wyzbierał! Dla mnie została garstka - dosłownie! Niewiele się z tego dałoby zrobić, a już(...)pewno nie mus na mój całkiem sporych rozmiarów sernik. Co robić...?   Poszłam do sklepu w nadziei, że dostanę jeżyny mrożone. Oczywiście, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, i na stanie były tylko truskawki, maliny i jagody. Nawet mieszanki owoców leśnych zabrakło. Obraziłam się więc na sklep, i w drodze powrotnej do domu dumałam, co by tu teraz zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z owocami lata 150

gruszki 2 brzoskwinie 1/4 melona kantalupa 2 kiwi 1 banan dressing: sok z 1 limonki 2 łyżeczki miodu 1 łyżka posiekanej mięty    do dekoracji: maliny jeżyny borówka listki mięty Owoce obieramy ze skórek ,kroimy w kostkę i umieszczamy wszystkie w dużej misce.  Z limonki wyciskamy sok,mieszamy z miodem i posiekaną miętą,polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy(...)Gotową sałatkę przekładamy do pucharków,dekorujemy malinami,jeżynami,borówkami i listkami mięty

Kolorowa kuchnia Elki
Karpatka z kremem jeżynowym 131

Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 125 gram margaryny 5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: Papier do pieczenia Polewa czekoladowa Dwie formy 23 x 23 cm. Sposób przygotowania: Do rondla wlewamy wodę, dodajemy margarynę i zagotowujemy(...)miksujemy. Formy wykładamy papierem do pieczenia, masę dzielimy na dwie części i przekładamy do form, wyrównujemy łyżką. Każdy placek pieczemy osobno przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeżyny przekładamy do miski, miksujemy blenderem na gładką masę, przecieramy przez sitko żeby oddzielić pestki od musu. Żelatynę wsypujemy do szklanki, zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała

Bajeczna Kuchnia