imbir - 9508 przepisów (strona:349/634)

Płatki ryżowe z prażonymi jabłkami 128

mleka – łyżeczka oleju kokosowego – jabłko – garść pestek dyni i słonecznika – łyżka jogurtu naturalnego – łyżeczka miodu + przyprawy (cynamon, przyprawa do piernika, kardamon, imbir) Sposób przygotowania Płatki ryżowe ugotuj w garnku z mlekiem aż zmiękną. Jabłko pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju razem z pestkami dyni i słonecznikiem. Przypraw, przykryj i poczekaj

Mrs. Endorfina
Pij codziennie wodę z cytryną! Szybko schudniesz pierwsze 3 kg! 121

mineralnej niegazowanej. Ważne woda nie może być wrząca, gorąca woda zabija cenne składniki odżywcze. Do szklanki wody dodajemy sok z połowy cytryny. Napój możemy urozmaicić o miód, mięte lub imbir. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pij codziennie wodę z cytryną! Szybko schudniesz pierwsze 3 kg! pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Mus dyniowy z imbirem i pomarańczą 127

prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Przepis ten jak i wiele innych znajdziecie w jesiennym numerze Aromat. Składniki: 4 kg dyni 2 szklanki cukru 1 szklanka wody Korzeń imbiru ok. 3 cm sok wyciśnięty z 4 pomarańczy i skórka z 4 pomarańczy Przygotowanie: Dynię obieramy, usuwamy pestki. Dyniowy miąższ kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem. Zalewamy wodą

Życie zaczyna się w kuchni
Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku 109

tatar z boczku wędzonego surowego. To była najbardziej „odjechana” nowoczesna odsłona dania tradycyjnego. Plince z pomoćką, czyli placki z sosem w wersji nowoczesnej nabrały azjatyckiego charakteru. Ciasto ziemniaczane z imbirem. Sos sojowy, miso, rzodkiewka, glony i łosoś wędzony. Najmniej nowoczesne były farszynki, z nadzieniem z soczewicy, ciecierzycy i szpinaku. Ale jakie smaczne i wpisujące się w trend wegetariański. Wszystkie dania

królestwo garów
Jesienne ostre curry z wołowiną 146

wołowiną 4 – 6 porcji Składniki: 800 g karczka z wołowiny 2 łyżki masła 2 duże cebule 2 czosnki solo 2 zielone chili 1 laska cynamonu 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżka miodu 5 całych goździków 500 ml wrzątku 400 g krojonych pomidorów z kartonu

codojedzenia
Japoński gulasz wołowy 132

shichimi togarashi zwaną też przyprawą siedmiu smaków. W skład shichimi togarashi wchodzą grubo zmielone:pieprz czarny i pieprz syczuański chilli, skórka mandarynkowa, czarny i biały sezam, glony nori i imbir. Shichimi togarashi można stosować do zup, makaronu, ryżu i wszystkich rodzajów mięsa. Pyszny japoński gulasz wołowy nikujaga z ziemniakami, marchewką, cebulą i sosem sojowym będzie odpowiednim daniem zarówno na obiad

Cztery Fajery
Golden Milk Latte (Keto, Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) 165

Napoje Kuchnia Amerykańska , Indyjska Keyword kawa kuloodporna Porcje 1 porcja Czas przygotowania 5 minut Składniki 150 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1 szczypta soli 1 szczypta pieprzu 5 kropli stewii w płynie 2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego lub oleju MCT 1 łyżeczka kawy z cykorii lub 1-2 shoty espresso (opcjonalnie

Modern Cave Girl
Jabłecznik podpiekany 86

ziemniaczanej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła szczypta soli Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek cukier do smaku  1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków szczypta imbiru 1 łyżeczka startej drobno skórki pomarańczowej Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Przygotować masę jabłkową: jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć jabłka

Kocham..lubię..gotuję..
Oryginalny przepis na panierkę do kurczaków KFC 162

selerowej 6) 1 łyżka stołowa czarnego pieprzu 7) 1 łyżka stołowa sproszkowanej musztardy 8) 4 łyżki stołowe papryki 9) 2 łyżki stołowe soli czosnkowej 10) 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 11) 3 łyżki białego pieprzu 11 przypraw – wymieszaj z dwiema szklankami białej mąki 1. W misce wymieszaj mąkę z ziołami i przyprawami. 2. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajkiem

Gotujemy i jemy
Powidła śliwkowe na rauszu 96

Śliwkowe powidła inaczej. Składniki na 6 słoików o pojemności 250 ml każdy. Gotową przyprawę do grzanego wina można zastąpić mieszaniną przypraw przygotowanej z mielonych goździków, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej- 4 g.  Składniki: 2 kg śliwek węgierek 400 g cukru 2 cytryny 125 ml czerwonego wytrawnego wina 2 opakowania przyprawy do grzanego wina Przygotowanie: Śliwki przekroiłem na połówki, usunąłem

R'n'G Kitchen
Muffiny z buraka 187

oczkach), 1 szklanka mąki, 1/2 szklanka cukru (w tym 2 łyżeczki z wanilią), 2 jaja, 1/3 szklanki oleju, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, 2 łyżki soku z cytryny. Białka ubijamy na pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do uzyskania kogla mogla.  Suche skłądniki łączymy ze sobą. Dodajemy do żółtek. Pod koniec łączymy

Słodki Zakątek
zupa krem z marchwi i pomarańczy 152

konserwantem. *** Dieta lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza potrawy smażone, śmietanę i ostre przyprawy, dlatego moją zupę krem przygotowałam bez podsmażania marchewki, śmietanę zastąpiłam naturalnym jogurtem, a ostry imbir - delikatniejszą kolendrą. składniki: 1/2 kg marchwi 750 ml wody (lub bulionu warzywnego) 1 pomarańcza sól  kolendra mielona jogurt naturalny listki świeżej kolendry groszek ptysiowy wykonanie: Wodę zagotowałam, do wrzątku

babka w formie
Kurczak z kaszą jęczmienną i koperkiem 135

bulionu 50 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak z kaszą jęczmienną i koperkiem wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w oliwie z oliwek, słodkiej i ostrej papryce, curry, imbirze i 1 łyżeczce sosu worcester. Zostawiamy na godzinę. Smażymy na patelni przez około 4 minuty, przekładamy na miseczkę. Paprykę i cebulę kroimy w grubszą kostkę, smażymy przez około dwie minuty

Delusional Trine
Mięso i kapusta: wyśmienity duet, z którego można wyczarować wiele pysznych dań 143

dań, które spokojnie mogłyby zostać okrzyknięte „posiłkiem drwala”. Zapiekanka z posiekaną kapustą, mięsem mielonym, przyprawami i serem. Pycha! Dla obieżyświatów Mięso i kapusta znakomicie czują się w orientalnych klimatach. Imbir, sos sojowy i kiełki fasoli mung pomogą zamienić te składniki w przepyszną wieprzowinę w chińskim stylu. Takiej potrawy nie powstydziliby się najlepsi azjatyccy szefowie kuchni! Światowe inspiracje znajdziemy także znacznie

Codogara