świeżej dyni 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżki masła 1 garść startego parmezanu 1 garść mrożonego młodego groszku sól i pieprz 1 szczypta mielonego imbiru 1 szczypta kurkumy 1 szczypta mielonej kolendry 1,5 łyżeczki przyprawy Tikka Curry sredniopikantna (dostępna w TESCO) 150 ml mleka 100 ml słodkiej śmietanki Wykonanie: Dynię obrać ze skóry, pokroić
Wino Francja Kuchniacukru pudru, łyżka płynnego miodu, 1 jajko, 250g mąki (w wersji bezglutenowej użyłam mieszanki mąk: 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej i 50g mąki kokosowej), ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania ciasteczek imbirowych: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie
Gotuj Się Kto Możeimbirowych: 100g miękkiego masła, 150g cukru, łyżka płynnego miodu, 1 łyżka nasion chia, 1/3 szklanki wody, 150g mąki owsianej, 50g mąki lnianej, 50g mąki kokosowej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania bezglutenowych ciastek imbirowych: Nasiona chia miksuję z 1/3 szklanki wody i odstawiam. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem
Gotuj Się Kto Możebatatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY 1 1/3 łyżeczki soli pół łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 160 g cukru (w tym 1 łyżeczka cukru wanilinowego WINIARY) 145 g jasnego brązowego cukru 125 ml oleju rzepakowego 1 i 1/2 szklanki (365 ml) puree z batatów 3 jajka
Kuchnia w oparachchia -1 łyżeczka rodzynek -1/2 szkl. kostek lodu -1/2 szkl. wody Przygotowanie Pomarańczę i gruszkę umyć, obrać i pokroić w kawałki. W pojemniku umieścić owoce, rodzynki, cynamon, imbir chia, wodę i lód. Całość dokładnie zblendować. Podawać od razu Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 232 kcal Tłuszcz: 3,7g Białko: 4g Węglowodany: 40,1g Smacznego
Zielona Kuchniaziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem (6 porcji): 400 g słodkich ziemniaków lub dyni puszka ciecierzycy 400 g szpinaku mrożonego cebula puszka pomidorów puszka mleka kokosowego sok z cytryny lub limonki imbir około 3 cm (starty) ząbek czosnku (starty) 1 łyżeczka papryki chili 2 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki czarnuszki 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu sól
Karola gotujepasowało:) Po upieczeniu pasztetu zostanie Wam korpus z kaczki. Ja go najpierw podpiekłam w piekarniku ( ok 20 minut) a następnie ugotowałam na nim rosół z dodatkiem podpalonej cebuli, marchewki, imbiru i gwiazdki anyżu. Po odcedzeniu doprawiłam sokiem z cytryny i sosem sojowym – do tego makaron sojowy, papryczka chilli i kolendra i pyszny orientalny rosół z kaczki gotowy. Pasztet
Cooking for Emilyciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie ZUPA O SMAKU LASAGNE PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI
nietylkopasta.plopcję polecam.Zapraszam do przepisu:) Składniki 300-500 g mięsa z udźca indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 cukinia 3 ząbki czosnku włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por) 2 cm imbiru papryka w proszku słodka sól , pieprz makaron razowy … Czytaj dalej Zupa z grillowanych pieczarek
gotuj ze mnąmleczku kokosowym (kocham ten smak!). Zblendowałam trochę składników i wyszły mi świetne kulki mocy! Składniki: 300g daktyli 90g wiórków kokosowych 60g suszonej marchewki 25g orzechów nerkowca 5g sproszkowanego imbiru Wszystkie składniki blendujemy, porcjujemy i rolujemy kulki. Ozdabiamy posypkami. Posypki widoczne na zdjęciach: kulki "gołe" bez żadnej posypki wiórki kokosowe zmielona na płatki suszona marchewka Złote rady - przygotowywanie dowolnych
Gotowanie i blogowaniepodałam z warzywami. Dobre jedzenie jest cudowne ale najlepiej smakuje w doskonałym towarzystwie. Składniki (na 4 porcje): 1 kg policzków wołowych 1 kg włoszczyzny imbir, anyż, ziele angielskie i liść laurowy 1 litr wina czerwonego 3 litry bulionu marynata do mięsa: łyżka zmielonych suszonych grzybów, papryka wędzona słodka i pieprz na koniec
Mango Papajaminut, aby ziarna zmiękły i prawie całkowicie wchłonęły wodę. Po ugotowaniu przykryć soczewicę pokrywką. Równocześnie w innym garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim przez chwilę przyprawę sambar i starty imbir. Nie przypalać! Do garnka z przyprawami dodać pokrojone ziemniaki, marchew i pietruszkę. Wymieszać, by przyprawy obtoczyły warzywa. Podsmażać ok. 2-3 minut. Warzywa zalać mlekiem kokosowym, dodać kawałek pora
Weekendy w domu i ogrodziewątróbki drobiowej 5 jajek 2 bułki Warzywa: 2 marchewki pietruszka kawałek selera 1 cebula kilka grzybków suszonych i przyprawy: gałka muszkatołowa, ziarenka pieprzu, pieprz czarny mielony, sól, imbir w proszku, ziele angielskie, cynamon mielony, goździki, ziarenka jałowca Wykonanie: Mięso umyłam, pokroiłam na kawałki, włożyłam do dużego garnka. Wątróbkę na razie zostawiłam. Warzywa obrałam, opłukałam i również dołożyłam do mięsa
Kuchnia u Krysienergii będzie banalnie proste. PRZEPIS NA ZDROWY LUNCH BOX DO PRACY: - 3 plastry pieczonego z limonką indyka (przepis TUTAJ ) - 2 garście sałaty lub mieszanki sałat - 2 łyżeczki marynowanego imbiru - 1 łyżeczka mieszanki ziół np. greckich - 1/3 ogórka zielonego pokrojonego w pół plasterki - 1 połówka brzoskwini z puszki pokrojona w plastry - piórka czerwonej cebuli - listki bazylii - oliwa z oliwek wedle
SMYKWKUCHNI