imbir - 9508 przepisów (strona:360/634)

Wegańskie babeczki dyniowe czyli Słodki Czwartek odc.141 189

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 1/4 szkl. brązowego cukru 1/3 szkl. oleju rzepakowego 1/4 szkl. soku jabłkowego 1 łyżeczka mieszanki przypraw korzennych (u mnie cynamon, goździk, imbir i gałka) 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Nagrzewamy piekarnik do 200 st.C. Dynię pozbawiamy pestek i kroimy na 6 kawałków. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (skórą do dołu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi w TRUSKAWKOWE ŁATY Z JABŁKAMI I MUSEM JABŁKOWO-CYNAMONOWYM (wegańskie) – Foods by Ann 229

wodę z proszkiem, nie tracąc przy tym żadnych wartości owoców i warzyw. W przypadku smoothies skład to świetnie dobrana mieszanka owoców i warzyw oraz przypraw – takich jak kurkuma, imbir, czy cynamon. Natomiast shake truskawkowy to 100% truskawki. Smoothie i shake mają intensywny smak. Są bardzo dobrym źródłem energii, szczególnie jako szybkie i zdrowe drugie śniadanie ENERGY BARS Energy bars

Via Gusto
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 211

purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru, szczypta mielonych goździków i gałki muszkatołowej (lub więcej przypraw, jeśli muffiny mają być bardziej korzenne) do ozdobienia muffinek: 4 – 5 kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady, 2 łyżki posiekanych orzechów, kilka owoców suszonej żurawiny

Even Better Food
Sernik dyniowy z sosem toffi 164

waga suchej przed gotowaniem) fasoli „Piękny Jaś” ugotowanej 400 g dyniowego puree 1 duży banan 200 g cukru 100 g mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej łyżka cynamonu łyżeczka imbiru 100 g gładkiego masła orzechowego spód: 100 g płatków owsianych 100 g orzechów włoskich/pekan 60 g oleju roślinnego Sos toffi- przepis znajdziecie tu Przygotowanie: Składniki na spód ciasta zblendować

greenscarf
Dyniowe ciasteczka 216

puree z dyni (upieczona i zblenowana dynia) 1 banan 100 g cukru 100 ml oleju roślinnego 100 g mąko pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu łyżeczka imbiru szczypta soli 100 g suszonych owoców, może to być żurawina, rodzynki,posiekane daktyle, morele, Przygotowanie: Zblenduj na gładka masę banana, cukier i olej. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

greenscarf
Pierś z kurczaka w sosie sriracha 344

Mung ( tzw. sojowy ) szczypiorek biały sezam sól, pieprz olej Sos 1/4 szkl sosu sriracha 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki miodu 1 łyżka świeżo startego imbiru 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso

Pieguskowa Kuchnia
Rosół wegetariański 190

zastąpić 1 łyżeczką zioła w suszonej postaci) 1 łyżki oleju 10 liści laurowych 4 ziaren ziela angielskiego 2 goździków 2 ząbków czosnku 2 łyżek sosu sojowego ½ łyżeczki kurkumy Kawałka imbiru o długości 3 centymetrów (można pominąć) Soli Warzywa dokładnie szorujemy, nie obieramy i przekrojone wkładamy do dużego garnka. Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (nadadzą  rosołowi  pięknej

Moja smaczna kuchnia
PIERNIKOWA OWSIANKA 135

szklanki płatków owsianych   1 szklanki wody 1 szklanka mleka migdałowego niesłodzonego  1 szklanka posiekanego świeżego jabłka, 1 łyżeczka miodu  1/2 łyżeczki mielonego cynamonu  1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków szczypta soli Do dekoracji: świeże jabłko, żurawina, ekspandowana kasza jaglana , cynamon PRZYGOTOWANIE: Do garnka wsypujemy płatki owsiane dolewamy wodę , mleko i dodajemy szczyptę

Marcepanowa kuchnia
Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 629

tylko do bulionówki warzywnej  100 ml wody lub wina opcjonalnie (jeśli lubicie) można też dodać też po kilka listków rozmarynu i szałwii lub inne ulubione przyprawy (np. imbir, chili, tymianek) Warzywa (waga po obraniu) 500 g marchwi 200 g korzenia pietruszki 200 g cebuli 1 duży por  1 mały seler opcjonalnie 1-2 ząbki czosnku Uwaga: Jeśli chcecie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Egzotyczna zupa krem z marchewki na ostro 176

gdyż wspaniale syci oraz rozgrzewa. Słodycz marchewki doskonale przełamuje ostre chili oraz orientalny smak mleczka kokosowego. Jest przygotowana na wzór tajlandzkich klimatów, lecz z racji, że nie przepadam za imbirem w daniach wytrawnych - pominęłam go. Całość smakuje rewelacyjnie, tak egzotycznie i... ostro. Koniecznie spróbujcie! (około 5 porcji)  1 kg marchewki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki

Di gotuje
Kuskus z pieczonymi warzywami 191

natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 2 łyżki soku cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru sól Przygotowanie: 1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał

Fitsweet.me
Dyniowy deser chia 191

puszki 2 łyżki nasion chia 2 łyżki  purée    z dynii 1 łyżka cukru lub innej substancji słodzącej szczypta soli  1/4 łyżeczki cynamonu  szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej  Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie mleko kokosowe z pur é e z dyni.  Dodaj cukier, przyprawy i dokładnie wymieszaj.  Następnie dodaj nasiona chia i ponownie wymieszaj

wegujemy
Aromatyczny krem z dyni 171

Aromatyczny krem z dyni to kolejna propozycja wykorzystania dyni podczas przyrządzania codziennych posiłków. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych zup i kremów. Krem jest nasycony aromatem i smakiem imbiru i chili, ale nie jest ostra, może być, ale to od Was zależy jak dużo chili użyjecie. Składniki: Aromatyczny krem z dyni mała dynia (moja w... Więcej The post Aromatyczny krem

Magiczny Garnek
Wołowina z makaronem po grecku 213

łyżek oleju np. ryżowego • kawałek pora - około 20 cm • 3 średnie pieczarki • 4 ząbki czosnku • garść czarnych oliwek z zalewy • po płaskiej łyżeczce: sól, pieprz, oregano, kolendra, imbir Dodatkowo: • 500 g makaronu świderki • tarty parmezan • świeże zioła: bazylia, kolendra

AniaGotuje.pl
Piernik królewski bez miodu 143

niecała szklanka cukru - 200 g • 2 łyżki kakao • płaska łyżeczka sody • przyprawy: łyżka cynamonu, płaska łyżeczka czarnego pieprzu, mielonych goździków, kardamonu, szczypta chilli, kardamonu i imbiru. Dekoracja: • 100 g śmietanki 30 % • 100 g gorzkiej czekolady • 40 g migdałów w płatkach

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania