TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKÓW, KUKURYDZY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM! WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM, Z CHIPSEM Z PIETRUSZKI, PISTACJAMI I PRAŻONĄ CZARNUSZKĄ! DUTCH BABY NA WYTRAWNIE! KURCZAK Z GRZYBAMI SHITAKE, Z MARYNOWANYM IMBIREM I PIETRUSZKĄ
SMYKWKUCHNISkładniki na ok. 2 dni kuracji 3 łyżeczki k urkumy 1 łyżeczka zmielonych g oździków 2 łyżeczki zmielonego kardamonu 2 łyżeczki zmielonego c ynamon cejloński 1-2 łyżeczki zmielonego imbiru ,lub 2,5 cm świeżego 1.5 litra przefiltrowanej wody miód do smaku ,lub syrop klonowy Wykonanie: Wszystkie składniki wsypać do rondelka, zalać wodą. Gotować na małym ogniu
w mojej kuchniTaka herbata na pewno was rozgrzeje w taka pogodę. Składniki: po kilka plasterków cytryny, pomarańczy i imbiru, kilka goździków, do posłodzenia: miód lub syrop (np. z kwiatów dzikiego bzu ). Na taki imbryk (4 średnie filiżanki) daję 2-3 torebki herbaty owocowej, wrzucam pozostałe składniki i czekam kilka minut, aż herbata się zaparzy. Glonojada znajdziecie w Krakowie na placu
Qlinarnie i Qlinarnieczosnkowa) 1 średnia pietruszka pół selera 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego ziele angielskie - 2x pieprz ziarnisty - kilka kulek liść laurowy - x3 gałka muszkatołowa mielona, mielony imbir, świeżo zmielona sól - do smaku śmietana 30% - 100/150ml (opcjonalnie) 1 łyżka masła 1 łyżka skrobi ziemniaczanej i pół szklanki zimnej wody (opcjonalnie - jeśli lubimy gęstą zupę) pół
Symfonia Smakówszykowanie obiadu, kurczaka do pieczenia przyprawiłam więc w najbardziej klasyczny, a wręcz prostacki sposób – gotową mieszanką przypraw do kurczaka. Dobrane w niej przyprawy – sól, cukier, czarny pieprz, czosnek, imbir, kolendra, majeranek, rozmaryn i papryka – wydobywają ze smaku mięsa to, co najlepsze. Do zrobienia zupy potrzebny jest zarówno sam korpus – z pieczoną skórką, szyją i okrawkami mięsa, jak i soki
Karo in the Kitchenwłoszczyzny ● 200 g pieczarek ● 100 g zielonej soczewicy ● 200 g ziemniaków ● 1 l wrzątku ● 1 czubata łyżka kminu rzymskiego w ziarenkach ● ½ łyżeczki kurkumy ● 1 łyżeczka cynamonu ● ½ łyżeczki imbiru w proszku ● ½ łyżeczki wędzonej papryki ● 150 g koncentratu pomidorowego ● 1 łyżeczka soli nierafinowanej Do przybrania: ● natka kolendry i/lub pietruszki Duszone pieczarki: ● 1 łyżka oliwy ● 100 g pieczarek ● szczypta nierafinowanej soli ● świeżo mielony
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSposób 1 Ż uj przez 5 minut kilka goździków, plaster imbiru lub kilka ziaren kawy
Przepisy i porady kulinarneprzygotowania: 60 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki: 400 g marchewki 1000 g jabłek 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka imbiru suszonego opcjonalnie sok z cytryny garstka suszonej żurawiny Wykonanie: Marchewki obieramy i ścieramy na grubej tarce. Tortownicę wykładamy papierom do pieczenia. Na papier wykładamy marchewkę, posypujemy ją łyżeczką cynamonu
Kulinarne przygody Gatityspore pojedyncze piersi z kurczaka 1/4 szklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżka brazowego cukru 1 duży zabek czosnku, zmielony , lub drobno posiekany 1 łyżka imbiru, zmielonego , lub posiekanego drobniutko sól, do smaku Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój na plastry. Składniki marynaty roztrzep w misce. Włóż mięso i dokładnie wymieszaj. Jeśli planujesz
Lejdi of the houseSkładniki : 10 dkg świeżego korzenia imbiru 2 cytryny 3 łyżki płynnego miodu (np. lipowego) 10 dkg cukru 750 ml czystej wódki 45 % Sposób wykonania : I mbir obierz (najlepiej obiera się go małą łyżeczką), pokrój na cienkie plasterki, wrzuć do słoja. Cytryny umyj, sparz wrzątkiem, pokrój na plastry razem ze skórką , usuń pestki, wrzuć do słoja. Zasyp cukrem, dodaj miód
Przepisy i porady kulinarnecebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki sody 1 pęczek natki pietruszki 500 ml olej do smażenia 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka kuminu 1/3 łyżeczki: mielonej kolendry, kardamonu, cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej Przygotowanie: Ciecierzycę moczyć przez cała noc w misce z wodą. Odcedzoną ciecierzycę oraz cebulę, czosnek, sól i sodę mielimy w maszynce do mielenia. Kiedy nasza masa będzie już lepiąca
Dominacja smakublendera zmiksuj zupę na jednolity krem. Zupę przekładaj do miseczek i dodaj po łyżce sera ricotta oraz kiełki. SMACZNEGO! Polecam Ci także: – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego
nietylkopasta.plPULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM PIECZONY KALAFIOR KREM Z POMIDORÓW ZUPA JARZYNOWA (możesz nie dodawać śmietany do zupy) ZUPA GROCHOWA W WERSJI FIT KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM Z BURACZKÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM ZUPA PHO Z MAKARONEM RYŻOWYM PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM Z FENKUŁA ZUPA Z PIECZONYCH
nietylkopasta.plsojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka cukru palmowego (lub trzcinowego) 1 łyżka miodu 1 łyżka octu ryżowego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka świeżego startego imbiru 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka sezamu sól, pieprz Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 10 pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1 mały słoik
R'n'G Kitchenpojawiła się własnie nowa marka Miody Suflet. Dlaczego jest niezwykła? Bo to połączenie najlepszego miodu oraz owoców lub przypraw. Wśród pięknych słoiczków znajdziecie smak malin, czarnej porzeczki, pomarańczy, cynamonu, imbiru czy wanilii. Możecie kupić je w większych słoikach 250 g lub w zestawie małych słoiczków. Miód ma konsystencję musu owocowego, dzięki czemu będzie idealny zwłaszcza do deserów. Musicie spróbować
nietylkopasta.pl