wytrzymają naprawdę długi czas. Więcej o pojemnikach SuperVAC Gdzie kupić pojemniki? Przepis na koktajl przyspieszający odchudzanie Składniki na koktajl przyspieszający odchudzanie: duża garść liści szpinaku 1 jabłko kawałek imbiru o długości ok. 4 cm pół łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki siemienia lnianego 150 ml kefiru Jak zrobić koktajl przyspieszający odchudzanie? Imbir obierz ze skórki – możesz zrobić to przy pomocy obieraczki
okolicepalnika.plprzypraw. Warzywa możemy dobrać według własnych upodobań lub stanu zaopatrzenia, z pełną dowolnością. Składniki (4 porcje): - 2 łyżki oleju - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki startego imbiru - 3 liście limonki kaffir - 3 liście laurowe - sól, pieprz - 1 łyżeczka kurkumy - 0.5 łyżeczki mielonych nasion kolendry - ostra papryka (do smaku) - pół łyżeczki cukru palmowego (lub trzcinowego) - galangal (jeśli używamy(...)roku użyliśmy fasolki z puszki) - pół kalafiora - 1 marchewka - odrobina kapusty - 100-150 g tofu Przygotowanie: 1) W sporym garnku rozgrzewamy olej. Czosnek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, imbir ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Podsmażamy na patelni przez 1-2 minuty. 2) Dodajemy pozostałe przyprawy, smażymy przez 2-3 minuty, wlewamy 2 szklanki wody. 3) Warzywa i tofu kroimy
Roślinożerni urlopowiczepołączenia, powstaje koktajl, który wspomoże nasz metabolizm, a tym samym, przyspieszy spalanie kalorii Do przygotowania koktajlu z pomarańczy, będziecie potrzebować: 4 pomarańczy połówki małego ananasa kawałka imbiru ok. pół szklanki wody zwykłej lub kokosowej Wyciskamy sok z pomarańczy, a ananasa obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Tak przygotowane składniki, łączymy
Okiem Blondynki by McBlondimięsa mielonego 1 małe jajko 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody sól pieprz wegeta szczypta czosnku granulowanego Sos teriyaki 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżeczki startego świeżego imbiru 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka miodu sok z połowy małej cytryny 2 łyżki oleju sezamowego może być inny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok 350 ml wywaru od gotowania klopsików(...)wielkości dużego orzecha włoskiego, wkładamy na wrzątek i gotujemy na małym ogniu ok. pół godziny. Do dużej patelni wlać 2 łyżki wody dodać miód, gdy miód się rozpuści dodajemy imbir, czosnek olej i sos sojowy całość krótko gotujemy cały czas mieszając na koniec doprawiamy sokiem z cytryny. Następnie za pomocą łyżki cedzakowej przekładamy klopsiki. Mięso dusimy w sosie cały czas
Andzia Pichcizazwyczaj jest to ok 4-6 łyżek) – 1 pomarańczę – kilka orzechów włoskich (lub innych) – 6 rodzynek – garstkę suszonej żurawiny – odrobinę miodu – kawałek imbiru Komosę ugotować do miękkości, przelać zimną wodą po czym ostudzić. Orzechy i suszone owoce posiekać a obrane pomarańcze pokroić na mniejsze kawałki (z 2 ćwiartek wyciśnijcie sok, z którego zrobimy(...)Imbir zetrzyjcie na tarce. W misce wymieszać wszystkie składniki i ewentualnie możecie dodać miód lub sok z pomarańczy, jeżeli stwierdzicie, że całość jest za mało słodka lub za sucha. Życzę wszystkie najzdrowszego
Szybko Tanio Smaczniekoktajlu potrzebujecie: – 300 ml mleka roślinnego (użyłam Berief) – 1 upieczone jabłko (średniej wielkości) – 150 g ugotowanej marchewki – 1 banana – szczypta cynamonu i imbiru Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym (lub innym pojemniku gdzie będziemy miksować koktajl) i blendujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Jeżeli odczuwacie potrzebę dodajcie do koktajlu przyprawy (świeży imbir, cynamon, przyprawę piernikową), możecie
Szybko Tanio SmacznieSkładniki 30 g masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 2 pietruszki ½ selera 1 ziemniak 300 g kalafiora 750 ml bulionu warzywnego przyprawy: 1 łyżeczka startego imbiru, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Wykonanie W większym garnku na maśle, na małym ogniu, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, w międzyczasie dodać starty czosnek oraz pokrojoną(...)pokrojoną na plasterki pietruszkę, obranego i pokrojonego w kostkę selera i ziemniaka oraz różyczki kalafiora. Co chwilę mieszając smażyć przez ok. 1 - 2 minuty. Dodać bulion, doprawić solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową, zagotować na większym ogniu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować do miękkości warzyw przez ok. 15 minut. Zmiksować na krem blenderem, jeżeli zupa jest za gęsta wystarczy dolać
Apetyt na Zielonebloga The Teal Tadjine . Tak się również złożyło, że jest to setny przepis na naszym blogu! Składniki (4 porcje): - 2 łyżki oliwy - pół cebuli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka startego imbiru - szczypta szafranu (opcjonalnie) - łyżka suszonej słodkiej papryki - papryka chilli (do smaku, można użyć harissy) - ćwierć łyżeczki mielonego kuminu - ćwierć łyżeczki mielonych nasion kolendry - sól, pieprz - 3 pomidory - łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)posiekanych ziół: kolendrą, pietruszka, mięta, koperek - 2 puszki serc karczochów - ryż lub kuskus (do podania) Przygotowanie: 1) Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy imbir, mieszamy i smażymy przez 1-2 minuty. 2) Dodajemy przyprawy, pomidory kroimy w kosteczkę i przenosimy na patelnię. Smażymy przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy
Roślinożerni urlopowiczenajchętniej byś wylizała z talerza ;-). Uwielbiam takie jedzenie! PRZEPIS NA KREWETKI W SOSIE KOKOSOWYM Z TAGLIATELLE MARCHEWKOWYM I RYŻEM - puszka mleczka kokosowego 82% kokosa - 4 garście krewetek - 2 łyżki imbiru marynowanego wraz z zalewą - 2 średnie marchewki - 1 malutka cukinia - sos sojowy około 1 łyżeczki - sól - chilli świeże - kolendra świeża - 4 ząbki czosnku - olej - szalotka ponadto: - 200 g ryżu jaśminowego(...)przesmaż posiekany dość grubo czosnek, posiekaną w piórka cebulę, marchewkę i cukinię. Całość smażymy ciaglę mieszając, nie może nam się nic przypalić, przesmażamy całość przez 5 minut. Dodajemy imbir wraz z zalewą, przesmażamy minutę. Dodajemy mleczko kokosowe i całość zagotowujemy przez około 5- 7 minut. Dodajemy na sam koniec krewetki, aby się ugotowały dosłownie 1- 2 minuty. Całość
SMYKWKUCHNItakże świetna opcja na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia. Składniki: 3 niewielkie, ugotowane ziemniaki (ok. 300 g) 100 g czekolady deserowej 240 g masła 1 szklanka cukru ½ łyżeczki imbiru 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki cukru waniliowego 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 2 szklanki mąki 8 łyżek mleka Dodatkowo: 50 g ciemnej czekolady 50 g śmietanki 30% Czekoladę(...)trę na tarce, a ziemniaki przepuszczam przez praskę. Miękkie masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję imbir, cynamon, sól i cukier waniliowy. Całość mieszam. Wbijam po jednym jajku, cały czas mieszając. Dodaję połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, następnie 4 łyżki mleka, kolejno drugą połowę mąki i znowu 4 łyżki mleka. Na koniec dodaję czekoladę i ziemniaki. Mieszam
Słodki sentyment