świata. Lubię połączenia kurczaka z nutą cytrusową, kolendry czy pietruszki, ale także łączę to mięso z świeżym chili, anyżem, pastą z curry czy tamaryndowca, sosem sojowym czy melasą z granatów. Kurczak to mięso, które dość łatwo i szybko nasyca się aromatami, dlatego możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować
SMYKWKUCHNIustach i nie dławią. Ten miał kremową konsystencję, delikatna słodycz sera przełamana została kwaskową konfiturą, a kruchy spód z kakaowych herbatników doskonale się tutaj wpasował. Po serniku z granatami, ten stał się moim kolejnym ulubionym 💗 Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g ciemnych herbatników 150g masła Sernik: 5 jajek 700g białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej
Kuchnia w czekoladziesobą delikatne nuty i aromaty szczepu Moscato z nutą dojrzałych, czerwonych owoców. W bukiecie smaków wina wyczujecie także nuty mandarynek z dodatkiem jaśminu… dodatkowa porcja wiśni, malin i granatu… i mamy pełną kompozycję! To wszechstronne wino, które pasuje do potraw pikantnych, dań kuchni chińskiej, owoców… idealne także na piknik, grilla czy randkę! Jego smak doskonale oddaje letni
Kuchnia Bazyliikaparów 8 oliwek czarnych 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz 10 listków bazylii 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu (ja dałam ocet z owoców granatu od L ook Food , bo go uwielbiam, ale może być ocet winny) 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki serka mascarpone słodka papryka czerwona olej makaron Do rondelka wlewam trochę oliwy, wrzucam pokrojoną
MojaQchnia.pllubię, jest lekko słodka, sycąca i robi się w kilka chwil. SKŁADNIKI: - 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus - 3 łyżeczki małych okrągłych papryczek - wypustki z 1/2 granata - sok z 1/2 limonki - sok z 1/2 cyrtryny - oliwa z oliwek (sporo aby sałatka była dobrze nawilżona) - 2 łyżki suszonej wisni - 8 sztuk suszonych moreli (bez siarki!) - posiekana mięta - 1/2 szklanki cieciorki
SMYKWKUCHNIłyżki syropu klonowego lub miodu w wersji niewegańskiej (do smaku) 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) szczypta nierafinowanej soli, szczypta chilli dodatkowo: świeże owoce, np. maliny, borówki, pestki granatu lub owoce suszone, np. jagody goji czy acai (opcjonalnie) Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zblendować ręcznym blenderem na gładki, błyszczący krem (syrop lub miód dodawać stopniowo, sprawdzając, czy smak
Even Better FoodDoskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świata. Lubię połączenia kurczaka z nutą cytrusową, kolendry czy pietruszki, ale także łączę to mięso z świeżym chili, anyżem, pastą z curry czy tamaryndowca, sosem sojowym czy melasą z granatów. Kurczak to mięso, które dość łatwo i szybko nasyca się aromatami, dlatego możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować
SMYKWKUCHNIIdealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :) Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować ;) Przejdźmy zatem do rzeczy : SKŁADNIKI : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii
Marcepanowa kuchniaprzepis natknęłam się podczas lektury książki Marshy Mehran " Zupa z granatów" . Sposób przygotowania tych perskich ciastek przypomina mi nieco polskie faworki (chrust). Różnicą jest dodatek aromatów: wody różanej, kardamonu i cynamonu. Do wykorzystania przepisu zachęciła mnie intrygująca nazwa "słoniowe uszy" 😉 Są chrupiące jak nasz chrust. W smaku i zapachu zdecydowanie bogatsze. 😊 A jaką radochę mają dzieci najpierw podczas wykrawania, potem
Weekendy w domu i ogrodzieWyszło pysznie, więc pomysł można wykorzystać nie tylko podczas zwyczajnego popołudnia, ale także podczas wykwintnego, letniego przyjęcia. Polecam. Składniki dla 2 osób: • 1 melon Galia • jasne winogrona bezpestkowe • czerwony granat • kiwi • brzoskwinia • nektarynka • ananas • mandarynka • galaretka wiśniowa • galaretka cytrynowa • galaretka agrestowa • sok z cytryny • miód • ajerkoniak (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Każdą galaretkę rozpuścić w głębokim talerzu w 1 szklance wrzątku
W mojej kuchnimożemy jeść ich tak często jakbyśmy chciały z uwagi na laktozę :( Ale może kiedyś wyjdzie seria bez laktozowa! Bardzo na taką liczymy :) Kopytka jaglane z Day Up brzoskwiniowym, granatem i ziarnami konopi Żółte - ananas i kokos Ocena: 6 pand Pomarańczowe - brzoskwinia i miód Czerwone - truskawka Ocena: 5 pand
Candy Pandaswanilii - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka cukru pudru do posypania gotowego dutch baby - 2 łyżki malin - 2 łyżki jagód - 2 łyżki czarnej porzeczki - łyżka wypustek z granatu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: - białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli -dodaj żółtka i dalej ubijaj aż masa troszeczkę zbieleje, dodaj mleko, ziarenka z laski wanilii
SMYKWKUCHNIkawki. Świeżo, lekko, smacznie – bez obaw o zbędne kalorie! Wystarczy, że do słoika włożycie swoje ulubione owoce pokroicie w kostkę i gotowe! TRUSKAWKI + BANAN + BRZOSKWINIA + WINOGRONO + JABŁKO + CZEREŚNIE + GRANAT Wygląda fantastycznie! Kto się skusi? ;) Możemy ją podać z dodatkiem ulubionego jogurtu, odrobiną miodu z orzechami albo np. jako dodatek do makaronu czy ulubionych pancakes. Będzie lekko, pysznie i zdrowo
Ostra na Słodkowiśniowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 300g słodkiej 30% śmietanki 3 kostki czekolady deserowej 2 łyżki cukru pudru Owoce: Ok 10 truskawek 50g borówek ⅕ granatu Dodatkowo: Listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuszczamy w ½l gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Na spód każdego pucharku dajemy po 2 pełne łyżki (15mlx2) galaretki np. czerwonej
Kuchnia w czekoladzie