granat - 3120 przepisów (strona:152/208)

20 przepisów na obiad jesienią! 175

świata. Lubię połączenia kurczaka z nutą cytrusową, kolendry czy pietruszki, ale także łączę to mięso z świeżym chili, anyżem, pastą z curry czy tamaryndowca, sosem sojowym czy melasą z granatów. Kurczak to mięso, które dość łatwo i szybko nasyca się aromatami, dlatego możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować

SMYKWKUCHNI
Sernik z konfiturą porzeczkową 168

ustach i nie dławią. Ten miał kremową konsystencję, delikatna słodycz sera przełamana została kwaskową konfiturą, a kruchy spód z kakaowych herbatników doskonale się tutaj wpasował. Po serniku z granatami, ten stał się moim kolejnym ulubionym 💗 Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g ciemnych herbatników 150g masła Sernik: 5 jajek 700g białego sera 250g serka mascarpone 150ml śmietanki 30% 1 opakowanie bitej

Kuchnia w czekoladzie
Owocowe koktajle na bazie różowego wina 207

sobą delikatne nuty i aromaty szczepu Moscato z nutą dojrzałych, czerwonych owoców. W bukiecie smaków wina wyczujecie także nuty mandarynek z dodatkiem jaśminu… dodatkowa porcja wiśni, malin i granatu… i mamy pełną kompozycję! To wszechstronne wino, które pasuje do potraw pikantnych, dań kuchni chińskiej, owoców… idealne także na piknik, grilla czy randkę! Jego smak doskonale oddaje letni

Kuchnia Bazylii
Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym z mascarpone 139

kaparów 8 oliwek czarnych 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz 10 listków bazylii 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu (ja dałam ocet z owoców granatu od L ook Food , bo go uwielbiam, ale może być ocet winny) 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki serka mascarpone słodka papryka czerwona olej makaron Do rondelka wlewam trochę oliwy, wrzucam pokrojoną

MojaQchnia.pl
Dalekowschodnia sałatka z kuskusem i granatem! 197

lubię, jest lekko słodka, sycąca i robi się w kilka chwil.  SKŁADNIKI: - 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus - 3 łyżeczki małych okrągłych papryczek  - wypustki z 1/2 granata - sok z 1/2 limonki - sok z 1/2 cyrtryny - oliwa z oliwek (sporo aby sałatka była dobrze nawilżona) - 2 łyżki suszonej wisni - 8 sztuk suszonych moreli (bez siarki!) - posiekana mięta - 1/2 szklanki cieciorki

SMYKWKUCHNI
Tartaletki „superfoods”, czyli surowe mini-tarty z kremem z awokado 188

łyżki syropu klonowego lub miodu w wersji niewegańskiej (do smaku) 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) szczypta nierafinowanej soli, szczypta chilli dodatkowo: świeże owoce, np. maliny, borówki, pestki granatu lub owoce suszone, np. jagody goji czy acai (opcjonalnie) Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zblendować ręcznym blenderem na gładki, błyszczący krem (syrop lub miód dodawać stopniowo, sprawdzając, czy smak

Even Better Food
Śledziki pod cebulową pierzynką 271

Doskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DANIE JEDNOGARNKOWE, KURCZAK Z QUINONĄ I WARZYWAMI! 166

świata. Lubię połączenia kurczaka z nutą cytrusową, kolendry czy pietruszki, ale także łączę to mięso z świeżym chili, anyżem, pastą z curry czy tamaryndowca, sosem sojowym czy melasą z granatów. Kurczak to mięso, które dość łatwo i szybko nasyca się aromatami, dlatego możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować

SMYKWKUCHNI
BUDYŃ JAGLANY 143

Idealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :) Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować ;) Przejdźmy zatem do rzeczy : SKŁADNIKI : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii

Marcepanowa kuchnia
Gusz-e fil, czyli ciastka "słoniowe uszy" i "Amelia" 218

przepis natknęłam się podczas lektury książki Marshy Mehran " Zupa z granatów" . Sposób przygotowania tych perskich ciastek przypomina mi nieco polskie faworki (chrust). Różnicą jest dodatek aromatów: wody różanej, kardamonu i cynamonu. Do wykorzystania przepisu zachęciła mnie intrygująca nazwa "słoniowe uszy" 😉 Są chrupiące jak nasz chrust. W smaku i zapachu zdecydowanie bogatsze. 😊 A jaką radochę mają dzieci najpierw podczas wykrawania, potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Letnia sałatka owocowa z galaretką wg Aleex 146

Wyszło pysznie, więc pomysł można wykorzystać nie tylko podczas zwyczajnego popołudnia, ale także podczas wykwintnego, letniego przyjęcia. Polecam. Składniki dla 2 osób: • 1 melon Galia • jasne winogrona bezpestkowe • czerwony granat • kiwi • brzoskwinia • nektarynka • ananas • mandarynka • galaretka wiśniowa • galaretka cytrynowa • galaretka agrestowa • sok z cytryny • miód • ajerkoniak (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Każdą galaretkę rozpuścić w głębokim talerzu w 1 szklance wrzątku

W mojej kuchni
Day Up z jogurtem – Arteta #2 290

możemy jeść ich tak często jakbyśmy chciały z uwagi na laktozę :( Ale może kiedyś wyjdzie seria bez laktozowa! Bardzo na taką liczymy :) Kopytka jaglane z Day Up brzoskwiniowym, granatem i ziarnami konopi  Żółte - ananas i kokos Ocena:  6 pand Pomarańczowe - brzoskwinia i miód Czerwone - truskawka  Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 187

wanilii - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego -  1 płaska łyżeczka cukru pudru do posypania gotowego dutch baby - 2 łyżki malin - 2 łyżki jagód - 2 łyżki czarnej porzeczki - łyżka wypustek z granatu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  WYKONANIE: - białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli -dodaj żółtka i dalej ubijaj aż masa troszeczkę zbieleje, dodaj mleko, ziarenka z laski wanilii

SMYKWKUCHNI
LETNIA SAŁATKA OWOCOWA +KONKURS! 178

kawki. Świeżo, lekko, smacznie – bez obaw o zbędne kalorie! Wystarczy, że do słoika włożycie swoje ulubione owoce pokroicie w kostkę i gotowe! TRUSKAWKI + BANAN + BRZOSKWINIA + WINOGRONO + JABŁKO + CZEREŚNIE + GRANAT Wygląda fantastycznie! Kto się skusi? ;) Możemy ją podać z dodatkiem ulubionego jogurtu, odrobiną miodu z orzechami albo np. jako dodatek do makaronu czy ulubionych pancakes. Będzie lekko, pysznie i zdrowo

Ostra na Słodko
Kolorowe pucharki 204

wiśniowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 300g słodkiej 30% śmietanki 3 kostki czekolady deserowej 2 łyżki cukru pudru Owoce: Ok 10 truskawek 50g borówek ⅕ granatu Dodatkowo: Listki mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuszczamy w ½l gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Na spód każdego pucharku dajemy po 2 pełne łyżki (15mlx2) galaretki np. czerwonej

Kuchnia w czekoladzie