granat - 3120 przepisów (strona:146/208)

Ryż z zieloną soczewicą i kurczakiem 163

ryż są już miękkie, dodać kurczaka wraz z oliwą na której się smażył. Delikatnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku i natychmiast podawać przybrane natką pietruszki i/lub pestkami granatu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Gazpacho, czyli warzywny chłodnik (dieta dr Dąbrowskiej) 218

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą (dieta dr Dąbrowskiej) 154

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
KRUCHE CIASTO Z KREMEM BORÓWKOWYM (ZDROWE, WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 150

szklanki borówek, 3/4 szklanki owoców suszonych (u mnie- daktyle plus rodzynki), 1 łyżka otartej skórki z cytryny EKO, 1 łyżka chia. Dekoracja: 2 łyżki borówek, 1 łyżka pestek granatu, Kilka kawałków skórki cytryny. Wykonanie : Kaszę, wiórki i płatki owsiane mielimy na pył/mąkę**. Umieszczamy w misce i mieszamy z sodą i cukrem. W osobnym naczyniu mieszamy składniki mokre

Jeść, by żyć w zdrowiu
Najlepsze lody o smaku kremówki 153

Paolo Fruits Chocolate - Gdańsk • Peter Bertoti – smak: Czarna porzeczka - Pruszków • Piotr i Adam Lubocki – smak: Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką - Szczecin • Szymon Musialski – smak: Biała czekolada z granatem i pistacjami - Ostrow Wielkopolski • Tomasz Szypuła – smak: Cud miód orzeszki – Baborów . Uczestnicy polskiej edycji Gelato Festival 2018  A tak prezentowały się niektóre konkursowe smaki i mistrzowie w trakcie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Co można jeść podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej 230

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Zdrowa sałatka z kaszą kuskus 157

różnymi dodatkami, ale najlepiej lubię z sezonowymi owocami.  Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl  kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie: Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną

Kuchnia Danusi
Sałatka z kalafiora, czyli udawane tabbouleh (dieta dr Dąbrowskiej) 260

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 582

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 174

tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki lub takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku, wlewamy do płatków i mieszamy. Jeżeli nadal są zbyt sypkie trzeba dodać

Kulinarna Patilogia
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 205

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna 176

Ananuri. Niektózy Gruzini nie uznają jej za zabytek, gdyż nie ma jeszcze 500 lat Swoistego uroku dodają też bajecznie kolorowe stragany z lokalnymi smakołykami – orzechami, suszonymi owocami, sokiem z granatów czy churchelami. Churchele to gruziński przysmak powstający z mocno odparowanego soku z winogron z dodatkiem mąki oraz ulubionymi dodatkami: orzechami, migdałami, owocami, itp. Pyszne! Churchele Stragan ze smakołykami Gudauri

Kate's Kitchen
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 301

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem 219

sobie również do “pudełka” do pracy Zobacz też: Makaron z białą kiełbasą i pomidorami Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki pojedyncza pierś z kurczaka cebula 2 ząbki czosnku pomidory w puszce opakowanie oliwek

Kuchnia Bazylii
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 228

runo”), upieczone w formie do muffinów. Zielone jak wiosenna trawa, wilgotne, a w smaku niczym nieprzypominające znienawidzonego dodatku obiadowego przedszkolaków. Oryginalnie z pestkami granatów, u mnie z malinami, ale idealne również z dodatkiem słodkich, majowych truskawek. Bonus: błyskawiczne w wykonaniu. To jak, zachęciłam Was? Babeczki leśny mech

Patchwork