granat - 3120 przepisów (strona:147/208)

Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 228

kalafiora z marchewką wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię

Kulinarne przygody Gatity
Truskawkowy bałagan z bitą śmietaną i bezami 179

Składniki: Na 4-5 porcji ½ litra śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru ½ kg świeżych truskawek 100 g małych bezików 2 łyżki rumu 2 łyżki grenadine  (syrop z granatów ) lub inny czerwony Melisa lub mięta do dekoracji Sposób wykonania: Truskawki opłukać, osuszyć , usunąć szypułki pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miseczki, skropić rumem i syropem  grenadine zostawić

Wanilia i Kardamon
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 262

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem 251

wiosny! Jeżeli chodzi o preferowaną ilość składników użytych do przygotowania sałatki, zostawiam Wam tutaj dowolność – połączenie ich dowolnej ilości zapewni Wam wyśmienite danie. Zobacz też: Sałatka z granatem i kurczakiem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Przepis na sałatkę na wypasie - z kurczakiem i boczkiem Drukuj przepis Czas gotowania: 30 minut

Kuchnia Bazylii
Amarone i przepis na risotto z winem 198

połowę objętości, bo woda paruje a niedoskonałe grona są odrzucane. Wino to jest następnie starzone minimum 2 lata w beczkach dębowych. Charakterystyczne aromaty i smaki dla Amarone Kolor: rubinowy granat Nos: syrop wiśniowy, konfitury, cynamon, gałka muszkatołowa, lukrecja, czarny pieprz Usta: miękkie taniny, wytrawne, strukturalne, energiczne i pełne Łączenie z potrawami : pasuje do intensywnego w smaku mięsa, makaronów i dojrzałego

Ugotowane pozamiatane
Leśny mech 178

Leśny mech - ciasto zawdzięcza swój kolor szpinakowi i niewielkiemu dodatkowi szczawiu. Dekoracja może być dowolna – owoce (pewnie najlepiej leśne, chociaż bardzo polularne są pestki granatu), ja udekorowałam kremem i kwiatkami. ciasto: 240 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 40 g pulpy ze szczawiu, 100 ml soku z cytryny, 200 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego

królestwo garów
Placuszki kukurydziane na kefirze, "Placki niebanalne" i konkurs książkowy 191

łyżka cukru lub słodzidła (u mnie erytrol) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli niewielka ilość oleju do smażenia Dodatki - ulubione owoce sezonowe, u mnie truskawki, borówki i granat; cukier puder lub syrop klonowy. PRZYGOTOWANIE Do miski wlewamy kefir i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką, Następnie przesiewamy mąkę kukurydzianą, dodajemy proszek do pieczenia, słodzidło oraz szczyptę soli. Mieszamy. Odstawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tartaletki z kremem chałwowym i owocami 180

szklanki mleka 3,2% Wydojone bez laktozy Mlekovita 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru 200 g masła bez laktozy Mlekovita 200 g chałwy waniliowej Dodatkowo: 150 g truskawek ¼ granatu garść borówek 50 g chałwy waniliowej listki mięty Przygotowanie: KRUCHE CIASTO Na stolnicy umieszczamy mąkę, cukier puder oraz pokrojone masło. Wszystko wyrabiamy, na koniec dodajemy żółtka. Ciastem wykładamy foremki, posmarowane

Kierunekuchnia
ZDROWA DOMÓWKA 209

pomoc przychodzą nam zdrowe przekąski od Naturhouse, m.in: 1)  Ciastka FIBROKI to zdrowa przekąska dla amatorów słodyczy. Słodkie ciastka w różnych smakach do wyboru (jabłko z granatem, kakao, wanilia, anyż). Zawierają w swoim składzie błonnik, który wspomaga trawienie. Sycące i pełne wartości odżywczych.   2) Biszkopty sezamowe FIBROKI  w swoim składzie zawierają otręby pszenne, drożdże, siemię lniane, serwatkę

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej) 226

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiorem (dieta dr. Dąbrowskiej) 161

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowy koktajl (smoothie) z cytrusami i ananasem 204

szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy koktajl z cytrusami i ananasem Czas przegotowania: 15 minut Składniki: 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 pomarańczy plasterek świeżego imbiru

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 197

warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczne ciasto drożdżowe z masą makowo bakaliową na mleczku kokosowym 175

maku mielonego, 50 g orzechów tartych laskowych, 400 ml mleka kokosowego (1 puszka), 3 kopiaste łyżki cukru brązowego, 100 g rodzynek, 150 g suszonej żurawiny z sokiem z granatów, 100 g migdałów - płatki, słupki, 30 g cukru o smaku pomarańczowym (ewentualnie skórka otarta z 1 pomarańczy + 20 g cukru pudru), ciasto: 300 ml mleka, 100 g miękkiego masła, 3 średnie

Moniki Smakołyki
Kaki i mozzarella a’la caprese 183

dnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć ser mozzarella, (który zawsze mam w lodówce) ze słodkim owocem kaki. Powstało

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania