kalafiora z marchewką wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidoroym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię
Kulinarne przygody GatitySkładniki: Na 4-5 porcji ½ litra śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru ½ kg świeżych truskawek 100 g małych bezików 2 łyżki rumu 2 łyżki grenadine (syrop z granatów ) lub inny czerwony Melisa lub mięta do dekoracji Sposób wykonania: Truskawki opłukać, osuszyć , usunąć szypułki pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miseczki, skropić rumem i syropem grenadine zostawić
Wanilia i KardamonDąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną
Kulinarne przygody Gatitywiosny! Jeżeli chodzi o preferowaną ilość składników użytych do przygotowania sałatki, zostawiam Wam tutaj dowolność – połączenie ich dowolnej ilości zapewni Wam wyśmienite danie. Zobacz też: Sałatka z granatem i kurczakiem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Przepis na sałatkę na wypasie - z kurczakiem i boczkiem Drukuj przepis Czas gotowania: 30 minut
Kuchnia Bazyliipołowę objętości, bo woda paruje a niedoskonałe grona są odrzucane. Wino to jest następnie starzone minimum 2 lata w beczkach dębowych. Charakterystyczne aromaty i smaki dla Amarone Kolor: rubinowy granat Nos: syrop wiśniowy, konfitury, cynamon, gałka muszkatołowa, lukrecja, czarny pieprz Usta: miękkie taniny, wytrawne, strukturalne, energiczne i pełne Łączenie z potrawami : pasuje do intensywnego w smaku mięsa, makaronów i dojrzałego
Ugotowane pozamiataneLeśny mech - ciasto zawdzięcza swój kolor szpinakowi i niewielkiemu dodatkowi szczawiu. Dekoracja może być dowolna – owoce (pewnie najlepiej leśne, chociaż bardzo polularne są pestki granatu), ja udekorowałam kremem i kwiatkami. ciasto: 240 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 40 g pulpy ze szczawiu, 100 ml soku z cytryny, 200 g cukru, 4 jajka, 120 ml oleju rzepakowego
królestwo garówłyżka cukru lub słodzidła (u mnie erytrol) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli niewielka ilość oleju do smażenia Dodatki - ulubione owoce sezonowe, u mnie truskawki, borówki i granat; cukier puder lub syrop klonowy. PRZYGOTOWANIE Do miski wlewamy kefir i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką, Następnie przesiewamy mąkę kukurydzianą, dodajemy proszek do pieczenia, słodzidło oraz szczyptę soli. Mieszamy. Odstawiamy
Moje Kuchenne Rewelacjeszklanki mleka 3,2% Wydojone bez laktozy Mlekovita 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru 200 g masła bez laktozy Mlekovita 200 g chałwy waniliowej Dodatkowo: 150 g truskawek ¼ granatu garść borówek 50 g chałwy waniliowej listki mięty Przygotowanie: KRUCHE CIASTO Na stolnicy umieszczamy mąkę, cukier puder oraz pokrojone masło. Wszystko wyrabiamy, na koniec dodajemy żółtka. Ciastem wykładamy foremki, posmarowane
Kierunekuchniapomoc przychodzą nam zdrowe przekąski od Naturhouse, m.in: 1) Ciastka FIBROKI to zdrowa przekąska dla amatorów słodyczy. Słodkie ciastka w różnych smakach do wyboru (jabłko z granatem, kakao, wanilia, anyż). Zawierają w swoim składzie błonnik, który wspomaga trawienie. Sycące i pełne wartości odżywczych. 2) Biszkopty sezamowe FIBROKI w swoim składzie zawierają otręby pszenne, drożdże, siemię lniane, serwatkę
Kuchnia MagdaLenyDąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną
Kulinarne przygody GatityDąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną
Kulinarne przygody Gatityszpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy koktajl z cytrusami i ananasem Czas przegotowania: 15 minut Składniki: 200 ml naturalnego jogurtu 1/2 pomarańczy plasterek świeżego imbiru
Kulinarne przygody Gatitywarzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką
Kulinarne przygody Gatitymaku mielonego, 50 g orzechów tartych laskowych, 400 ml mleka kokosowego (1 puszka), 3 kopiaste łyżki cukru brązowego, 100 g rodzynek, 150 g suszonej żurawiny z sokiem z granatów, 100 g migdałów - płatki, słupki, 30 g cukru o smaku pomarańczowym (ewentualnie skórka otarta z 1 pomarańczy + 20 g cukru pudru), ciasto: 300 ml mleka, 100 g miękkiego masła, 3 średnie
Moniki Smakołykidnia dopada mnie głód to przygotowuję ekspresową sałatkę a’la caprese z różnych składników n.p. z buraka , z kiwi, z awokado. Tym razem Piotrek przywiózł z Niemiec oprócz mango, granatu i awokado – persymonę, czyli kaki. Postanowiłam zrobić kolejny eksperyment wzorując się na włoskiej sałatce caprese i połączyć ser mozzarella, (który zawsze mam w lodówce) ze słodkim owocem kaki. Powstało
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię