granat - 3120 przepisów (strona:143/208)

Keks świąteczny z bakaliami z białą czekoladą 159

ciepło”. Jest pełne bakalii i orzechów obtoczonych w mące po to, aby bakalie nie opadały na dno ciasta. Wypiekane były już w starożytnym Rzymie z orzeszkami piniowymi i granatem. Mój keks jest pełen orzechów i  ekologicznych suszonych owoców. Użyłam metody „na zimno”. Składniki: po 40 gram: - suszonych ekologicznych niesiarkowanych moreli, - kandyzowanej skórki z pomarańczy - śliwek, - żurawin - miechunki ( dałam

AZgotuj!
Szybka shoarma z uda indyka do frytek 128

najgorszy pod względem diety Składniki : 0,5 kg uda z indyka bez skóry i kości 2 łyżki przyprawy do shoarmy ( gotowiec z torebki lub mieszanka mielonej kolendry , kuminu , adżwanu , granatu , kozieradki , cebuli , amchur , asafetyda, ostra mielona papryka i czosnek ) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czerwona cebula , mała 3 ogórki korniszony sól do smaku sos czosnkowy : 1 mały kubek ,gęstego ,jogurtu

Ogrodnik w podróży
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 1538

kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche

Cynamonowe szczęście
Zimowa sałatka z kaszą pęczak i brukselką 132

odżywia i syci na długo w chłodniejsze dni. Dlatego niezależnie do której grupy należycie powinniście tej sałatki spróbować. Lubicie zimowe sycące sałatki? Koniecznie zobaczcie przepis na sałatkę z mandarynką, granatem i jarmużem. Ciepło pozdrawiam. Składniki (2-3 porcje): ok. 350 g świeżej brukselki 1/2 szklanki (100 g) suchej kaszy jęczmiennej pęczak 1/2 czerwonej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 łyżka

Fitsweet.me
Zimowa sałatka owocowa wg Aleex 137

zimową sałatkę owocową, którą zrobiłam rano i przechowałam w lodówce. Skorzystałam z przepisu Gwiazdeczki. Było pysznie. Składniki: • 1 melon miodowy lub Galia • 1 świeży ananas • jasne winogrona bezpestkowe • 1 granat • 1 dojrzałe mango • 2 pomarańcze • serek homogenizowany waniliowy • granola Sposób przygotowania: 1. Owoce obrać, pokroić w kostkę. Wymieszać. 2. Salaterkę z owocami wstawić do lodówki. 3. Owoce podawać schłodzone

W mojej kuchni
Sałatka tabbouleh 197

Najważniejszym składnikiem jest bardzo drobno posiekana natka pietruszki, którą kroi się łącznie z łodyżkami. W wielu wariantach występuje też dodatek drobno posiekanej cebuli dymki (zielona i biała część), nasion granatu, dro bniutko pokrojonej czerwonej cebuli i świeżych liści mięty. Ta ostatnia jest szczególnie często dodawana do tabbouleh w krajach Zatoki Perskiej. Drugim ważnym składnikiem jest drobna kasza bulgur, której się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jabłkowa,lekka ,a zarazem pożywna sałatka na świąteczny stół,do pracy,szkoły 182

surowe - ja użyłam blendera ¼ szkl. czerwonej cebuli, w kostkę ¼ szkl. ogórki , pokrojone w kostkę ¾ szkl. orzechy włoskie posiekane ¼ szkl. nasion dyni ¼ szkl. Orzechy nerkowca- lub inne posiekane pół owocu granatu opcjonalnie sos jogurtowy ¾ szkl. jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z ogórków 1 łyżeczka soli -do smaku 2 łyżeczki pieprzu – do smaku Wykonanie różyczki brokuła blanszować we wrzącej osolonej

w mojej kuchni
Owocowy krem jaglany - wegański i bezglutenowy :) 179

bezglutenowe, naturalne, bez zbędnej chemii. W poniższym przepisie użyłam dwóch miksów: Antioxidant Blend oraz Tropicana Blend, a ich skład przedstawia się następująco: ♡ mieszanka antyoksydacyjna → ekologiczny burak, ekologiczna żurawina, ekologiczny granat, wiśnia, ekologiczna malina ♡ mieszanka tropikalna → mango, papaja, marakuja, ananas  Składniki (2 porcje): 100 g kaszy jaglanej  220 ml napoju roślinnego (u mnie sojowy) 100 g banana

Zdrowie na języku :P
CZY ZDROWE ODŻYWIANIE JEST DROGIE? MOJE WYDATKI Z CAŁEGO MIESIĄCA 144

wnioski z całego miesiąca – przewińcie stronę nieco niżej 1. Podsumowanie czwartego tygodnia diety W tym tygodniu diety upolowałam na promocji kilka produktów: jajka z wolnego wybiegu – 70 gr/szt granat – 1,99 zł/szt winogrona – 5,69 zł/kg jabłka – 1,49 zł/kg Moje ulubione potrawy z 4 tygodnia to zdecydowanie sałatka z kaszy gryczanej z gruszką

Powiedz dietom nie
Torcik krówkowy 130

zaczęła tężeć. Wlać do formy wyłożonej biszkoptami masę i odstawić do lodówki na kilka godzin. Dobrze jest podać deser z owocami. Mogą być maliny, winogrona... ja podałam z pestkami granatu. *biszkopty włoskie, takie z warstwą cukru, równej szerokości. Zwykłe biszkopty po nasączeniu rozmiękną

królestwo garów
Leśny mech 107

oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego w żelu Wilton 1 owoc granatu (wystarczy połowa)   Wykonanie : Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć. Jajka ubić z cukrem na gęstą puszstą białą masę. Nadal ubijając cienką stróżką wlać olej, natepnie dodać mąkę przesianą

cucinare
Zabajone 134

łyżek drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek i odpowiednio szerszą miskę. Na dno garnka nalać niewielką ilość wody (wystarczy na wysokość ok. 1 cm), garnek z wodą

cucinare
Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) 180

buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną

Kulinarne przygody Gatity
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 231

upolowałam na promocji kilka produktów: marchew – 1,99 zł/kg mandarynki – 3,89 zł/kg winogrona – 4.99 zł/kg makrela wędzona – 11,90 zł/kg granat – 1,99 zł/szt mango – 2,99 zł/szt kiwi – 0,89 zł/szt Zostało mi jeszcze awokado, które kupiłam w poprzednim tygodniu, więc postanowiłam zrobić deser

Powiedz dietom nie
Pancakes 123

piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie owocowe konfitury i musy mile widziane;) Dziś u mnie syrop z agawy i ziarenka granatu. Można udekorować prażonymi płatkami migdałów i/lub orzechami, posypać cukrem pudrem – rozmaite kombinacje mile widziane Smacznego:) Zapraszam na pyszne, pulchne i delikatne w smaku pancakes! SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni