Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka jajeczna z porem i szynką w muszlach przepis na: Blog z Apetytem 3. Sałatka z boczkiem i jajkiem przepis na: Kuchenne Megi Rewolucje 4. Sałatka brokułowa z jajkami przepis na: Mirabelkowy 5. Sałatka majonezowa z ryżem i warzywami przepis na: Moje Gotowanie 6. Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i jajkiem przepis na: Słodko Słodka
BabskiePorady.pl - Przepisyserki topione, 100 ml śmietany 30%, 1 bułka, 50g masła, 2 plastry szynki, sól, pieprz, suszony koperek, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Bulion warzywny przelewam do garnka i zagotowuję. Cebulę kroję w małą kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do wywaru. Do bulionu dodaję rozdrobnione serki, mieszam. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, aż serki się rozpuszczą. Wlewam śmietanę i zagotowuję
Tradycyjna kuchnia Kasipszennej szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Ziemniaki i marchew gotujemy w mundurkach na półtwardo. Następnie studzimy i obieramy. Ziemniaki kroimy w plastry grubości około 1 cm, marchew w cienkie plasterki. W plasterki kroimy również pora i pieczarki. Oba składniki podsmażamy razem na patelni. Szynkę kroimy w paski. Pomidory parzymy w gorącej wodzie przez jakieś 10 minut
e-PrzepisyKulinarneświęta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum 24 godziny, następnie płuczę i wkładam do zimnej wody z przyprawami i gotuję dwa razy po kilkadziesiąt minut w odstępie 24-godzinnym. Drugi sposób, który dzisiaj zaprezentuję jest równie prosty, ale mięso ma nieco szlachetniejszy
Czerwień i błękitKarnawałowo sylwestrowe przekąski sprawdzają się przez cały rok na różnych imprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je
Ala piecze i gotujeSpontaniczny pomysł na zapiekanki z łatwo dostępnych produktów. Składniki na zapiekanki (2 sztuki): pół bagietki 2 pomidory 3 plastry szynki wieprzowej 4 plastry sera żółtego 2
Karola gotujeSkładniki: 2 opakowania pierożków tortellini 2 pęczki świeżego koperku 1 puszka ananasów 30 dag szynki 2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierożki przygotowujemy według
Pobite gary BarbarySkładniki: 1 kg porów (u mnie dwie duże sztuki) 15 dag szynki (w plastrach) 15 dag żółtego sera (w plastrach) puszka ananasów 4 kromki pieczywa
Pobite gary BarbaryDoskonała alternatywa zwykłego śniadaniowego omleta Składniki chleb, 5 kromek jajka, 5 szt śmietana 18%, 2 łyżki szynka, 2-3 plasterki salami, 3-4 plasterki ser
Gotowanie moimi oczamiPierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami z dodatkiem serka topionego , bazylii, czosnku,owinięta w szynkę prosciutto. Lubię tak robić wtedy piersi są bardziej soczyste i
Ala piecze i gotujesolą, pieprzem, dodać szałwię, tymianek, pokrojony seler naciowy, podlać 1 litrem zagotowanej wody. • Gotować ok. 15 minut. Czubki szparagów wyjąć wcześniej do dekoracji, aby zbytnio się nie rozgotowały. • Zupę zmiksować, wlać śmietankę i wymieszać, • Na szpatułki drewniane nabić zwiniętą w różę szynkę i czubki szparagów. • Podawać zupę z szaszłykiem z szynki, posypaną natką
To co kochamsmażenia Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, aby się nie sklejał (uwaga! Nie gotować makaronu dużo wcześniej, ponieważ musi być gorący w momencie połączenia z sosem).Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone pomidory i szynkę, chwilę razem podsmażyć. W tym czasie dobrze rozmieszać jajka, dodać do nich starty ser (zostawić odrobinę do posypania
Cook&Lovemasłem włożyć do niej szparagi, najlepiej na stojąco tak aby główki były nad powierzchnią wody. Gotować pod przykryciem 5-6 minut. Na patelni roztopić masło i przełożyć odcedzone szparagi, dodać czosnek i smażyć około 5 minut, aby nabrały maślano-czosnkowego aromatu. Na talerzu rozłożyć szynkę i ułożyć szparagi. Szynką zawinąć końcówki szparagów. Usmażyć jajko sadzone, z płynnym żółtkiem i ułożyć
Kuchnia w opałachpodawany z szynką parmeńską i pieczywem czosnkowym. Mmmm Pychota! Składniki: 2 l bulionu 1,2 kg fasolki szparagowej 2 ziemniaki 1 marchewka 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka śmietany 18% pieprz, sól ( jeżeli nie masz bulionu i chcesz ugotować zupę na kostce rosołowej dodaj łyżkę masła) Przygotowanie: Do gotującego się(...)bulionu dodaj pokrojone ziemniaki w kostkę i marchewkę, jak marchewka zmięknie dodaj fasolkę i gotuj na małym ogniu ok 25 minut doprawiając. Po ugotowaniu dobrze zmiksuj zupę, aż powstanie krem i dodaj śmietanę. Porada: Podawaj zupę z pieczywem czosnkowym i szynką parmeńska albo boczkiem ,idealnie się komponuje z serem pleśniowym zamiast szynki. Smacznego
Niezły Młynekżółtego sera sól, pieprz natka pietruszki sposób wykonania Ryż zalewamy wodą i gotujemy, uważając by się nie rozkleił. Pieczarki myjemy, delikatnie wykręcamy z ich kapeluszy nóżki, smarujemy z obu stron oliwą, lekko solimy i wstawmy na dziesięć minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Szynkę kroimy w drobną kostkę . W dużym rondlu podgrzewamy trzy łyżki oliwy, następnie wrzucamy pokrojoną
Miód i pieprz