włoszczyzna 2 cebule 3 liście laurowe 1 łyżka suszonego tymianku 100 g szynki konserwowej 125 g masła 1 łyżka francuskiej musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Wykonanie: Golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy obraną włoszczyznę, tymianek i liść laurowy. Gotujemy do miękkości golonki, mnie zajęło to 3 godziny. Mięso powinno samo odchodzić
Kulinarne przygody GatityKlasyczna szakszuka to jedno z moich ulubionych niedzielnych śniadań. Prościej mówiąc są to jajka smażone w pomidorach z przyprawami. Pokażę Wam podstawowy przepis na to danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Warzywa z szynką pod warstwą sera. Szybkie, proste danie, które przygotujecie dosłownie na jednej patelni. Mało po nim zmywania Po takie propozycje sięgam najczęściej, gdy mam
Słodkie okruszkiMycook Cebulę zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5. Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty w temp. 100ºC, z prędkością 1. Dodać szynkę i mielić przez 1 minutę, temperatura 100º, prędkość 4. Za pomocą łopatki zgarnąć, masę ze ścianek naczynia głównego. Dodać mleko, mąkę i przyprawy, ustawić czas 5 minut, temperaturę(...)powinna prawie zmienić koloru Cienkim strumieniem, nie przerywając mieszania dodajemy mleko, całość doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy,do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Do gęstniejącej masy (tzw. panada) dodajemy bardzo drobno posiekaną lub zmieloną szynkę serrano i przyprawy, mieszamy, aż składniki się połączą. Masę przekładamy do formy na ciasto lub płaskiego naczynia, kiedy
Cztery FajeryLubię połączenia mięs i owoców i dziś przedstawiam Ci mój autorski przepis na pieczoną polędwiczkę wieprzową w szynce parmeńskiej z musem z mandarynek. Składniki (2-3
Oka w rosole czyli KaFka gotujePyszne, puszyste bułeczki drożdżowe nadziane plastrami szynki, zaplecione w gniazdka, idealnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolację, jak również jako świetna przekąska poza
Rozpustne gotowanieCzy wyobrażacie sobie przyjęcie/imprezę bez przekąsek? Ja nie. Dzisiejsza propozycja to ślimaczki z tortilli, szynki, szpinaku i ogórków konserwowych Krakus. Przygotowanie jest banalnie proste
Gotuj z MąkąSkładniki na ciasto : 1 kg mąki 1 jajko 50 ml olej szczypta soli ciepła woda Składniki na farsz: 1 kg szynki lub karkówki 1 kg boczku
Olga Piecze i GotujeMycook Cebulę zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5. Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty w temp. 100ºC, z prędkością 1. Dodać szynkę i mielić przez 1 minutę, temperatura 100º, prędkość 4. Za pomocą łopatki zgarnąć, masę ze ścianek naczynia głównego. Dodać mleko, mąkę i przyprawy, ustawić czas 5 minut, temperaturę(...)powinna prawie zmienić koloru Cienkim strumieniem, nie przerywając mieszania dodajemy mleko, całość doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy,do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Do gęstniejącej masy (tzw. panada) dodajemy bardzo drobno posiekaną lub zmieloną szynkę serrano i przyprawy, mieszamy, aż składniki się połączą. Masę przekładamy do formy na ciasto lub płaskiego naczynia, kiedy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak zrobić coś z niczego? Dzisiejsza próba zaowocowała młodymi ziemniaczkami z cebulą i pieczarkami, jajkiem sadzonym z szynką i serem żółtym oraz sałatką warzywną. Składniki na
Karola gotujeMakrela jest produktem bardzo wdzięcznym w przygotowaniu. To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera. Pasta z wędzonej makreli
Alutka-Gotujecannelloni, 250g białego sera, 250g pieczarek, cebula, 60g szynki np. konserwowej, 1 czerwona papryka, 100g żółtego sera, puszka pomidorów lub 6 mięsistych świeżych pomidorów, ząbek czosnku, sól, pieprz, po szczypcie bazylii, oregano i tymianku. Wykonanie: Makaron gotować chwilę we wrzątku, by nieco zmiękł, około 3 minut. Następnie odcedzić i ułożyć
Z miłości do słodkościIdealna na święta, zapach i smak mówią same za siebie Składniki zalewy szynka, 1.5 kg woda, 2 litry ziele angielskie, 6 ziarenek liść laurowy, 5
Gotowanie moimi oczamiSkładniki: 1 bagietka, 20 dag twarożku kanapkowego, 4 liście sałaty masłowej, 10 dag szynki, 10 dag żółtego sera, ¼ papryki czerwonej, 4 ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 1
Pobite gary BarbaryW lodówce miałam ciasto francuskie, które idealnie nadaje się na szybkie i smaczne przekąski. Poszperałam i znalazłam jeszcze szynkę oraz camemberta, dodałam do tego figi
Monia miesza i gotuje