granat - 3120 przepisów (strona:148/208)

Domowa granola 151

banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny z sokiem z granata) Sposób przygotowania: Sok podgrzewamy z miodem, a następnie miksujemy z bananem. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą w misce i powoli zalewamy sokiem z bananem. Mieszamy dokładnie, wykładamy na blaszkę od piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Pigwy poszetowane w soku z granatów 177

inaczej powolne gotowanie produktów w wodzie, bulionie czy soku poniżej temperatury wrzenia. To pyszny i odświętny deser, ja polecam go na święta wielkanocne. Pigwy poszetowane w soku z granatów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Suszone pomidory w oleju 170

stronie  Turcja od kuchni . A ponieważ w szafce od dłuższego czasu leżała torebka suszonych pomidorów, szybko postanowiłam je przerobić. Zamiast oliwy dałam olej, nie dodałam też melasy z granatu (łyżka),  dałam więcej czosnku.  Pomidory wyszły świetne! Można użyć swoich ulubionych ziół i przypraw. Polecam! składniki 250 g suszonych pomidorów 3  - 4 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka

Stare Gary
Ciasteczkowa tarta z czekoladowym musem i wiśniami (bez pieczenia) 186

posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J To połączenie zawsze się udaje i smakuje wybornie,   zamiast wiśni można użyć sezonowych czerwonych owoców, malin lub truskawek a nawet granata.   Jest nieprzesłodzona, wręcz idealna! Tortownica 24/24 cm Ciasteczkowy spód: 30 dag  markizów kakaowych 50 g gorzkiej czekolady 60% kakao 50 g stopionego masła Mus czekoladowy: 10 dag mlecznej

Wanilia i Kardamon
Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej 187

małym ogniu ok. 15 minut. Przekładamy kaszę do misy miksera, dodajemy resztę mleka, orzechy, cukier i blendujemy do momentu aż masa będzie gładka. Podajemy na ciepło, posypane np. pestkami granatu. Równie dobrze smakuje na zimno. Smacznego! Autor: Ania

Moja Mama Gotuje
Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) 158

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 297

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 246

octu balsamicznego najlepiej figowego szczypta soli ,pieprzu 1 opakowanie szparagów zielonych 1 szalotka 2 żółte młode słodkie papryki 1 gałązka pomidorów  typu sweet piccolo kiełki sałaty i owoc granatu Kochani nie dodajemy żadnego tłuszczu . Jedzmy zdrowiej Sposób: Mięso myjemy ,osuszamy. Zabieramy się za robienie marynaty Do wina dodajemy łyżeczkę octu,i mieszamy . Następnie wkładamy  właściwie zanurzamy STRUSINĘ

Viola cooks with passion
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 210

się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 242

warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 241

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków

Kulinarne przygody Gatity
Racuchy drożdżowe 194

kolację. Placki same w sobie nie są bardzo słodkie, równie dobrze możecie je podać np z łososiem. Ja dziś jednak proponuję pyszne placki z jogurtem greckim, miodem i pestkami granata. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków

nietylkopasta.pl
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem 671

czyli czerwoną fasolę, kukurydze, selera, majonez oraz jajka, które są potrzebne do tej sałatki. To taka awaryjna propozycja, a jakże pyszna! Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 15 minut Składniki puszka

Kuchnia Bazylii
Jogurtowy zielony koktajl z ananasem 245

szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy zielony koktajl z ananasem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 2 garści świeżego szpinaku 1 plaster

Kulinarne przygody Gatity
Super proste placuszki 225

słodkimi. Pysznie smakowały z  sosem z pieczonych pomidorów , który ostatnio robiłam. Świetne były również podane z gęstym jogurtem, polane syropem klonowym i posypane pestkami granatu. Polecam! składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki samorosnącej 1 szklanka mleka szczypta soli olej do smażenia przygotowanie: Jajko wbić do miski, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli. Wymieszać przy pomocy trzepaczki (rózgi) na gładką

Stare Gary