granat - 3120 przepisów (strona:157/208)

Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 163

odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami 155

odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi.   Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem  i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami 193

wędlin, które pojawią się na stole. Sałatka z ananasem i winogronami Czas przygotowania: 20 minut Składniki 3 łodygi selera naciowego 1 mały ananas 300 g ciemnych winogron 1/2 granata 1 łyżeczka curry 2 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu sok 1/2 cytryny sól Wykonanie: Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w cienkie plasterki, winogrona kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Sekrety kuchni perskiej i francuskiej. Podróże kulinarne. 156

Dlatego, że owoce najlepiej jeść w odstępach od posiłków lub na wejście (tak jak w kuchni perskiej – a w niej cała symfonia egzotycznych owoców  kaki – persymony, arbuzy, granaty …). Natomiast o ile owoce trawimy bardzo szybko. Zjedzone na końcu posiłku muszą czekać na swoją kolej. Po drodze fermentują, zakwaszają organizm i powodują niezbyt sympatyczne efekty specjalne, jak gazy

MODA NA BIO
Co Lila jadła w środę? 31 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 177

cotygodniowej serii.  Śniadanie 8:00 Płatki jęczmienne ugotowane na wodzie z nasionami chia. Po ugotowaniu i wystudzeniu zmieszałam z jogurtem naturalnym. Na górze banan, kasza jaglana ekspandowana i granat. II Śniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z kiwi, jabłka i jarmużu. Zupa 13:00 Zupa kalafiorowa z ryżem + łyżeczka oleju lnianego. II Danie 16:00 Makaron ze szpinakiem. Zawsze

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pilaw z koprem włoskim i filetem z białej ryby 167

pilawów:  pilaw z dynią i suszoną śliwką pilaw bakłażanem, cynamonem i pistacjami pilaw ze szparagami i bobem pilaw z bobem i grillowaną cukinią pilaw z kurczakiem i pestkami granatu Herbatka z kopru znana jest wszystkim mamom, ale wydaje mi się, że koper jako jarzyna nie jest w Polsce popularny i zdecydowanie za rzadko wykorzystywany. A jak to wygląda

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczona kaczka z sosem marsala 185

anyżu 100 ml marsala 500 ml bulionu z kurczaka lub wrzątku 1 pomarańcza, sok 250 ml sosu z pieczenia Dodatkowo ½ kg ziemniaków 1 duży batat 400 g brukselki pestki granatu Nasiona przypraw upraż na suchej patelni i zgnieć w moździerzu lub zmiel w młynku. Wszystkie przyprawy wymieszaj i przełóż do słoiczka. Do kaczki potrzebujesz dwie czubate łyżki. Resztę można wykorzystać

codojedzenia
Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 214

jasny i soczysty, polecam. Proponuje go na obiad w Nowy Rok, będzie znakomity. Na świątecznym stole sprawdził się znakomicie. Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Potrawy na Sylwestra 2016 214

kanapka z krewetkami Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki

Codzienne Gotowanie
Szaszłyki z mielonego mięsa drobiowego 166

jajko 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia Na owocową salsę: 1 melon połowa granatu Sposób przygotowania: Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem oleju z pestek dyni, jajkiem, natką pietruszki i przeciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej formujemy szaszłyki

Kuchnia w czekoladzie
Marokańska zupa dyniowa 211

tubylcy, polecam. Zupa krem to pyszne danie zawsze, przynajmniej dla mnie ale musi mieć ona jakiś chrupiący dodatek a tym razem padło na pieczoną ciecierzycę, to znakomity dodatek, polecam, granat tym razem łagodzi smak ostrości. Jeśli nie lubicie ostrych zup dajcie mniej przypraw. Zapas mojej dyni jest jeszcze duży, natomiast w marketach widziałam jeszcze sporo dyni piżmowej i hokkaido więc

Moje Małe Czarowanie
Kurczak z zieloną soczewicą 186

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka z soczewicą: – 1 podwójna pierś z kurczaka (ok.500 g) – 1 cebula – 1/2 szklanki zielonej soczewicy – 1/3 szklanka ryżu – 500-700 ml wywaru drobiowego – 2 gałązki świeżego tymianku

Kuchenne Wariacje
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 483

Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami  Drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami Słodkości

Kulinarne Inspiracje
Przyprawy 245

jeszcze kilka innych. A gdybyśmy chcieli ich użyć, to możemy zrobić harrisę lub pastę z pieczonych batatów i pomidorów z imbirem, omlet berberski z kminem, karmelizowane serca drobiowe z granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami i miso albo sezamki z musem z mango

GRUBY WAŁEK

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję