wersji, a każdą z nich przedstawiłam na blogu: Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Do przygotowania takiego czekoladowego śniadania lub deseru wykorzystajcie najlepszą czekoladę, czyli taką, której zawartość kakao to minimum 70%, uwierzcie, że to naprawdę ma znaczenie w smaku! Czekoladowa owsianka z orzechami
Moja smaczna kuchniapomarańczy. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Wiśnie, żurawinę i rodzynki wkładamy do garnka, gotujemy w soku przez ok. 2 min ( ja dodałam jeszcze owoc granatu ale tylko dlatego, że był w domu) Wlewamy wino wymieszane z mąką ziemniaczaną, chilli i dokładnie mieszamy. Kisiel przekładamy do miseczki. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany. Do kisielu można dać dowolne
KuchcikoweLovenaszych stronach odmiany sałat – między innymi radicchio. Ta przecudnej urody cykoria o lekko gorzkawym smaku bywa czasem nazywana czerwoną sałatą renesansową, a to dzięki liściom o głębokiej barwie granatu przetykanej żyłkami koloru kości słoniowej. Mam wrażenie, że w naszych stronach to wciąż nieco egzotyczny produkt, czasem jednak pojawia się marketach; kiedy ma to miejsce, zawsze wrzucam kilka okrągłych główek
Roślinna - blog wegańskiorientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Tarta z ciasta francuskiego
Moja smaczna kuchniaszklanka mąka krupczatka, 2 szklanki proszek do pieczenia, 3 płaskie łyżeczki Składniki na krem śmietana kremówka, 200ml serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 czubata łyżka czerwone owoce do ozdoby (granat, truskawki, wiśnie) Przygotowanie Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku, resztę wody odciskamy w rękach. W wysokim naczyniu ubijamy mikserem jajka z cukrem, wlewamy olej dalej miksując, następnie mąkę
Gotowanie moimi oczamipasował ale kiedy spróbowałam zmieniłam zdanie. Posmak jaśminu był bardzo delikatny i nie przytłaczał lekkości zielonej herbaty. Bardzo mi smakowała. "Love"- herbatka z limitowanej edycji to połączenie smaku granatu i brzoskwiń. Wyraźna w smaku i bardzo, bardzo aromatyczna. "Broncho tea"- herbatka ziołowa, która zapachem przypominała mi herbatkę dla niemowląt. Na pewno pomoże w problemach żołądkowych ale nie tylko
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazapiekana różana polenta z granatem i domową tahini~ Jak dobrze mieć wolne w środku tygodnia <3 Czy tylko ja mam wrażenie, że dzisiaj jest niedziela? :D Dziękuję za wszystkie wczorajsze komentarze :) Cieszę się, że przyjeliście moją propozycję tak entuzjastycznie! W takim razie jak najszybciej będę działać coś w kierunku kanału na youtube :) Jeśli nie w tym to na początku
breakfast of dreamsmniejsze, składało się z 3 dań, ale było mega smaczne : Ciasto owsiane z chałwą kakaową Małże a'la Teo Starożytna sałatka z kaszą bulgur i dressingiem z granatu Teo Vafidis zaczął warsztaty od wprowadzenia i opowiedzenia nam o sobie, o Grecji, a także o daniach, które będziemy przygotowywać. Bardzo sympatyczny człowiek, z dużym poczuciem humoru i tworzący
Parowar Facetaskończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie jeść! A tymczasem czytajcie
GRUBY WAŁEKnieco. Przyjrzałam się wszystkim...ale głównie dwóm rodzajom oddalam serce- a jeden szczególnie przypadł mi do gustu. Moja ulubiona to Love- Ten aromat: wyrocznia dla zmysłów. Smak granatu: orzeźwiający. Miłość: intensywna. Pozwól się oczarować limitowaną edycją "LOVE" od TEEKANNE i delektuj się wyjątkowymi, wykwintnymi chwilami. Kolejna to Broncho ! Delikatna mieszanka kopru włoskiego, szałwii oraz tymianku, która delikatnie koi gardło
Z Kuchni Do Kuchnicukinią, papryką i jabłkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Sałatka z burakiem
Moja smaczna kuchniastopni i piekę przez godzinę. Co 10-15 minut mieszam granolę, by się nie przypiekła. Studzę i przekładam do słoja. Podaję z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami, np. granatem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajawaniliowa owsianka z wegańskim białkiem z grochu i granatem~ Chciałabym przedstawić Wam odżywkę białkową dla wegan/osób wykluczających laktozę z diety. Jest to białko z grochu Shape It . Kilka dni temu przyszła do mnie paczka zawierająca wcześniej wspomnianą odżywkę wraz z saszetkami aromatyzującymi i słodzącymi porcję białka. Shape It to produkty stworzone z myślą o aktywnych kobietach. Na stronie internetowej
breakfast of dreamsramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Polecam! Składniki: 1 bułka bilka/chałka 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki masła owoce sezonowe: banan, borówki, granaty syrop klonowy/cukier puder/miód Wykonanie: Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka, dodać mleko i cukier. Bułkę obtoczyć w roztrzepanym jajku. Czytaj dalej... Artykuł Tosty francuskie pochodzi
Pasja SmakuSmacznego! Jeśli lubicie smak mango to polecam: SAŁATKA Z MANGO GRANATEM I SERKIEM RICOTTA
potrawyregionalne