granat - 3120 przepisów (strona:159/208)

81 pomysłów na ciepłe kolacje 455

pomidorach Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia

Moja smaczna kuchnia
Atayef - libańskie placuszki 182

strony i dzięki temu na wierzchu widać charakterystyczne dziurki a potem zlepia na górze, nadziewając wnętrze serem. Przepis pochodzi z książki Samar Khanafer "Humus, za'atar i granaty". Atayef - libańskie placuszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 266

pastą tahini, doprawiamy według własnego smaku – sokiem z cytryny, delikatniej solą, mocniej – kuminem i papryką, dodajemy kremowości odrobiną oliwy. Posypujemy drobno usiekaną natką pietruszki lub miętą, dla ozdoby – ziarnami granatu. Podlewamy pastę dookoła oliwą lub dobrym nierafinowanym olejem. Z czym jeść baba ghanoush? Tak jak hummus – jako przystawkę ze świeżymi warzywami, z chlebkiem naan lub pita . Z grillowanym mięsem, obok

Karo in the Kitchen
Leśny mech z masą jogurtową 178

wlewamy rozpuszczoną galaretkę ( letnia woda, około 1/3 wody na opakowanie), miksując do połączenia się składników. Kolejność składania ciasta 1 część placka – masa – 2 część placka – masa – rozdrobione ciasto – pestki granatu  Produkty, mogą Państwo znaleźć  https://biogo.pl/ Serdecznie polecam i zapraszam

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
38 najlepszych pomysłów na kasze 236

gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl truskawkowo

Moja smaczna kuchnia
Omlet z ricotty i mascarpone - mój faworyt. 156

Samo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego?  - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy

Poranek na słodko
Wegański tofurnik z persymoną i nerkowcami! 161

Wegański tofurnik z persymoną podany z siekanymi raw nerkowcami, orzechami cedrowymi i pestkami granatu WEGAŃSKI TOFURNIK KOKOSOWY /przepis własny/ /1 porcja/ 350 g tofu naturalnego 25 g mąki kokosowej łyżka wegańskiego zamiennika jajka w proszku + 2 łyżki mleka roślinnego (można spróbować z "jajkiem chia" lub po prostu dodać łyżkę lnu mielonego) szczypta soli kopiasta łyżka wiórek kokosowych kilka kropel ekstraktu

Poranek na słodko
Budyń z kaszy jęczmiennej. 187

Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle *** MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ /PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem

Poranek na słodko
Babeczki z kaszy jaglanej! 150

Kokosowe babeczki z kaszy jaglanej z czekoladowymi kamyczkami i pestkami granatu KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE /przepis własny/ 180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka) łyżka mąki kokosowej łyżka mąki pszennej łyżka budyniu śmietankowego Delecta jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu klonowego szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Delecta łyżeczka oleju kokosowego kamyczki czekoladowe Decorada Delecta Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami

Poranek na słodko
Placki z kaszy gryczanej na przebudzenie mocy... i życzenia! 179

dań. Do zrobienia zostały już tylko krokiety, barszcz i sałatka jarzynowa. Kasztanowe placki z kaszy gryczanej i awokado podane z serkiem naturalnym,  bananem, pomarańczowym sosem czekoladowym i pestkami granatu Pojawię się tutaj zapewne dopiero po Świętach, także już teraz pragnę złożyć Wam życzenia: Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia

Poranek na słodko
Jaglanka dodająca energii i proszek z Sango! 141

Kasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango ,  prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem Sango ... co to takiego?  Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów. Ja używam sproszkowanego koralowca firmy

Poranek na słodko
Makaron z serem. Klasycznie? Ależ skąd! Czyli KitKat z Japonii i dżem z guawy. 135

twarogu sernikowego łyżeczka pasty waniliowej jajko łyżka dżemu z guawy 25 g budyniu waniliowego (proszku) olej kokosowy do natłuszczenia naczynka + KitKat o smaku zielonej herbaty Matcha + pestki granatu + pestki dyni  Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.  Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć. Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, dżemem

Poranek na słodko
Podwójnie czekoladowe płatki owsiane na mleku. 124

Podwójnie* czekoladowa owsianka z mieszanką ziaren z malinami Verival,  bananem, prażonymi orzechami włoskimi i pestkami granatu PRZEPIS ----> * gotowana na czekoladowym mleku sojowym z paskiem mlecznej czekolady PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA /przepis własny/ 55 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne) 10 g mieszanki ziaren z malinami 450 ml czekoladowego mleka czekoladowego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli

Poranek na słodko
Organiczne produkty Lemberona. 191

rożnych serii: - chipsy kokosowe - dzikie migdały - oliwę extra virgin - sycylijskie pistacje - prażone migdały z solą - płatki sojowe - płatki z alpejskiej gryki - prażone i solone pestki dyni (!) - suszone pestki granatu (!) - suszone liczi (!) - orzechy nerkowca - morelowy chutney z imbirem, jagodami goji i berberysem - tybetańską mieszankę owoców i orzechów Po spróbowaniu wszystkich, nie mogę stwierdzić inaczej - te produkty są po prostu idealne! Właściwie

Poranek na słodko
Omlet na weekendowe śniadanie! 181

mieszaniny ziół suszonych  - oliwa z oliwek + masło do smażenia ponadto: - 150 g pstrąga wędzonego -  francuski ser pleśniowy Bleu Village- dostępny w sklepach Lidl - 2 garście rukoli - 1 granat - jabłuszka kaparowe Wykonanie: Jajka wybij do miski i zacznij je mieszać albo rózgą albo widelcem. Jajka powinny zrobić się "luźne" tzn. ich struktura powinna przyjąć formę jednolitej lejącej się masy

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania