łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Dekoracja: 100 g czekolady mlecznej 50 g śmietanki 18% piernikowe choinki pestki granatu wiórki kokosowe ozdoby z białej czekolady Helio zielone gałazki Sposób przygotowania: Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać z masą makową. Białka oddzielić
Gosia gotujeostudzenia. Przecedzić przez sitko i ponownie podgrzać przed podaniem. Po staremu Składniki: 0,93 l czerwonego wina 56 g mielonego cynamonu 28 g imbiru 14 g anyżu 14 g granatu 14 g gałki muszkatołowej 14 g kardamonu 1/2 g szafranu cukier lub miód Wykonanie: Wszystkie składniki (bez cukru lub miodu) podgrzać, a następnie przecedzić i dosłodzić do smaku
zadanie-gotowanienowy rodzaj. Oprócz tradycyjnych w śmietanie i w oleju w tym roku będą śledzie w cydrze. Z dodatkiem bakalii od Bakallandu i ostatnio mojej ulubionej żurawiny w soku z granatu. Polecam taką kombinację. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZdecydowanie beza należy do moich ulubionych deserów czy ciast. W tamtym roku próbnie upiekłam pavlovę w kształcie wianka i był to strzał w dziesiątkę. Wersję w czerwonej kolorystyce z granatem i rozmarynem znajdziecie tutaj , to jeden z chętniej odwiedzanych przepisów na blogu. W tym roku postanowiłam przygotować również wianek bezowy, dobrałam do niego krem cytrynowy i ozdobne owoce miechunki, które
Gotowanie i blogowaniekarmelowego piwa lub pół na pół portera i coli (użyłam ciemnego piwa miodowego) 100 g miękkiego masła (użyłam 50 g roztopionego masła) 50 g melasy (użyłam kwaskowatej melasy z granatów) 50 g cukru muscovado 18 g soli 1 łyżka gorzkiej pomarańczy w proszku (skórkę z pomarańczy starłam dzień wcześniej i ususzyłam) 1 łyżka mielonego kardamonu 1 łyżka mielonego imbiru
Weekendy w domu i ogrodzieśledzi. Przyjemna praca z łyżeczką, bądź widelcem zostanie wtedy wynagrodzona bogatym smakiem. Z przepisów polecam wam także śledzie po kaszubsku . Możecie także spróbować mojego przepisu na śledź z granatem . Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie pod pierzyną 3 podwójne marynowane płaty śledziowe 3 kartofle 3 marchewki 3 jabłka szara reneta 2 jajka ugotowane na twardo cebula
Kuchennyviral.plprzejmujcie się, jeśli babka popęka z wierzchu - i tak na stole postawicie ja "do góry nogami" Po wystudzeniu polać lukrem królewskim i udekorować żurawiną w cukrze lub ziarenkami granatu
Kulinarne InspiracjeKoronka jest jak najbardziej jadalna, ze specjalnej pasty, którą wypełnia się formę, suszy i następnie z niebywałą delikatnością z tej formy wyciąga. Efektu dopełniły żywe kwiaty i pestki granatu. Tort bardzo mi się spodobał, choć teraz patrząc na niego, kilka rzeczy zrobiłabym inaczej. Po nieprzespanej nocy i tygodniu stresów myśle , że fajnie jest wyznaczać sobie cele - podnosić
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktutaj. Polecam wam także do tego dania garnki ceramiczne, które zobaczyć możecie także w tym miejscu . Z przepisów rybnych polecam wam śledzia po kaszubsku , a także śledzie w granatach z sosem koperkowym . Zobacz mój film z przygotowania ryby po grecku Składniki – ryba po grecku 8-10 filetów z mintaja 2 marchewki, pietruszka i pół selera 2 duże cebule
Kuchennyviral.plkolendrą. Składniki: Kostka tofu; Listki kolendry; Mąka kukurydziana; Sos sojowy 2 łyżki; Olej sezamowy 2 łyżki; 1 łyżeczka syropu z agawy; 2 ząbki czosnku; Olej kokosowy do smażenia; Sezam; Granat; Sól. Wykonanie: Tofu wyjąć z opakowania i wycisnąć z niego sok, najlepiej papierowym ręcznikiem. Kroimy tofu w kostkę, otaczamy mąką kukurydzianą i solimy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy
Smaki Przyprawy i Kolorysuchej patelni. Moja rada: wrzućcie wszystko to możliwie największej miski, a mieszajcie poprzez potrząsanie miską, żeby nie potrzebnie nie „szmacić” składników. Smacznego! ps. Te klika pestek granatu do dla bajeru do zdjęcia Artykuł Surówka z roszponki, gruszek i pomarańczy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado. Synek ostatnio przysłał mi z Niemiec paczkę, w której oprócz słodkości znalazłam kilka sztuk różnych owoców: awokado, mango i granat. Bardzo mnie te produkty ucieszyły, będą to dodatki do sałatek. Jest listopad, a za oknem oszronione dachy bo jest mróz, więc postanowiłam przygotować pyszną, słoneczną sałatkę. Jednym z jej składników było awokado. Sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstarta z połowy limonki łyżeczka oleju Wielkopolski Rzepakowy z Kokosem łyżeczka wiórków kokosowych olej Wielkopolski Rzepakowy z Kokosem do smażenia dodatkowo: dowolne egzotyczne owoce na sałatkę (np. pomarańcza, ananasy, granat, melon) wiórki kokosowe do posypania Mleczko kokosowe miksujemy z ananasem, jajkiem, cukrem, olejem i skórką z owoców. Dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy na gładkie ciasto. Jabłka obieramy, kroimy
Mienta bloggotowców” można skorzystać. Na koniec na pewno jesteście ciekawi jak wygląda mój jadłospis na takiej diecie. Poniżej przykładowe menu na cały dzień: · Śniadanie: Chia pudding kokosowy z granatem Komentarz dietetyka: Antyoksydanty oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3, stymulują przemianę T4 w T3 w wątrobie działają przeciwzapalnie, są bardzo ważne w chorobach autoimminlogicznych II śniadanie: Kanapka
Kulinarne Inspiracjewarstwa fioletowa: 4 łyżki borówek 3 łyżki jagód 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka miodu warstwa różowa ciemna: mały gotowany burak (ok. 80g) garść malin (ok. 60g) 2 łyżki pestek granatu warstwa różowa jasna: 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka 6-7 truskawek (ok. 90g) łyżka jogurtu greckiego na wierzch: 20 g płatków Lubella Mlekołaki […] Artykuł Warstwowe śniadanie ombre
Mienta blog