dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl w sobotę! W ubiegłym roku zrobiłam kilka takich koktajli, pierwszy z nich to z płatkami owsianymi i pestkami z granatu, kolejny koktajl z ananasem, z wyczuwalnym smakiem korzennych przypraw . Zachęcam Was do miksowania także teraz, zresztą przez cały rok warto! Na zdrowie! Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki
Moja smaczna kuchniaKiwi zaś w paski, a później ćwiartki. Banany pokroić także w paski, winogrona na połówki, a pomarańcz i grejpfrut podzielić na średniej wielkości cząstki. Wymieszać. Dodatkowo całość można posypać granatem (jego nasionami) jeśli ktoś lubi ten owoc
Karola gotujedostaniecie tu byle jakiej kawy tylko specjalnie wybrane ziarna, ekstra zamawiane herbaty o różnych smakach. I w ogóle smaki odgrywają tu bardzo ważną rolę: imbir, mleko kokosowe, chilli, granat, czerwony pieprz itd. Połączenia w każdej wariacji kolorystycznej i smakowej. Na pewno nie można się tu nudzić. Hasło na dziś Dodatkową zaletą tego miejsca jest to, że walczy o lokalny rozwój
RelaxtimeTajlandii nie mogę nie wspomnieć o tajskich owocach. Pyszne, soczyste, słodkie… Nigdy nie jadłam tak słodkich ananasów, tak soczystego i intensywnego w smaku mango… Na uwagę zasługują również arbuzy, granaty, smocze owoce, langsaty oraz śmierdzące, ale mimo to pyszne duriany i jackfruity. To tylko garstka spośród dostępnych tam owoców. Możemy je kupić w całości, lub gotowe do jedzenia - obrane
Zawsze głodna!Kurczaka podałam z pokrojoną w słupki marchewką i skorzynerą, skropioną oliwą, solą i tymiankiem, pieczoną przez 20 min razem z kurczakiem, Dla dekoracji i dodatkowego akcentu smakowego dodałam ziarenka granata
W kuchennej krainienajlepsze: pure z dyni, z jarmużem rażonymi pestkami słonecznika z surowym topinamburem oraz z rukwią wodna. Pstrąg na pure z kalafiora z prażonymi nerkowcami. Beza włoska z granatem. Serdecznie dziękuję Fairy Polska za możliwość uczestnictwa w warsztatach. Za wspaniałe dania. Wspaniałą atmosferę. Pozdrawiam wszystkich uczestników
AZgotuj!szklanki nasiona quinoa ( u mnie Naura ) 1,5 szklanki chudego mleka lub napoju roślinnego ( u mnie napój migdałowy ) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka ciemnego kakao orzechy włoskie pestki granatu Wykonanie: Nasiona quinoa opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i przełożyć do garnka. Zalać mlekiem lub napojem roślinnym. Dodać cukier trzcinowy i kakao - wymieszać. Ganek przykryć pokrywą i gotować komosę
kolorowotorcikowodrążyć i się czepiać. Przepisy proste, książka w sumie fajnie napisana, więc idealna na prezent dla kogoś, kto zaczyna przygodę z gotowaniem. Samar Khanafer „Hummus, za’atar i granaty” – język polski Książka uczestniczki programu Master Chef. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, jednak w miarę czytania pochłaniały mnie smaki i zapachy Libanu. Co prawda cały czas się upieram
ladykitchenśniadanie. Do gotowej kaszy wystarczy dodać ulubione owoce i śniadanie mamy gotowe. SKŁADNIKI 4 łyżki kaszy kuskus , ½ szkl. mleka, 1 łyżeczka cukru kokosowego , dowolne owoce: np. banan, jagody, granat WYKONANIE Mleko zagotowujemy lub podgrzewamy w mikrofalówce. Gorącym zalewamy kaszę, przykrywamy spodkiem, odstawiamy na 5 min aż kasza wchłonie płyn. W tym czasie obieramy i kroimy owoce, które dodamy
słodki bratekcoś szybkiego do kawy robię tę tartę .Nie trzeba schładzać ciasta przed pieczeniem i tak wychodzi cudownie kruche ,czekoladowe i pełne jabłek i orzechów. Po upieczeniu dodałam owoce granatu ,pycha. Składniki : 1 , 1/4 szklanki mąki orkiszowej 2 łyżki cukru ciemnego 1 żółtko 2 łyżki kakao 125 g zimnego masła ,pokrojonego na mniejsze kawałki 3 łyżki lodowatej wody szczypta soli Dodatkowo
Ladylaura.kuskus mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Owoce to już sprawa gustu, smaku lub tego co akurat mamy. Ja miałam truskawki, kiwi, pomarańcze i pestki granatu. Te większe kroimy w grubszą kostkę, aby były wyczuwalne. Do kuskus dodajemy sok z cytryny, on nada nam takiej lekkiej ostrości. A następnie wsypujemy owoce, mieszamy i gotowe. Można zjeść
Dieta moja pasjabyła u góry. Powoli i delikatnie zsunąć omlet na patelnię. Smażyć jeszcze chwilkę. Ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder, wymieszać. Na usmażony omlet położyć śmietanę i posypać owocami granata. Złożyć delikatnie na pół. Można polać omlet dowolnym ulubionym jogurtem. Thermomix – do naczynia miksującego założyć motylek, dodać białka i szczyptę soli, ubijać 3 minuty, obroty 3,5 -wyjąć białka
Kuchnia Pokoleńgruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Koktajl
Moja smaczna kuchniadojrzałych pomidorów (obranych ze skórki i pokrojonych na cząstki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej kawałeczek (ok. 2 cm) kłącza imbiru 1 owoc granatu 1 awokado Przyprawy: ¼ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki kurkumy szczypta curry sól morska do smaku ½ łyżeczki suszonego oregano ½ łyżeczki nasion czarnuszki do dekoracji olej kokosowy do smażenia ½ l gorącej wody Wykonanie: W rondlu
Kuchnia u KrysiCiasto powinno mieć ładny złoty kolor. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy na kratkę. ----- Podobne: Pleśniak ze śliwkami Ciastka "żabie mordki" Jaglana szarlotka ze śmietaną Po przeczytaniu "Zupy z granatów" Marshy Mehran wiedziałam, że po kolejną część też sięgnę. Książka pt. "Woda różana i chleb na sodzie" napisana jest przez Marshę Mehran w podobnej konwencji. Tym razem akcja toczy się
Weekendy w domu i ogrodzie