ROTE GRUTZE czyli kisiel z czerwonych owoców z winem

ROTE GRUTZE  czyli kisiel z czerwonych owoców z winem

ROTE GRUTZE czyli kisiel z czerwonych owoców z winem

 duży słoik wiśni drylowanych /ok 750 g 1/3 szklanki suszonej żurawiny- mogą być też powidła 1/3 szklanki rodzynek 200 ml wytrawnego czerwonego wina 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml soku z drylowanych wiśni 1 łyżka przyprawy do grzańca sok i skórka z połowy pomarańczy 1/4 łyżeczki chilli  kwaśna śmietana Połowę wina mieszamy z mąką ziemniaczaną. Resztę wina wlewamy do garnka, dodajemy sok wiśniowy,  przyprawę korzenną, sok i skórkę z pomarańczy. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.