nich aromatu). Miętę wraz z resztą składników wrzucamy do malaksera i miksujemy do czasu uzyskania zwartej konsystencji. Takim kremem możemy wyłożyć wierzch (ostudzonego!) twarogowca. U mnie dodatkowo obsypany ziarenkami granatu i truskawkami. Smacznego
Be Fit Be StrongJarmuż myjemy, osuszamy i usuwamy twarde łodyżki. Kiwi pozbawiamy skórki, a banana kroimy w kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Ozdabiamy ziarenkami granatu i plasterkiem cytryny. *dobrze jest użyć domowego soku jabłkowego, jeżeli jednak nie mamy takiej możliwości można skorzystać z kupnego (o dobrym składzie jest np. Tarczyn) 2. Koktajl jarmużowy z pomarańczą
Be Fit Be Strongopakowanie sera z niebieską pleśnią 2 łyżki orzeszków pinii lub pestek słonecznika (można pominąć) sos: 1 łyżka miodu 2 -3 łyżki octu balsamicznego ( u mnie z aromatem owoców granatu) 1 -2 łyżki oliwy z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Szpinak dokładnie umyć, pozbyć się łodyg i porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu umieścić w małym słoiczku i potrząsać aż do otrzymania
DefinicjaSmakukoloru. To jakie barwniki wybierzecie zależy tylko od Was :) Natomiast drugi sposób to naturalne barwniki można je uzyskać np. w taki sposób: żółty - kurkuma lub szafran różowy - sok z granatów, sok z buraków brązowy- kakao lub karob zielony - zmiksowana na pastę mięta lub bazylia fioletowy - pure jagodowe pomarańczowy - sok z marchwi JAK NANIEŚĆ LUKIER NA PIERNIKI? W sklepach można znaleźć
DefinicjaSmakuktóre utworzą na tarcie wzór zebry. Gotową tartę wstawić na minimum 3-4 godziny do lodówki, najlepiej na całą noc. Podawawć samą lub z ulubionymi owocami - maliny, borówki, granat. Smacznego
DefinicjaSmakułasny; współpraca z marką Winiary;/ 2-3 porcje 1 opak. galaretki Winiary o smaku limonki i trawy cytrynowej (Smak Bali) 1 opak. galaretki Winiary o smaku ananasa i granatu (Skarb Mauritiusa) 1 opak. galaretki Winiary o smaku mango i marakui (Klejnot Hawajów) bita śmietana ** ulubione owoce (u mnie morele i truskawki) Każdą z galaretek rozpuszczam w 1 1/3 szklance wody
W kuchni Karmel-itkikwaśnej śmietany i koperku. Spróbowałem i aż mi kapcie spadły! Ciasto idealnie zrobione, mięso doprawione w punkt. Wow! A na koniec jeszcze deser. Ja zamówiłem ciasto z bezą, posypane granatem (była też wersja z kiwi). Bałem się. Beza jest słodka, a to zdecydowanie nie mój smak. I co? Otóż wcale nie była słodka, była idealna! Ciasto
Marder&Marder Manufacturepiękny i naturalny zielony kolor i smak szpinaku zupełnie nie jest wyczuwalny. Ja dziś postanowiłam przygotować ciasteczka w nieco zmienionej formie i to nie z owocem granatu tylko z truskawką. 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanka mąki pszennej ½ szklanki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ opakowania budyniu śmietankowego 200 ml kremówki 1 śmietan
Jadło i czytadłoniedojrzałe renklody dojrzałe jabłka pomarańcze Owoce ubogie w pektynę - zawsze potrzebują dodatku kwasu, pektyny lub obydwu składników: wiśnie czereśnie gruszki truskawki borówka amerykańska późna rabarbar bez dziki figi guawy granaty* *informacje o ilości pektyn w owocach znalazłam na portalu www.skarbywsloikach.com Frużelina malinowa Frużelina borówkowa Przepis znalazłam na stronie www.mojewypieki.com
Mania Wypiekaniaprzygotowałam dla siebie pyszną owocową sałatkę z granulowanymi otrębami śliwkowymi. Znalazło się w niej między innymi ulubione ostatnio przeze mnie mango i kiwi. Do tego pomarańcza, banan i pestki granatu. Całość doprawiona delikatnym sosem na bazie jogurtu greckiego i soku ananasowego. Polecam.” Czytaj więcej
Wiem co jemLekki jak puch i delikatny jak pianka torcik śmietankowy z pestkami granatu i nową galaretką o smaku Pink Margarita przygotowany specjalnie na konkurs z tropikalnymi galaretkami Winiary. Z chwilą ogłoszenia tego konkursu od razu pojawił się w mojej głowie pomysł na ten torcik. Zamówiłam więc specjalną silikonową foremkę "Stokrotka" w kształcie kwiatka i obmyślałam jak technicznie to wykonać
Wiem co jemomlet z mąki kokosowej z orzechową philadelphią milka i granatem~ Ferie rozpoczęte najlepszym omletem na świecie! Nie wiem tylko, kiedy go powtórzę, bo właśnie skończyła się mąka kokosowa :c Postaram się, aby te ferie były jak najlepsze! W pierwszym tygodniu trochę popracuję, bo zapisałam się na trzy dni dodatkowych praktyk, żeby nabić sobie ekstra godziny (w wolny dzień
breakfast of dreamspłatki jaglane z puree dyniowym, granatem i Nutellą ; zielona herbata jaśminowa ~ Niedawno ponownie kupiłam płatki jaglane. Nie jadłam ich całe wieki! Cudownie było przypomnieć sobie ten delikatny smak... ;) Jednak nie powinnam była się sugerować instrukcjami na opakowaniu i ugotować je po swojemu, bo jednak wolę bardziej gęste :) P.S. Ten kto śledzi blogowy instagram już wie, że upiekłam dyniowy sernik...przepis
breakfast of dreamsmarchewkowy piernikowy krem z płatków ryżowych z granatem i prażonymi słupkami migdałów ; herbata pomarańcza-czekolada ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków ryżowych Piątnica ~1 1/2 szklanki mleka (u mnie roślinne) ~cukier/stevia do smaku ~łyżeczka przyprawy do piernika ~duża ugotowana marchewka (ok. 100g) ~szczypta soli W garnuszku zagotować mleko, wsypać płatki i gotować aż wchłoną całe mleko. Wymieszać z cukrem/stevi
breakfast of dreamsbiałkowy waniliowy* krem jaglany z granatem (także w środku)~ *z dodatkiem waniliowej odżywki białkowej Jakie to szczęście że ten tydzień w końcu się skończył! Myślałam, że nie dam rady...Tyle sprawdzianów, wszystkiego. Dzisiaj już ostatni, ufff. I miesiąc praktyk...Od szkoły owszem odpocznę, ale na praktykach też lekko nie jest. Mam nadzieję, że uda mi się wziąć ostatni tydzień wolny
breakfast of dreams