pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Paprykę i seler naciowy umyć i drobno pokroić. Do cebuli dodać kurczaka i dusić razem przez kilka minut. Można podlać wodą. Dodać paprykę i seler. Dusić przez chwilę i wlać śmietankę. Sos gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Ewentualnie zagęścić. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą i ulubioną surówką
Ze smakiem i z pasjąbędą stygnąć posklejają się i nie da się ich rozdzielić. Następnego dnia można je odsmażyć lub wrzucić do gotującej się wody na parę minut (chociaż u mnie zjedliśmy wszystkie na raz😉 ). Nadal są przepyszne! ============================================================ Farsz mięsny: Ugotowane mięso z kurczaka Cebula (do smaku – ja dałam 2 średnie na 400g kurczaka) Olej kokosowy Sól, pieprz Opcjonalnie: czosnek Przygotowanie
Jak gotować i nie zwariowaćpiersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli czosnek granulowany, bazylia, papryka ostra mielona 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej Kurczaka kroimy w kawałki, paprykę w kostkę natomiast cebulę w półksiężyce. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy i posypujemy przyprawami. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu - odcedzamy i mieszamy razem ze składnikami z patelni. Smacznego
Moje-pitraszeniebutelki) 3 łyżki octu winnego, jabłkowego lub spirytusowego majeranek ziela angielskie sól pieprz liście laurowe czosnek Mięso z kurczaka pokroić, flaki wypłukać. Warzywa obrać, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wstawić na ogień, dodać flaki i mięso. Gotować do miękkości. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki, wodę z ogórków i przyprawić, dodać czosnek. Na końcu wlać śmietankę, zagotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakostkę. Na tej samej patelni rozpuścić drugą łyżkę masła i podsmażyć przez kilka minut pokrojoną dynię. Dodać do kurczaka w garnku. Do garnka wlać mleko kokosowe, sproszkowaną paprykę, granulowany czosnek, sól i kmin rzymski i postawić na małym ogniu. Gotować przez około 20 minut (aż dynia zmięknie). Podawać z ugotowanym ryżem
BullioZapraszam na pyszne szaszłyczki z dwóch składników. Mięsko zamarynowane w jogurcie jest niezwykle soczyste i fajnie komponuje się z cukinią. składniki: 700 g piersi z kurczaka
Monia miesza i gotujeSałatka powstała specjalnie dla mężusia. Uwielbia czarne oliwki i ser pleśniowy więc stworzyłam dla niego pyszną kompozycję z tymi składnikami. składniki: 300 g piersi z kurczaka
Monia miesza i gotujeCebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy posiekane 2 ząbki czosnku i smażymy dalej. Pierś z kurczaka kroimy w duże kawałki doprawiamy solą, pieprzem, papryką i dodajemy do cebuli. Całość razem smażymy przez około 15 min. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 min. Odcedzamy i dodajemy do reszty. Wlewamy wywar, dodajemy śmietanę i całość dusimy
Pan i Pani Smith w kuchniobsmażam z każdej strony. Zalewam wrzątkiem i duszę 30 minut. Po tym czasie dodaję pieczarki i papryki. Gotuję jeszcze 15 -20 minut, do miękkości. Na koniec zagęszczam delikatnie skrobią, wymieszaną w małej ilości wody. Doprawiam do smaku. SMACZNEGO!!! Kurczaki wchodzą do akcji, kliknij po świetne przepisy (KLIK) :) Tradycyjnie zachęcam do zapoznania się z ofertami i promocjami
Takie tam pichcenieziemniaków 4 skrzydełka natka pietruszki włoszczyzna 4 łyżki śmietany sól i pieprz Opcjonalnie : śmietana (ulubione przyprawy) Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka włożyć do garnka razem z okrojoną wcześniej włoszczyzną. Zalać wszystko ok 2 litrami wody. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować na małym ogniu ok 30-40 minut. Następnie przecedź (skrzydełka i marchewkę przełóż do miseczki). Do bulionu
The Sweet Damselpodudziach. Spinamy ją szpikulcami do szaszłyków (jak na zdjęciu). Następnie z obu stron nacieramy przyprawą Knorr "do złotego kurczaka". Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem 50 minut, a następnie 15 minut bez przykrycia. Fasola szparagowa: gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Sezam prażymy na suchej patelni, a następnie zdejmujemy go z patelni. Ugotowaną fasolkę przesmażamy
Marder&Marder ManufactureDoskonale smakuje za świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 5 nóg z królika, 1/2 kg boczku surowego wieprzowego, 30 dag wątróbki z kurczaka, 1 marchewka, 1 cebula, 4 jajka, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Nogi z królika, boczek, wątróbkę oraz marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości. Mięso, marchewkę i cebulę mielę przez maszynkę do mielenia
Tradycyjna kuchnia Kasismaku ? Nie wszyscy wiedzą, że istnieją sposoby, aby się tych objawów skutecznie pozbyć. Wystarczy do wody, w której gotujemy brukselkę dodać trochę mleka, piętkę chleba lub szczyptę cynamonu :) Zapraszam zatem na zapiekaną brukselkę z kalafiorem, a pierś z pieczonego kurczaka to dziś tylko dodatek (o tym innym razem). SKŁADNIKI: 10-15 brukselek kilka różyczek kalafiora 1 łyżka masła 1 ząbek
Kuchnia w opałachrondelku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Wrzucamy pastę curry i smażymy 1 minutę. Dodajemy mleko kokosowe i kurczaka, doprowadzamy do wrzenia. zmniejszamy ogień, dodajemy ziemniaki, orzechy (kilka zostawiamy do przybrania), anyż, liście laurowe, puree z tamaryndowca i cukier. Gotujemy 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Jeżeli odparuje za dużo mleka, możemy dodać trochę wody - ziemniaki powinny przez cały czas
Tajskie smakikalafior, 2 sztuki marchew, - do smaku maggi, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - ile potrzeba śmietana gęsta wywar z kurczaka zagotować i dodać umyte brukselki - większe podzielić na połowę a małe w całości dodać umyte różyczki kalafiora i pokrojoną marchew gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu do smaku doprawić pieprzem i maggi podać zupę gorącą ze śmietaną gęstą
W Mojej Kuchni Lubię