danie robiłam podczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam danie gorąco. Do tego jest przepyszne a miny zajadających bardzo zadowolone. Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoich ulubionych zup i wspomnienie smaków z dzieciństwa. Zupa ogórkowa z ryżem Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 2 woreczki białego ryżu 2 marchewki 6 ogórków kiszonych 1 korzeń pietruszki 1/4 dużej cebuli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, dodajemy obrane marchewki i pietruszkę oraz obrane kiszone ogórki, wcześniej pokrojone w kostkę, mieszamy i gotujemy
Moja smaczna kuchniaczarny pieprz, 1 ząbek czosnku, szczypta kurkumy, lubczyk Na oliwie zeszklić cebulę posiekaną w kostkę następnie podsmażyć pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i czosnek. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Podsmażyć chwilę, około10 minut. Dodać śmietanę i tarty zółty ser. Gotować do jego rozpuszczenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą kurkumy Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu
MarciochaKucharzyzrobić taki gulasz, a że mam bujną wyobraźnię to czytając przepis od razu go widziałam, jak się gotuję i jak smakuje:) Smak i zapach tego dania przebija wszystko. Moja familia również była pod wrażeniem . Polecam, naprawdę warto :) Składniki: 1 kurczak 1 marchew 1 cebula 2 papryki czerwone 100 g pieczarek 100 g oliwek marynowanych 4 łyżki oliwy
Bea(u)ty kitchenśrednia marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera 2 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz sól majeranek skrzydełko z kurczaka woda Sposób przygotowania: Na noc fasolę zalewamy wodą, aby napęczniała. Następnego dnia przepłukujemy ją w zimnej wodzie. Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kolejno dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa i skrzydełko. Gotujemy ok. 10-15 minut
Truskawkowa Fiestaumyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek KROK 2: Zmniejszyć ogień, dolać śmietankę i chwilę gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając Doprawić do smaku, po czym dodać ser pokrojony w kostkę, dokładnie wymieszać
smacznieinatematsmażenia Wykonanie: Opłukany filet kroimy w kostkę i przyprawiamy. W garnku podgrzewamy bulion do momentu zagotowania. Kawałki kurczaka lekko smażymy z obu stron na patelni, po czym wrzucamy je do wrzącego bulionu. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy i gotujemy przez 15 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę lub talarki marchewkę, posiekany koper oraz groszek. Gotujemy do momentu, aż warzywa
KasiekGotujekaszą i byłam bardzo jej ciekawa. Kasza bardzo nam zasmakowała, jest bardzo pożywna i szybko się ją przygotowuje, gotowałam ją ok 8 minut. Na pewno zagości na naszym stole ponownie. Ugotowaną kaszę podałam razem z warzywkami jako dodatek do pieczonego kurczaka. składniki: 8 kawałków kurczaka, ja dałam udka skórka otarta z jednej cytryny 3 łyśki soku z cytryny 1 łyżka
Monia miesza i gotujeangielskie,pieprz, sól,2 łyżki margarynyok. 3 łyżki śmietany1 łyżka mąki pszennejbazylia albo natka pietruszki Kurczaka umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i zagotować. Wyłowić szumowiny. Dodać obrane i umyte warzywa. Całość gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. W drugim garnku rozpuścić margarynę, dodać pokrojone
Bon Appetit Małgorzatypieprz ulubione przyprawy (ja dodaje: czosnek, paprykę słodką, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, lubczyk, przyprawa do kurczaka)olej do smażenia Kotlety Sojowe - Sposób przygotowania:Zagotować 3/4 l wody. Wrzucić kostkę bulionową, przyprawy, dokładnie wymieszać i wsypać kotlety sojowe. Gotować pod przykryciem do miękkości ok. 10 minut.Po tym czasie wyjąć je i lekko odsączyć(wywaru nie wylewamy
Słodka StronaKolejnym przystankiem na mapie Europy jest Francja- kolebka sztuki kulinarnej. Ojczyzna mistrzów kuchni, których nazwiska na zawsze zapisały się w historii kuchni światowej, a także prostych
Smakowity Blog Kulinarnygarnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Wylewamy całą wodę, płuczemy garnek i ponownie umieszczamy w nim kurczaka. Dodajemy marchewkę, czosnek, cebulę, imbir, liść laurowy i łupinki. Zalewamy wodą lekko ponad poziom składników. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym lub średnim ogniu (zupa powinna lekko bulgotać) przez 2 - 2,5 godziny. 3. Zupę przecedzamy, doprawiamy solą
Tajskie smakiziemniaki, 1/2 kg fasolka żółta, 2 łyżeczki papryka ostra, - do smaku maggi, - do smaku śmietanaszyje kaczki i serca kurczaka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać wlać nową wodę 5 litrów, dodać ziele angielskie, liście laurowe i vegetę gotować do miękkości szyjek i serc - gotowe szyje wyjąc z garnka i obrać z nich mięso do wywaru wsypać zmiksowaną
W Mojej Kuchni Lubięgrzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodającw tym czasie posiekany szczypiorek.Podajemy z makaronem razowym - mogą być świderki
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki (3 porcje): 500 g wątróbki drobiowej 250 ml maślanki 2 łyżeczki cukru 500 g malin 150 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki octu
My Culinary Art