jeden z naszych ulubionych obiadów. Przygotowuję ją bardzo często, dlatego postanowiłam nieco urozmaicić moją podstawową wersję. Przeglądając przepisy na lasagne ze szpinakiem, praktycznie zawsze występuje on w kombinacji z kurczakiem i białym sosem. Ja zachęcam do wypróbowania mojej wersji, zbliżonej do oryginały, czyli z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Połączenia nie byłam pewna, jednak ku mojemu zaskoczeniu wszystko idealnie się(...)cebula się zeszkli i smaki się połączą. Dodajemy pomidory z puszki. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat i pokrojone drobno pomidory suszone. Gotujemy sos, aż się zredukuje i zgęstnieje. Pod koniec duszenia dorzucamy pokrojone drobno oliwki i keczup. Doprawiamy sosem sojowymi, sosem worhestershire, pieprzem, solą, cukrem i ziołami. Z solą należy uważać, gdyż
Mania Gotowaniakurczaka (bez skóry) 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 mały por 5 ziemniaków 1 liść laurowy 3 ziela angielskie przyprawa uniwersalna typu vegeta 1 łyżka mąki 1/2 szklanki słodkiej śmietany do zup 2 łyżki pokrojonego koperku Mięso wkładamy do garnka, dodajemy łyżkę przyprawy uniwersalnej, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy 2-2,5 litrami wody. Gotujemy
Rozpustne gotowanieTym razem mięso z rosołu zostało przerobione na super smaczne kotleciki. Możemy podać je z ulubionym sosem i/lub surówką. Składniki na około 8 kotletów 2 ćwiartki
Gotowanie...to proste !Jeśli znudziły Wam się już tradycyjne kotlety drobiowe w panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem
Rozpustne gotowanieWędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to
kgwjanczewoosolonej wodzie - do momentu aż będzie lekko miękka (nie gotować do całkowitej miękkości!). Wystudzić. Przekroić każdą na pół. Pieczarki pokroić na dosyć grube plasterki, a cebulę z kolei na drobną kostkę. Połączyć pieczarki z cebulą i podsmażyć na maśle przez około 8-10 minut, aż się zarumienią. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na grubą kostkę. Podsmażyć krótko na odrobinie
Świat Domowej Kuchniwarsztaty były bardzo kameralne, co jest rzadkością. Mieliśmy ogromną przyjemność gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Josepha Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką(...)doskonałe, aromaty się przenikały, a dodatek ziół i przypraw doskonale rekompensował brak soli. Wcale mi jej nie brakowało. Józek opowiadał nam o początkach swojej przygody z kuchnia i gotowaniem, a także o tym jak trafił do Polski, Mianowicie do Polski sprowadziło go serce , czyli żona krakowianka. Śmialiśmy się, że najpierw musiał być żołądek , żeby tradycji stało
Kulinarne przygody Gatitywejścia, że coś pięknie pachnie i ona to chce (mimo, że w szkole jada obiady). Smaczne, szybkie i zdrowe Składniki: - 3/4 szklanki kaszy jaglanej; - 1 podwójna pierś z kurczaka; - 2 łyżki zielonej pasty curry; - olej do smażenia; - pęczek szczypiorku z dymką; - 1 l bulionu warzywnego; - 1/2 szklanki śmietany 30% - 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: W garnku o grubym dnie(...)trochę szczypiorku zostawić do posypania), chwile smażyć, dodać pastę curry i wymieszać. Wrzucić pokrojone w plasterki mięso i obsmażyć z każdej strony. Dodać gorący bulion, zagotować, wrzucić kaszę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać wiórki kokosowe i śmietankę. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plwołowej 500 g piersi z kurczaka lub indyka 500 g podgardla 500 g wątróbki wieprzowej 3 kajzerki 2 duże cebule 3 małe marchewki 1 pietruszka parę suszonych grzybów 3 listki laurowe 12 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu 3 jajka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru sól pieprz Wykonanie: Mięso, oprócz wątróbki gotujemy z dodatkiem warzyw, grzybów, ziela
Kulinarne przygody GatityPotrzeba odnawiania życia w GTA pomiędzy jedną strzelaniną a drugą powoduje, iż często odwiedzamy lokacje serwujące jedzenie typowe dla amerykańskiej kultury. Burgery, hot-dogi czy tłuste
Nerds KitchenCurry z kurczaka w wydaniu jesiennym, bo z dodatkiem dynii. W ten spsosób przygotowany filet, na orientalną nutę to najbardziej aromatyczna wersja podania kurczaka. Mięciutkie mięso
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smazenia sól, pieprz Do marynaty; sól, pieprz, garam masala , oliwa Przygotowanie; Filet z kurczaka myje, osuszam i nacieram przyprawami i oliwą. Odstawiam na około 2 godz. Nastepnie smaże go na patelni z każdej strony aż będzie miękki. Makaron gotuje w wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieram i kroję w półplasterki a paprykę w kostke
Radość kipiąca uśmiechem.Filet z kurczaka to niezwykle uniwersalne mięso. Delikatna struktura pozwala je bardzo szybko przyrządzić i za to je lubimy. Niebagatelną rolę odgrywa także jego delikatny smak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobić z ugotowanym mięsem drobiowym (po rosole)?? Oto kolejna propozycja. Składniki 1 duże udko z kurczaka (ugotowane) garść żołądków drobiowych (ugotowanych) 600 g ziemniaków 3-4 łyżki śmietany pęczek koperku mąka ziemniaczana cebula jajko zioła prowansalskie sól ,pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy ,osączamy i razem z posiekanym koperkiem i śmietaną ubijamy na puree. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (masa ma być plastyczna). Blaszkę
R'n'G Kitchenprzygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę płuczemy oficie wodą na sitku po czym gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy mięso z groszkiem przez ok 15 minut po czym dodajemy ugotowaną komosę
Szybko Tanio Smacznie