sernik - 18558 przepisów (strona:177/1238)

Sernik orzechowy 175

wykorzystać. A do tego zapomniałam wyjąć wcześniej składniki z lodówki, żeby miały temperaturę pokojową. Pomimo tego wyszedł i był pyszny, więc wierzę, że tego ciasta nie da się zepsuć Sernik orzechowy Składniki na foremkę o średnicy 20cm: – 1 kg sera na serniki – 250g orzechów laskowych (skorzystałam z mielonych orzechów) – 5 jajek – 200g cukru pudru(...)Dorzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia się składników. Polewę wylewamy na ciasto i wkładamy je do lodówki. Sernik bez spodu Pyszna alternatywa klasycznego sernika Smacznego!!! Justyna PS. Źródło przepisu blog Smakołyki Bereniki

Relaxtime
ODCHUDZONY SERNIK STRACIATELLA Z JEŻYNAMI 130

Przepis na ten sernik znalazłam na   bardzo fajnej stronie vegazone.blox.pl i krótko mówiąc podbił moje kubki smakowe. Autorka wykorzystuje w nim maliny ja jednak postawiłam na jeżyny. Sernik jest odchudzony   i w niczym nie ustępuje  tradycyjnemu sernikowi, jest pyszny, dodatkowo spód orzechowo-kokosowy jest nieziemski, pycha. Krótko mówiąc przepis rewelacyjny i warto go wypróbować :) Składniki(...) pieczemy   50 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C w kąpieli wodnej czyli najprościej na półkę pod tortownicą umieszczamy drugą formę wypełnioną gorącą wodą, dzięki temu zabiegowi sernik nam się nie wysuszy gotowy sernik studzimy , a następnie schładzamy w lodówce przez noc. Źródło:http://vegazone.blox.pl/2015/03/Zdrowy-sernik-straciatella-z-malinami.html

Słodkie zapomnienie
Rocher- czekoladowy sernik 313

sernik wzbudza krańcowe emocje...albo się zakochasz, albo z obojętnością zamkniesz lodówkę. Sernik w stylu angielskim, ciężki, kremowy, mazisty.  Bogaty w smak, lekko kwaskowaty z dominującym smakiem czekolady. Na chrupiącym orzechowo-czekoladowym spodzie. Polewa z gorzkiej czekolady uwieńcza całość.  Pieczony jest w kąpieli wodnej, dzięki czemu jest równiutki i kremowy. Należę do grupy zakochanych(...)serniku.  Za te wszystkie zalety/wady. Za kremowość, i za to że jeden kawałeczek do kawy starczy mi na cały dzień, i później z satysfakcją mogę powiedzieć, że przecież zjadłam tylko jeden kawałek ;)  Jest naprawdę syty. Wart jest wypróbowania. Na tortownicę 23 cm będziecie potrzebować: spód 150 g pełnoziarnistych ciastek w gorzkiej czekoladzie 50 g orzechów (użyłam laskowych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Puszysty sernik na orzechowym cieście z kratką 193

Łączymy całość delikatnie mieszając łyżką. Masę wykładamy na ciasto. Z lodówki wyciągamy drugi kawałek ciasta,wałkujemy cienko i kroimy na paski .Z pasków układamy kratkę. Kratkę smarujemy rozbełtanym jajkiem. Sernik pieczemy około 55-60 minut w temp 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika uchylamy lekko drzwiczki i po około 15 minutach wyciągamy sernik. Do miski dajemy sok z cytryny(...)wodę,i dodajemy cukier puder tak by powstał biały,lejący lukier. Lukrem smarujemy kratkę na serniku. Ostudzony sernik dajemy do lodówki  i gotowe. Sernik jest lekki,kremowy ,przepyszny  i bardzo ładnie wygląda.  Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z ricotty z bekonem karmelizowanym w whisky i syropie klonowym 110

piszczą na jego widok (serio!). A więc co my tu mamy? Po pierwsze kapitalny słodko-słony kruchy spód na bazie masła orzechowego (bezglutenowy by the way ). Po drugie obłędny sernik na bazie ricotty, słodzony cukrem kokosowym, który nadaje mu fantastycznego karmelowego smaku. W dodatku tak puszysty, że aż kolana się uginają. A po trzecie kosmiczny karmelizowany w whisky(...)syropie klonowym boczek. Reksio by szarpał! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm Sernik: 800 g sera ricotta 6  łyżek cukru kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka + 1 białko 3 łyżki mąki ziemniaczanej Karmelizowany bekon: 150 g surowego boczku w plastrach 40 ml whisky 40 ml syropu klonowego Orzechowy spód: 130 g mąki ryżowej 20 g mąki

Food Square
Sernik dyniowy z sosem toffi 119

tofu, z kaszy jaglanej, ale według mnie z białej fasoli najbardziej przypomina sernik, do tego stopnia że niewegusy łudzą się, że wróciłam na ciemną stronę mocy. Ten sernik jest z dużą ilością dyni, a dokładniej dyniowego puree, które robi się piekąc około 1 godziny pokrojoną (surową) dynię, a upieczony miąższ się blenduje. Sos toffi to przysłowiowa kropka(...)temp. 180 C. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i schować do lodówki na kilka godzin. Nie będę kłamać, my jedliśmy jeszcze ciepły i polany gorącym sosem   Tak wyglądał sernik w dniu zrobienia z ciepłym sosem Sos na drugi dzień wygląda jak płynne krówki   Artykuł Sernik dyniowy z sosem toffi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
SERNIK Z KAWOWĄ PIANKĄ 131

Mając do dyspozycji kawał wiejskiego sera postanowiłam upiec sernik. Od dawna chodził mi po głowie pomysł z kawowym wierzchem. Jak się okazało sernik wyszedł rewelacyjny a lekko gorzkawa i delikatna pianka wspaniale przełamuje słodki smak sernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z  całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam(...)Następnie podgrzewamy do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odkładamy do wystudzenia. Jogurt ubijamy, wlewamy zimną kawę i chwilę miksujemy. Masę próbujemy, dodajemy cukier puder wg uznania. Gdy zacznie tężeć wylewamy na sernik. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch sernika.  Chowamy do lodówki. Smacznego

Pani na deser
Sernik piernikowo-dyniowy 98

Ostatnio złapał mnie ogromny smak na sernik dyniowy oraz na piernika z czekoladą. Nie mogłam się zdecydować co upiec, a czasu miałam niewiele, więc postanowiłam zrobić dyniowy sernik z dodatkiem pierniczków, które jakiś czas dostałam Fabryki Cukierniczej Kopernik. Sernik wyszedł słodki, niesamowicie kremowy i delikatny. Dosyć spory, więc warto go przygotować, gdy planujemy mieć gości(...)zmielonego twarogu na sernik (tyle zostało mi z 1 kg wiaderka, po odsączeniu z serwatki) 300 g puree z dyni 3 jajka 2/3 szklanki cukru trzcinowego skórka starta z całej sparzonej pomarańczy łyżka mąki pszennej piernikowy spód: 200 g dowolnych pierników (ja użyłam pierników w czekoladzie, nadzianych dżemem) na wierzch: 2-3 dowolne pierniki (użyłam nadziewanych, w białej czekoladzie

Mienta blog
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 207

już sernik pieczony w całkiem nowym wydaniu. Tym razem prócz kremowej konsystencji samej masy serowej będzie świeża  nektarynka, słynna niewidzialna-przeźroczysta galaretka oraz kokos. To też kolejny sernik do którego zrobienia użyłam margaryny do pieczenia zamiast masła. Wyszło smacznie i prosto a jakże efektownie. Wybaczcie jakość zdjęć, ale na szybko improwizowałam, wykorzystując elementy które wzięłam ze sobą(...)urlop. Na ten czas mieszkam sobie w starej Niewiadówce, więc miejsce do ekspozycji i oświetlenie to istna magia, w kontekście zdjęć. Co do samego sernika to polecam na wszelkie przyjęcia i okazje bo wygląda smacznie, a dzięki temu że jest pieczony w kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków, to nie mam zbyt wielu sugestii , bo słodycz

vaniliowoczekoladowa
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 286

grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem  Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA

Lena Gotuje
Pieczony sernik pierniczkowy 167

sernik na spodzie herbatnikowym nadziany dużą ilością pierników to pomysł na słodkie i łatwe do przygotowania ciasto. Lekko cynamonowe i korzenne w smaku. Pamiętajcie o tym, że upieczony sernik musi studzić się w zamkniętym piekarniku, a po ostudzeniu należy go schłodzić w lodówce. Poniższy przepis na pieczony sernik pierniczkowy (wypiek) przygotowałam na konkurs " Przepis na Kopernika(...)sobą. Przygotowaną masą zalać spód herbatnikowy. Pierniki pokroić na mniejsze kawałki. Na sam koniec, do masy sernikowej dodać pokrojone pierniki (uwaga: należy je całkowicie zatopić w masie serowej!). Sernik piec około 35-40 minut w 180°C, a następnie 10 minut w 150°C. Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika. Sernik studzić w piekarniku. Po wystudzeniu, wstawić do lodówki

Ugotować
Sernik z frużeliną porzeczkową 138

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do naczynia przełożyć wszystkie składniki. Zmiksować tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Na sernik łyżeczką wykładać frużelinę porzeczkową, robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec w temperaturze 150 stopni w kąpieli wodnej przez około(...)minut. Upieczony sernik będzie ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Wyjąć i przestudzić. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :) Frużelina porzeczkowa: 250 g porzeczek swieżych lub mrożonych 3 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody W rondelku wymieszać owoce z cukrem. Postawić na palniku o średniej mocy i podgrzewać

Domowa cukiernia Ewy
Łatwy fit sernik pieczony z białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. 212

sernik z  białego sera to propozycja dla tych, którzy starają się zdrowiej odżywiać i wykluczają ze swojej diety uzależniający cukier. Oczywiście sernik słodzimy, ale nie cukrem białym, tylko zamiennikami np. ksylitolem, stewią. Całość pomimo tego wychodzi bardzo puszysta, wilgotna. To taki sernik z rzędu tych babcinych niczym dobry polski wypiek. Minimum składników, maksimum pełnego serowego smaku(...)jako przekąska, czy dodatek do ulubionej kawy, kiedy goście u progu. Owoce dodajemy według uznania, mogą być także mrożone, a można obejść się także bez nich.  Łatwy fit sernik pieczony z  białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. Składniki na tortownicę 26 cm: 1 kg białego sera (może być niskotłuszczowy) zmielonego trzy razy* 250 ml mleka

Poezja Smaków - blog kulinarny
SERNIK ROSA 145

sernik to dotychczasowy nr 1 wśród serników, jakie piekłam w ostatnim czasie. Jest delikatny, puszysty i bardzo wilgotny. Znany pod różnymi nazwami: Rosa, Złota Rosa, Łzy Wałęsy z powodu kropli, które pojawiają się na bezie po całkowitym wystudzeniu sernika. Ciasto ma idealne proporcje na blaszkę o wymiarach 40×25 cm. Lekko zmodyfikowałam oryginalny przepis, gdyż piekłam(...)włączyć dodatkowo dolną grzałkę, żeby podpiec spód i piec 15 minut. W międzyczasie ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać, aż beza będzie błyszcząca. Po 45 minutach pieczenia sernik wyjąć z piekarnika, wyłożyć na niego bezę i piec jeszcze przez 15 minut. Razem ciasto powinno piec się przez 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić

Pieguskowa Kuchnia