Kiedy tęsknie za Polską, wkraczam do kuchni i gotuję ciepłą i bardzo polską zupę. Dzisiaj uraczyłam się zupą ogórkową. Pod ciepłym kocem (w UK mamy w
Przepisy Aleksandrypostanowilam zrobic z tym porzadek. Nie bedzie wiec dlugich notek, tylko szybki, konkretny przepis.Takie roladki moga byc doskonala alternatywa do gotowanego miesa drobiowego. Sposob ich obrobki jest bardzo prosty, fajny i szybki. Polecam.Roladki drobiowe z piekarnikaskladniki 2 duze piersi kurczaka lub 4 male 50g pistacji 1 galazka tymianku 3 lyzki serka smietankowego typu Almette czarny pieprz swiezo mielony 4 plastry
Przysmaki Karolkikurczaka w kostkę.Do jogurtu dodajemy garam masala, czosnek, chilli , 1 łyżeczkę soli. Mieszamy wszystko I dodajemy kurczaka. Przykrywamy kurczaka jogurtem. Odkładamy pod przykryciem do lodówki na 2-3 godziny.W garnku rozpuszczamy masło I dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.Gotujemy ryż w drugim garnku. Gdy cebula jest podsmażona dodajemy kurczka z jogurtem I gotujemy ok 10 min. Dodajemy natkę pietruszki
Smaki Edytywątróbki. I klops - ,,odział zamknięty" - leki i żadnego łażenia po sklepach. Wyszło więc tak , że wykorzystałam piersi z kurczaka i wątróbki. A żeby smak nie był za monotonny dodałam ugotowanych pokrojonych w paseczki grzybów i odrobinę smaku z ich gotowania. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniNie lubię zmywać i dlatego cieszą mnie dania albo już same pomysły na gotowanie jednej potrawy w jednym garnku. Bez używania patelni do podsmażenia czegoś, bez
Smaczna Pyzagarść orzechów włoskich 3 selery naciowe 3 marchewki oliwa z oliwek Pierś kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, wkładamy do miski wraz z sosen sojowym, octem balsamicznym, pieprzem i połową orzechów utłuczonych w moździerzu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie gotujemy makaron i odcedzamy. My użyliśmy chińskiego makaronu do dań z woka, nazywa
Marder&Marder Manufacturedałam żytni razowy) - mała garść kiełków (dałam kapusty) - łyżka startego Parmezanu - zioła do kurczaka - masło zwykłe do pieczarek i czosnkowe do grzanek Sos light: - 60g jogurtu naturalnego - pół ząbka czosnku lub pół łyżeczki granulowanego Mięso myjemy, usuwamy "brzydkie kawałki" i gotujemy, najlepiej w wywarze warzywnym. Po ugotowaniu obsypujemy delikatnie ziołami. Liście sałaty i rukolę obmywamy. Pieczarki kroimy(...)oczkach. Sos: jogurt mieszamy wraz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę lub z saszetki. I teraz układamy w miseczce: na dnie sałata z rukolą, na nie ogórek, pieczarki, papryka, kurczak i kiełki. Posypujemy startym Parmezanem i grzankami, a na koniec oblewamy sosem czosnkowym. Smacznego
Be Fit Be StrongSałatka smaczna, zdrowa i bardzo chrupiąca, z selerem naciowym w roli głównej. Seler naciowy nie tylko wzbogaca sałatkę swym aromatem, ale nadaje ciekawej testury. Dodatek winogron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego * 50 dag piersi z kurczaka * 3 jajka * 3 bułki * 4 garście szpinaku * 3 cebule * 4 ząbki czosnku * 1 laska kiełbasy
Pobite gary BarbaryOddworld Abe’s Oddysee – znaliśmy ten tytuł, ale o dziwo żadne z nas w niego nie grało i dlatego nigdy nie braliśmy pod uwagę jego potencjału
Nerds KitchenZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIASajgonki z kurczakiem i warzywami
Jakugotujesz.plSmażone kalmary Chutney mango Ćevapčići Leczo Jagnięcina duszona w winie z figami Dżem z fig i pomarańczy Risotto ze szpinakiem i kurczakiem Morskie robale z makaronem
Gotuj z Misiemsprawę z tego, że ich CV ani wiedza nie będą weryfikowane i zawsze można coś ściemnić, ci w przyszłości być może zostaną blogerami i będą wam mówić jak żyć, gotować i w co się ubierać. Nie nauczą was jednego. Smaku. Tego musicie nauczyć się sami bo kubki smakowe każdemu dyktują coś innego. Więc dobrze, że macie możliwość smakowania, poznawania(...)widelcem, nożem, niczym co przebija włókna mięsa. Nie ważne czy to kurczak czy schabowy. Uszkodzicie tkankę to cały sok wam ucieknie a w miejsce soczystego kawałka będziecie mieli kawałek tektury. Jeśli nie macie szczypiec to mogą być dwie łopatki. Piszę o tym dlatego, bo ostatnio jedna z pań gotujących w TV zupy dziobała po steku widelcem a potem wygłosiła
ladykitchenwody 1 duża pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kilka różyczek brokuła 2 ugotowane na twardo jajka sól, pieprz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 6-7 łyżeczek żelatyny Do garnka wlać 1,5 wody i dodać umyte mięso oraz obrane i umyte warzywa. Całość gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem. Gdy warzywo(...)ostudzić. W międzyczasie brokuła pokroić na małe różyczki i gotować kilka minut we wrzącej wodzie. Wywar z garnka przelać na sicie wyłożonej gazą. Następnie ponownie zagotować i gdy zacznie wrzeć zdjąć go z ognia i od razu wsypać żelatynę. Za pomocą trzepaczki rozpuścić ją we wrzącym wywarze. Mięso z kurczaka pozbawić skóry, kości i pokroić w małą kostkę
Ugotowaćpietruszkę i seler umyć, osuszyć i obrać. Gałązkę lubczyku umyć pod bieżącą wodą. Ćwiartkę z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przełożyć do garnka i zalać 2 litrami zimnej wody. Dodać liść laurowy, obrane marchewki, seler, pietruszkę, por, gałązkę lubczyku, łyżkę vegety i gotować na bardzo małym ogniu przez około 3 godziny. Rosół powinien jedynie delikatnie bulgotać. Po tym czasie(...)minut. W wyniku duszenia pomidory powinny się rozpaść i utorzyć gęsty sos. Podsmażone pomidory przetrzeć przez sito lub zblendować na gładką masę. Do przecedzonego rosołu dodać przetarte/zblendowane pomidory i gotować razem, na średnim ogniu, przez około 10 minut. W międzyczasie śmietanę wlać do miseczki. Dodać chochlę zupy i dokładnie wymieszać. Tak zahartowaną śmietanę wlać do garnka z zupą i dokładnie
Gospodyni Miejska