pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować. 1 pierś z kurczaka duża 30 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 20 dkg kurek mrożonych sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie masło klarowane Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę. Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam
wesoła kuchniapokrojoną w kostkę cebule i szklimy ją. Do zeszklonej cebuli dodajemy, posiekany czosnek, mięso kurczaka, oraz pokrojone w kostkę nóżki pieczarek. Przyprawiamy solą, oraz pieprzem, przesmażamy przez pięć minut, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę, pociętą w cienkie paski. Całość gotujemy na niewielkim ogniu, przez 10-15 minut. W tym czasie, na blachę wyłożoną
Miód i pieprzświeżo mielony pieprz, sól *Groszek konserwowy z gotowaną marchewką można zastąpić mrożonym groszkiem z marchewką ** Makaron jako dodatek do gulaszu Cebulą bardzo drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu w garnku z grubym dnem. Czosnek przeciskamy przez praskę do garnka. Podsmażamy chwilkę pilnując by składniki się nie przypaliły. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy solą i pieprzem(...)przygotowywanego gulaszu. Jeśli gulasz będzie zbyt gęsty dolewamy bulionu, jeśli za wodnisty to można dodać jeszcze nieco mąki. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Dusimy około 10 minut. W osobnym garnku gotujemy ulubiony makaron. Pod koniec duszenia do gulaszu dodajemy groszek i marchewkę. Nie można dodać ich zbyt wcześnie bo się rozpadną (jeśli mamy mrożony groszek to postępujemy według instrukcji na opakowaniu
Kolizje Smakówwybierać i ze sobą mieszać, tworząc własne, autorskie kompozycje – jeśli wiecie, że w domu często przygotowujecie rybę czy kurczaka, wybierzcie odpowiednio do nich dobrane zioła, dodajcie jeszcze aromatyczną skórkę z cytryny albo wysuszoną ostrą papryczkę i zamroźcie wszystko razem – żeby gotować jeszcze szybciej, jeszcze wydajniej i jeszcze bardziej smacznie. Świeże zioła należy najpierw dokładnie umyć i osuszyć, pozbawić wszystkich podeschniętych
Karo in the Kitchensiekamy. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Mrożone owoce morza i krewetki płuczemy w zimnej lub letniej wodzie (tak by się porozdzielały).Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej podudzia z kurczaka aż zarumienią się z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odkładamy na później. Następnie wlewamy na nią łyżkę oliwy i smażymy cebulę i czosnek aż się delikatnie zeszklą, a następnie(...)przypalił. Dodajemy szafran. Po kilku minutach dodajemy czosnek, cebulę i paprykę oraz mrożone owoce morza (bez krewetek). Gotujemy ok. 10 minut.Następnie dodajemy pomidory i groszek oraz przyprawy (paprykę, sól i pieprz). Po chwili na wierzch wkładamy krewetki i kurczaka. Od tego czasu musimy uważać mieszając, tak by nie zakopać podudzi i krewetek w naszym ryżu, ale równocześnie obracać
Zakręcony Widelecjęczmienna pęczak idealnie wzbogaca to danie o zdrowe węglowodany złożone. Do tego moje ulubione zioła: natka pietruszki i świeża bazylia. Pychota! Składniki (na dwie porcje): 2 bakłażany 1 pierś kurczaka 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej pęczka marki Kupiec+ 1 szklanka wody garść bobu, obranego ze skórki garść fasolki szparagowej zielonej 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej bazylii 70-80 gram(...)pół i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 minut. W tym czasie kaszę gotujemy w podanej ilości wody aż ta wchłonie ją całkowicie. Na patelnie, na oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę oraz ząbek czosnku. Następnie dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka. Smażymy chwilę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie na patelnię wrzucamy bób oraz pokrojoną drobno fasolkę szparagową
Mango PapajaSkładniki / Ingredients: piersi z kurczaka około 250 g / chicken breast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło / butter 20 g
Projekty ze smakiemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 4 placki do tortilli 400-450 filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5-7 łyżek sosu sojowego
Di gotujeSkładniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona
Pobite gary BarbarySznycel, kotlet drobiowy jest bardzo popularny. To bodaj najczęściej lądujące mięso na naszych talerzach. Lekkostrawne, dietetyczne, pożywne i nie wymagające wiele zachodu. Latem, gdy wolimy czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minuty aż szpinak zwiędnie.Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatałową.W tym czasie makaron gotujemy al dente , odcedzamy , ale absolutnie nie przelewamy zimną wodą.Na dużej patelni roztapiamy resztę masła , wrzucamy makaron i posypujemy dużą szczyptą niedźwiedziego czosnku.Chwilę razem podgrzewamy.Dodajemy szpinak z kurczakiem oraz pokrojoną gorgonzolę.Podgrzewamy , dokładnie mieszając , aż ser się roztopi.W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą oraz
Ostra na SłodkoSkładniki / Ingredients: piersi z kurczaka / chicken breastprzyprawa do kurczaka / seasoning for chickensól / saltjajka / eggs biszkopty / biscuitspłatki kukurydziane / cornflakesbułka tarta / bread crumbsblaszka do pieczenia / baking plate
Projekty ze smakiemPostanowiłem zużyć resztę pergaminu, który kupiłem do przygotowania pstrąga z sosem cytrynowym. Usmażenie w nim piersi z kurczaka, zgodnie z przepisem na opakowaniu, byłoby zbyt banalne
Gotuj z Misiemflambirowaniu mięsa, że dzięki temu procesowi podczas dalszego gotowania mięso już nam się nie rozgotuje. Do tego możemy użyć brandy lub koniaku. Można podawać z czym chcemy. Ja zrobiłam purée. Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniakuSKŁADNIKI:- 1,2 kg szynki lub innego mięsa (może być też kurczak)- 500g pomidorów koktajlowych - 4 szarotki - 3/4 szklanki białego(...)mięso na kawałki, solimy solą zmiękczającą, pieprzem czarnym, różowym i ziołowym. Rwiemy jedna gałązkę rozmarynu i tymianku. Odstawiamy na cała noc. Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Do rondelka wlewamy 200ml śmietany 30% i dodajemy pił kostki masła, rozmaryn i tymianek. Gotujemy chwile. Ziemniaki odcedzamy i rozdrabniamy. Do ziemniaków przez sitko przelewamy z rondelka
Zainspiruj się kuchniąszklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 duże, dojrzałe awokado ok. 150g filetu z piersi kurczaka 4 spore cebule dymki 2 jajka mąka kukurydziana mleczko kokosowe szczypta proszku do pieczenia kilka gałązek natki pietruszki sok z cytryny sól, pieprz cytrynowy do smaku Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przekładamy ją do miseczki i czekamy aż ostygnie. Awokado obieramy ze skóry
Kuchenna Kontrrewolucya