gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:150/372)

Kaszotto z kurczakiem, fasolką szparagową i brokułem 263

kostka rosołowa (z kurczaka) 1 brokuł 1 duża pierś z kurczaka lub 2 małe oliwa 2 garście fasolki szparagowej 3 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, chilli PRZYGOTOWANIE Do garnka nalać 1 litr wody, zagotować, następnie dodać kostkę rosołową, rozciąć woreczki i wsypać kaszę. Gotować około 15 minut, mieszając od czasu do czasu (szczególnie pod koniec, kiedy odparuje nadmiar(...)Fasolkę szparagową umyć, część wrzucić do garnka w całości, a część przekroić na pół. Gotować w lekko osolonej wodzie przez 7 minut. Najlepiej do przygotowania brokułu i fasolki skorzystać z jednego garnka. Wystarczy fasolkę wrzucić do środka, a brokuł ugotować na parze. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski lub głębokiego talerza. Polać oliwą i przyprawić

Passions hobbies life
Pieczone podudzia kurczaka z bekonem i puree z selera i ziemniaków 354

zostawiamy. Całość skrapiamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Każde podudzie zawijamy w plasterki wędzonego boczku. Kurczaka układamy na marchewce, skrapiamy go oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 45-50 minut.Seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy. Odcedzamy. Następnie dodajemy około 60 g masła, chwilę podgrzewamy na małym ogniu, doprawiamy mielonym białym

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak w porach z suszonymi pomidorami wg Pascala 297

daniu ciut pikanterii. Wyszło naprawdę smacznie. Ps. do jutra (piątek) do godziny 22 możecie oddawać swoje głosy w akcji „gotowanie za głosowanie” (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga). Składniki na 3-4 porcje: 6  podudzi/pałek z kurczaka 100g suszonych pomidorów 300g pora (u mnie biała część z 1 całego pora i drugiego połowa) 2 ząbki czosnku

Fabryka pomysłów
Bakłażany faszerowane mięsem 224

musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku- kawałek czerwonej papryki- 2 pomidory- kilka pomidorków koktajlowych

mojewypiekiinietylko
Kurczak murgh masala 173

samymi słodkościami żyje człowiek. Wprawdzie przez te upały nie specjalnie chce się gotować wymagające czasu potrawy, ale gdy zobaczyłam ten przepis w Skarbcu kulinarnym wiedziałam, że muszę go wypróbować. Połączenie przypraw niezwykle mnie intrygowało, oczywiście lekko zmodyfikowałam przepis, ale myślę, że kwintesencję smaku zachowałam. Starsza córka nie przepada za kilkoma składnikami tej potrawy, ale nie powiedziałam jej przed spróbowaniem(...)czegoś zanim się nie spróbuje, a dzieci nie wszystko muszą wiedzieć od początku Nie podałam tego dania z chlebkami, ale z ryżem. Składniki: - 0,6 kg piersi z kurczaka; - 100 g masła; - 5 goździków - 0,5 laski cynamonu (5 cm) - 2 ząbki czosnku - 2 średnie cebule - puszka pokrojonych pomidorów - 1 pełna łyżeczka mielonego kuminu - 1 pełna łyżeczka mielonej kolendry

dom-agi.pl
C - Paella z kurczakiem, cukinią i papryką 296

gotowanym na metalowej patelni. W zależności od odmiany, paellamoże ponadto zawierać kawałki np. owoców morza, mięsa królika, drobiu i różnych warzyw. Podawana jest jako danie główne lub jako pierwsze danie. Zazwyczaj jada się ją na obiad – uznawana jest za danie zbyt ciężkostrawne na wieczorny posiłek. Paellapowinna być spożywana bezpośrednio z naczynia, w którym ją przygotowanoJ   Paella z kurczakiem, cukinią(...)dużej patelni o średnicy 26 cm. Dodać kurczaka i obsmażyć go dokładnie z każdej strony (około 5 minut). Dodać pozostałą łyżkę oliwy, paprykę, cukinię, czosnek i pomidory, dodać szczyptę soli  i smażyć dalej przez około 7 minut, co chwilę mieszając. Dodać paprykę w proszku, wlać wino, wymieszać i gotować przez około 2 minuty aż wino wyparuje. Wsypać ryż

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kapuśniak z młodej kapusty 135

Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - pęczek młodej włoszczyzny - około 2,5 litra wody - 0,5 główki młodej kapusty - 5-6 średnich ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć ściągamy szumowiny i wkładamy włoszczyznę (razem z łodygami selera i pietruszki). Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dokładamy do wywaru(...)Gotujemy całość do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie.  Następnie wrzucamy surowe ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy warzywa będą już miękkie odławiamy włoszczyznę i mięso. Marchewkę kroimy w krążki a piersi z kurczaka w kostkę i z powrotem dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy

Qchnia po prostu
Kurczak z brzoskwiniami i papryką 169

Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, puszka brzoskwiń, 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku, zielona papryka, czerwona papryka, 1 kostka rosołowa, łyżka estragonu, 1 łyżka ziół

Pobite gary Barbary
Kurczak z mango i papryczką chilli 154

Składniki: 2 duże piersi z kurczaka, łyżka kurkumy, imbiru i chili, tłuszcz do smażenia, mango w puszcze, 2 cebule, 1 papryczka chili, 2 łyżki żółtej pasty

Pobite gary Barbary
Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem 287

Mięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z

Buniabaje w kuchni
Kurczak pilaw- chicken pilav 208

dzisiaj? Proponuję obiad dla zapracowanych, ale lubiących dobrze I smacznie zjeść- w 30 min. Kurczak pilaw.Skad pochodzi potrawa? Pilaw (także pilau, pulau, pulao, płow, pilaf, pilafi) -potrawa wschodnia, z XVI-XVII wieku, orginalnie zawierająca baraninę I ryby smażone w oliwie lub gotowanych w rosole z dużą ilością przypraw korzennych .Jest przepyszna I nie zmusza nas :) do siedzenia cały dzień(...)kalafiora100 gr mangetout- lub fasolki szparagowejmała puszka kukurydzy1-2 łyżek pasty curry1 cebulasól, pieprz2 łyżki oleju200-300 ml rosołu z kostki kurczakowej  Wykonanie:Podsmażamy cebulę na oleju, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostki. Smażymy ok 5 min, aż kurczak przestanie być różowy.Dodajemy paste curry I ryż. Mieszamy , dodajemy rosół. Doprowadzamy do wrzenia.  Dodajemy fasolkę I kalafior. Zmniejszamy

Smaki Edyty
Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułem 552

pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 brokuł 1 pierś z kurczaka 3 łyżki oliwy 1 kostka rosołowa (z kurczaka) przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Do garnka nalać około 1,2 litra wody, wrzucić kostkę rosołową i zagotować. Do gotującej się wody wrzucić kaszę (wysypać z torebek). Gotować mieszając od czasu do czasu (czas gotowania podany jest na opakowaniu(...)kostkę, pieczarki poszatkować. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i pieczarki, posypać solą i pieprzem. Smażyć około 7 minut, do momentu aż pieczarki nie będą surowe. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać, przełożyć na patelnię i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie

Passions hobbies life
Poniedziałkowy "fit" - Makaron durum z cukinią, papryką i kurczakiem 181

durum z cukinią, papryką i kurczakiem SKŁADNIKI: 15 dag makaronu spaghetti durum 25 dag filetu z kurczaka 1 mała cukinia 1 mała papryka 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego sól ziołowa do smaku pieprz kolorowy do smaku sól    PRZYGOTOWANIE: Makaron durum gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 8 minut, odcedzamy.  Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka Cezar 408

podsmażać, aż staną się złociste i chrupiące. Zdjąć z patelni. Na wytopiony, na patelni, z boczku tłuszcz położyć filet z kurczaka i usmażyć. Usmażony filet pokroić w plastry. W międzyczasie przygotować sos. Jaja włożyć do wrzącej, posolonej wody i gotować przez 2,5 minuty. Po tym czasie jajka przełożyć do miseczki z zimną wodą. Z wystudzonych jaj ściąć nożem czubek(...)ułożyć na talerzach (z podanych składników wychodzą 2 spore porcje). Polać połową sosu. Dodać fileciki anchois i delikatnie wymieszać. Na tak przygotowaną sałatę położyć kawałeczki chrupiącego boczku i plastry kurczaka. Następnie posypać plastrami parmezanu i grzankami oraz oblać pozostałą ilością sosu. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 2 spore porcje sałatki. Sałatę rzymską mini

Gospodyni Miejska