bardzo popularne danie i wiele osób pomyśli sobie: "nigdy nie robiła faszerowanej piersi z kurczaka?", odpowiadam nie, nie robiłam. Zawsze wydawało mi się, że to danie pracochłonne i takie odświętne, a ja w niedziele mam wiele innych pomysłów na spędzanie dnia niż gotowanie. Zresztą w niedziele w kuchni rządzą rodzice i rosół, którego szczerze nie cierpię. Tak więc to danie
Pasja Smakuulubionych książek dotyczących kuchni chińskiej. Nie jest to najnowsza pozycja (gdy książka się ukazała gotowałam jeszcze piasek i liście na podwórku), ale przepisy w niej zawarte są ponadczasowe i pozwalają w kilka chwil przybliżyć smaki dalekiego orientu. Polecam! Składniki na 4 porcje: 2 piersi kurczaka 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 1 jajo Sos ¾ szklanki prażonych niesolonych orzeszków ziemnych
Pełny talerzKurczaka porcjujemy i ściągamy zeń jak najwięcej skóry. W dużym garnku układamy wołowinę i kurczaka, zalewamy zimną wodą (tak aby mięso było przykryte- około 3 litry), dodajemy liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, sól do smaku i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu. Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone marchewki, pietruszki i selera. Cebulę obieramy i opiekamy nad ogniem
Rozpustne gotowaniewarzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać w malakserze. Nie róbcie tego blenderem, bo zniszczycie wszystkie włókna w mięsie i powstanie(...)tarce o grubych oczkach. Grzyby mun moczymy, gotujemy je według przepisu na opakowaniu, studzimy, drobno siekamy. Gotujemy makaron, odcedzamy, studzimy i kroimy go na centymetrowe kawałki. W woku lub na patelni rozgrzewamy porcję oleju, smażymy do zrumienienia mięso z kurczaka. Sajgonki smażą się stosunkowo krótko, mięso w żadnym wypadku nie może zostać surowe! Przekładamy do miski. Znowu porcja oleju
Karo in the Kitchenusunięte kości korpusu można wykorzystać do przygotowania zupy. Kuper odcinam i wyrzucam. Wyluzowanego kurczaka nacieram na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i suchą bazylią. Na tym etapie może sobie trochę w lodowce poleżakować wyluzowany, a dla mnie jest czas na przygotowanie farszu. Ryż gotuję, ale tak by był nadal lekko twardawy. Kiedy przystygnie dodaję starty parmezan, pokrojony
I tu będę miała takie teHawajsku. Bardzo łatwy w wykonaniu i szybki na dodatek mega smaczny. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁAD - ✔ 400 g Piersi z Kurczaka ✔ 8 Jajek M ✔ 125 g Mozzarelli ✔ 400 g Ananasa ✔ Sól,Pieprz - WARTOŚCI ODŻYWCZE
Sylwetka Od Kuchniagar 3 łyżeczki na 3 litry wywaru Wykonanie: Do garnka wkładamy umyte i wyczyszczone udka z kurczaka ( pokroiłam je na pół) . Dodajemy włoszczyznę czyli marchew , seler , por, pietruszka i cebula upieczona nad gazem . Całość gotujemy do momentu , aż nam zmięknie drobiowe mięsko. Wyjmujemy udka i obieramy ( rwiemy palcami na różnej wielkości kawałki) . Marchew kroimy drobno
Różowa kuchniaczosnek, mieloną trawę cytrynową i imbir. Podsmażamy razem, mieszając ok. 2 minuty. Dodajemy z powrotem bakłażana i wlewamy bulion z kurczaka. Przyprawiamy mirinem (lub sake), sosem sojowym i rybnym oraz cukrem trzcinowym. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy surowy makaron udon lub chow mein, układamy na wierzchu szpinak (szybko zmniejszy swoją objętość) i gotujemy
Poezja smakuformie zupy. Ostatnim czasem zaczęłam trochę się zastanawiać nad inną jej formą podania, więc gdy zobaczyłam przepis Kasi na blogu Gotuj z Cukiereczkiem wiedziałam, że muszę go spróbować. Składniki na 2 porcje: 1 pęczek botwinki, 1 pierś z kurczaka, 1 cebula, szczypta cukru, ½ łyżeczki słodkiej papryki, Sok z 1/2 cytryny, 300g śmietany 18 %, Sól, Pieprz, Szczypta majeranku, olej
Fabryka pomysłówNa ciepłe dni szukamy szybkich obiadów. Najszybciej oczywiście przygotować coś z drobiu. SKŁADNIKI: 3 pojedyncze filety z kurczaka 2-3 pomidory 1 średnia cebula 2 ząbki
Kuchnia Beatycebulki lub szczypiorku 6 – 8 łyżek majonezu 2 łyżki keczupu 1 łyżka curry sól, pieprz olej wykonanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oleju, doprawiamy curry, solą oraz pieprzem. Po usmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Pieczarki kroimy w pół talarki. Cebulkę kroimy w kostkę. Fasolę przepłukujemy i odcedzamy
Domowy Smak Jedzeniagrilla. Plastry boczku układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut, aż się spieką. Filety z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem, przez woreczek śniadaniowy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy. Uważamy aby ziemniaki nie były za bardzo rozgotowane, lepiej jak będą lekko twarde. Studzimy. Ogórek kiszony kroimy w większą kostkę. Cebulę
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Dziś w mojej kuchni zapachniało orientem. Chciałbym zaproponować Wam garstkę indii na talerzu. Soczyste kawałki kurczaka w gęstym, aromatycznym i pikantnym sosie. Złagodzonym aksamitnym mlekiem
kulinarnyJałyżeczki mielonego imbiruposiekana natka pietruszki (sporo - jak widać na zdjęciu)sól (według uznania)Przygotowanie:1. Mielimy pierś z kurczaka;2. Do zmielonej piersi dodajemy wszystkiego wymienione składniki;3. Masę mieszamy - wygniatamy; 4. Lepimy małe pulpeciki; 5. Gotujemy w parowarze ok. 10 minKaloryczność:Porcja ze zdjęcia - ok 400 kcal Smacznego
Malowane smakiemchcemy przygotować więcej porcji odpowiednio zwiększamy ilość składników. Polecam również: Kurczak w galarecie z papryką (galat) Kurczak w galarecie (galat) Kurczak w galarecie (galat) Ja przygotować Jajka Wielkanocne – Szynka w galarecie? Składniki: 4 wydmuszki z jajek 2 plastry gotowanej szynki mieszanka warzywna:ugotowana marchewka, groszek, kukurydza, natka pietruszki, 1 kostka bulionu warzywnego Winiary 4-5 łyżeczek żelatyny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię