Zrazy - zaproszenie do akcji
Zrazy - zaproszenie do akcji
Zrazy-tradycyjne danie kuchni staropolskiej, zwłaszcza szlacheckiej i myśliwskiej, obecne w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzi się z kuchni litewskiej chociaż jego nazwa wywodzi się z języka polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie
Autor
Ela Kłuc
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zrazy, grzyby, mięso, mielone, mięso mielone, kasza, kotlet, ziemniaki, kurczak, kotlety, ziemniak, mięsa pieczone, filet z kurczaka, mięso duszone, gotowany kurczak, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pieczone ziemniaki, kurczak pieczony, dania mięsne, kotlety mielone, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Eli Gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję