Zrazy - zaproszenie do akcji

Zrazy - zaproszenie do akcji

Zrazy - zaproszenie do akcji

Zrazy-tradycyjne danie kuchni staropolskiej, zwłaszcza szlacheckiej i myśliwskiej, obecne w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzi się z kuchni litewskiej chociaż jego nazwa wywodzi się z języka polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, grzyby, mięso, mielone, mięso mielone, kasza, kotlet, ziemniaki, kurczak, kotlety, ziemniak, mięsa pieczone, filet z kurczaka, mięso duszone, gotowany kurczak, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pieczone ziemniaki, kurczak pieczony, dania mięsne, kotlety mielone, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję