Skrzydełka pokroiłam na trzy części z czego wykorzystałam dwie większe. W garnku podgotowałam części kurczaka, dodając sól,liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażyłam skrzydełka i podudzia kurczaka na patelni na złoty kolor. W misce przygotowywałam sos: Dodałam miód ketchup musztardę dijon sos sojowy oliwę z chili Przyprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Sos dokładnie wymieszałam. Polałam zalewą części kurczaka i odstawiłam na chwilę aż przeszły s... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...