FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM

FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM

FASZEROWANA CUKINIA WARZYWAMI LUB MIĘSEM

 Cukinię  podaje się na surowo, smażoną, pieczoną, duszoną lub gotowaną.  Główną jej zaletą jest wyborny smak.  Należy do warzyw niskokalorycznych . Składa się w 90 procentach z wody a   100 gram cukinii dostarcza organizmowi zaledwie 15-16 kcal! Ponadto:  odkwasza organizm   sprzyja przemianie materii.  bogata w witaminy B1, B2, C i PP.  cenne źródło karotenu i minerałów  bogata w wapń, a także potas – związek szczególnie ważny latem, gdy upał powoduje ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, ryż, mięso, mięso mielone, seler naciowy, seler, papryka, cukinia faszerowana, dietetyczne , niskokaloryczne, dietetycznie, spaghetti, dynia, sosy, sos spaghetti, sos mięsny, ryż smażony, ryż z warzywami, mielone z warzywami, sos do ryżu, pieczeń z mięsa mielonego, dynia faszerowana, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, bez pieczenia, papryka faszerowana, mięso duszone

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.