Gulasz można podać również kleksem jogurtu naturalnego czy śmietany. Składniki na gulasz meksykański z kurczakiem (4 porcje): 1 kg mięsa z piersi lub udek kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli średniej wielkości papryka czerwona 3 papryczki pepperoni czerwone szklanka passaty pomidorowej pół szklanki wody mała puszka kukurydzy cebula 2 ząbki czosnku słodka i ostra papryka, tymianek, sól, pieprz Przygotowanie(...)pół, wybieramy nasiona i kroimy w cienkie półplasterki. Papryki dodajemy do mięsa i jeszcze przez 3-4 minuty smażymy. Potrawę zalewamy passatą pomidorową, dodajemy wodę, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut. Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad Zobacz przepisy na inne dania inspirowane kuchnią
e-PrzepisyKulinarnejeszcze bardziej. Na podstawie tych trendów, a w zasadzie kilku z nich, stworzyłem danie nigeryjskie. Super proste. Właściwie to taka moja wariacja na temat tego dania. Składniki: - fasola - cebula - słodka papryka - orzeszki ziemne Wykonanie: Fasolę moczymy kilka godzin i miksujemy z całą resztą składników. Wkładamy do foremek i gotujemy na parze. Niektórzy pieczą, ale zasadniczo powinno się gotować
Kryzysowa Książka KucharskaŁatwy Składniki 400 g mięsa mielonego np. (wieprzowe, wołowe, drobiowe) 1,5 l bulionu 2 łyżki oliwy 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 krojonych puszka pomidorów 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki papryki ostrej szczypta cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W dużym garnku(...)przykryciem przez 25 minut. Po upływie czasu dodajemy zblendowane pomidory z puszki, szczyptę cukru, paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, mieszamy. Wlewamy pozostały bulion, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz fasolę i gotujemy jeszcze przez 15 minut na małym ogniu. Pod koniec w razie konieczności doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę serwujemy z startym na tarce serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plśrednicy 20 cm) 400 g mięsa mielonego np drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 mała puszka kukurydzy (160 g) 1 puszka czerwonej fasoli 200 g tartej mozzarelli 50 g sera cheddar mielona papryka słodka, ostra sól, pieprz Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i czerwoną fasolkę osączamy na sicie. Przepłukujemy zimną wodą. Na patelni(...)różowy kolor na patelnię dodajemy paprykę, 2 łyżki koncentratu oraz 1/3 szklanki zimnej wody. Dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 7-10 minut. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolę. Smażymy do czasu, aż wszelki płyn odparuje z patelni. Na dnie okrągłego naczynia żaroodpornego dajemy tortillę. Posypujemy ją niewielką ilością tartego sera, po czym wykładamy 1/3 mięsnego nadzienia. Ponownie rozkładamy
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 cebula 3 marchewki 4 pomidory fasola z puszki, u mnie fasolka z oczkiem 400 g po odsączeniu 3/4 szklanki bulionu warzywnego Krakus 250 g makaronu sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Makaron z fasolą
czarrna od kuchnirównież ciekawe połączenie smaków. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Składniki 3 ogórki konserwowe 200g sera żółtego w kostce 200g szynki konserwowej w kawałku 1 niewielki por puszka czerwonej fasoli puszka groszku szczypta soli pieprz 2 łyżki majonezu Szybka sałatka z szynką, porem i żółtym serem – jak szybko przygotować Tą sałatkę przygotujemy dosłownie w kilka chwil. Zaczynamy od odcedzenia(...)sitku zarówno kukurydzy, groszki, jak i czerwonej fasoli. Kiedy będą odciekać na sitku, mamy chwilę aby pokroić w kostkę szynkę konserwową oraz żółty ser. Zarówno szynka jak i ser warto, aby były pokrojone w takiej samej wielkości kostkę. Pora kroimy z cieniutkie półplasterki. Ogórka konserwowego w trochę mniejsza kostkę niż szynka i ser. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis oraz listę składników, niezbędnych do przygotowania tej sałatki. Zapraszam! SAŁATKA FORTUNA – PRZEPIS Składniki 400 g szynki drobiowej 5-6 jajek puszka kukurydzy mały słoik marynowanej marchewki puszka fasoli czerwonej por niepełna szklanka suchego ryżu 200 g sera żółtego 200 g jogurtu 200 g majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Marchewkę odcisnąć z soku. Szynkę pokroić w kostkę(...)Pora pokroić na pół plastry. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną odcedzić. Ser zetrzeć na tarce. Ryż ugotować, ostudzić. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kosteczkę. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, doprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka Fortuna pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plpewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis! SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM I ŻURAWINĄ – PRZEPIS Składniki 400 g szynki z kurczaka wędzonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 5-6 łodyg selera naciowego 3 garści żurawiny 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żurawinę zalać wrzącą wodą, odstawić na 30 minut(...)upływie czasu odcedzić i osuszyć. Szynkę z kurczaka wędzonego pokroić w kosteczkę. Fasolę przepłukać pod bieżąco wodą. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler naciowy przemyć, osuszyć. Każdą łodygę przekroić na pół a następnie pokroić w plasterki. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeprawić pieprzem i solą. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w jednej misce, dokładnie wymieszać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plmała cukinia), cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów lub kilka obranych, świeżych pomidorów, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1-2 szklanki wody lub bulionu (drobiowego albo jarzynowego), puszka czerwonej fasoli, kilka łyżek kukurydzy z puszki, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, kumin (kmin rzymski - nie mylić z kminkiem!) słodka i ostra papryka, oregano, opcjonalnie(...)Dodać listek laurowy i ziele. Dolać tyle wody lub bulionu, by lekko zakrył składniki. Dusić na małym ogniu, do zgęstnienia sosu i miękkości składników. Pod koniec duszenia dodać fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chili con Carne with Summer Squash Recipe: 500 g of ground
Lekcje w kuchnimleka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli Pozostałe składniki: 1 cebula ok 250-300 gram mięsa mielonego, u mnie wołowe garść kukurydzy konserwowej większa garśc czerwonej fasoli konserwowej ok 100-150 gram dobrego sera żółtego w kawałku, u mnie gouda kilka łyżek ketchupu olej do smażenia sól, pieprz, słodka i ostra papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie(...)cebulkę. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy mięso, mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Smażymy co jakiś czas mieszając. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy kukurydzę oraz fasolę. Mieszamy i smażymy chwilę całość. Następnie wyłączamy gaz, dodajemy ketchup i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. ser żółty starłam na drobnych oczkach tarki. Do wystygniętego farszu dodałam
Blog kulinarny S9.PL